Het lukt ons nog niet helemaal, maar we proberen meestal in het weekend alle boodschappen te halen voor een hele week. We bedenken dan eerst wat we allemaal willen eten en maken zelfs af en toe een lijstje. Daar staan we dan thuis, 70 euro lichter en 2 goed gevulde boodschappentassen rijker. Tijd om alles uit te pakken, maar eerst even snel naar de wc, ….om er vervolgens achter te komen dat we toch nog iets zijn vergeten. “Schatje, hebben we nog tissues of schoonmaakdoekjes?”……  Er zijn van die dingen die je altijd vergeet te kopen….

Hieronder een lijstje met een aantal producten die altijd ontbreken in ons huis wanneer we ze het hardst nodig hebben. Dingen die je altijd vergeet te kopen.

♥ Tandpasta
In bijna elke drogisterij kan je van die mega voordeel verpakkingen kopen, maar bij ons zal je ze nooit in die getale in huis vinden. Tandpasta is iets wat we echt altijd te laat kopen. Heel af en toe hebben we met een beetje mazzel ooit een ‘1+1 gratis’ gekocht en staat er nog een tube in het kastje, maar in de meeste gevallen is het een kwestie van oprollen, heel goed uitknijpen of water in de tube laten lopen in de hoop dat er dan nog wat mint deeltjes mee naar buiten spoelen in je mond. Bij echte wanhoop spit ik alle badkamer kastjes uit om een mini tubetje tandpasta te vinden in de toilettasjes die we weleens in het vliegtuig kregen. Helaas zijn we inmiddels ook wel door deze voorraad heen……

wat je altijd vergeet te kopen

WC Papier
Ik en wc papier gaan way back. Toen ik uit huis ging en voor het eerst ging samenwonen hadden we al een haat-liefde verhouding. Zowel met wc papier als met mijn vriendin destijds overigens. Hoe vaak ze me wel niet heeft vervloekt wanneer ze weer voor de zoveelste keer bij de buurman moest aanbellen om te vragen of we een rol wc papier mochten lenen. Die rollen heeft hij overigens nog steeds te goed. Nu jaren later is het er niet veel beter op geworden. Scarlet en ik sturen elkaar niet naar de buurman, maar zijn er wat creatiever op geworden. Als je hygiënische schoonmaakdoekjes uitspoelt, kan je ze prima als nat wc papier gebruiken. Zijn je billetjes gelijk goed gereinigd!

wat je altijd vergeet te kopen

Stofzuigerzakken
Het punt waarop je zes keer over een zandkorrel moet zuigen om erachter te komen dat de zak waarschijnlijk weer vol zit en je geen nieuwe meer hebt. What to do? Geen tijd om eerst naar de blokker o.i.d. te gaan, dus dan maar stofhappen en de zak handmatig leegschudden en jezelf beloven dat je één dezer dagen echt nieuwe stofzuigerzakken gaat kopen……… yeah right.….  Deze foto hieronder is vorige week genomen. Misschien moet ik ze zo maar eenvoudig online bestellen…..

vergeet te kopen

Lenzen Vloeistof & lenzen
Op de één of andere manier vind ik deze aankoop zo oninteressant dat ik vroeger regelmatig eindigde met een leeg flesje. De oplossing op zo’n moment: lenzen schoonmaken in mijn mond of in het water leggen. Echt volkomen kansloos en niet aan te raden. Leg die dingen écht niet in het water, want het resultaat is vergelijkbaar met je ogen in een glas cola leggen. Het prikt de pan uit. Zo pijnlijk!

Nu draag ik daglenzen en heb ik dus eigenlijk nooit meer lenzenvloeistof nodig. Wat ik nu echter altijd vergeet te kopen is de lenzen zelf. Ik ben er altijd op het allerlaatst mee waardoor het keer op keer spannend is of ze mijn sterkte nog op voorraad hebben… Ik wacht er zo lang mee omdat een set voor een half jaar een flinke duit kost, meestal rond de 250 euro. Dat is gewoon niet leuk kopen… onzin natuurlijk want het geeft me helder zicht en dat is een stuk meer waard dan een nieuw truitje van Zara. Maar ja… korte termijn denken hè.

wat je altijd vergeet te kopen

Vuilniszakken
Wij zijn over het algemeen slecht met tassen en zakken in welke vorm dan ook. We vergeten die dingen altijd, of het nou boodschappentasjes zijn of vuilniszakken. Tegenwoordig proberen we er steeds vaker aan te denken om een tasje van huis mee te nemen naar de supermarkt, maar er was een tijd dat ons keukenkastje explodeerde van plastic tasjes. Het voordeel was wel dat we ze vaak hergebruikten, want we vergaten namelijk altijd nieuwe vuilniszakken mee te nemen bij de supermarkt. Het overvloed aan plastic AH tasjes gebruikten we dan maar als vuilniszak…. slecht hè, lekker milieu bewust.

Wasmiddel
Een volle wasmand en nul wasmiddel…. slechte combi. We halen onze flessen wasmiddel eigenlijk altijd in de aanbieding bij het Kruidvat en daar komen we nou niet elke dag. Rete vervelend dus als er nog net drie druppels wasmiddel uitkomen in je mooie wasbolletje. Ik weet eigenlijk niet wat ik vervelender vind. Dat er geen wasmiddel meer is, of dat Scarlet de was vervolgens gaat wassen met douchegel….

wat je altijd vergeet te kopen

Maandverband
“Schatje! Ik zit op de wc en ben ongesteld geworden. Heb jij nog wat in je tas zitten?” … “Nee”… “Ook niet in het voorvakje?” … “Nope”…. Tja, en dan? Een prop wc papier in je onderbroek en naar de supermarkt dan maar. Met twee vrouwen in huis gaat de voorraad maandverband en tampons er harder doorheen dan je denkt en grijpen we dus af en toe mis. We halen meestal enkel even snel voor de week zelf in plaats van gelijk een voordeelverpakking te halen. Not so smart. Gelukkig verspreiden we die dingen wel door het hele huis en in allerlei handtasjes, waardoor we soms ook nog wel eens een mazzeltje hebben.

wat je altijd vergeet te kopen

Folie & Boterhamzakjes
Tja, ik zei het net al, we zijn slecht met zakjes en eigenlijk met heel veel huishoudelijke producten. Het is natuurlijk veel beter om een lunchtrommeltje te hebben, maar het probleem met die dingen, is dat ik ze altijd weer vergeet mee te nemen naar huis. Beter doe ik mijn broodjes dus in een boterham zakje of wikkel ik ze in aluminiumfolie. Tenminste, als we dat in huis hebben, wat dus vaak niet het geval is…

Boter
Ik ben ‘s ochtends een enorme zoetekauw en eet dan meestal een boterham met pure hagelslag en één met iets van pindakaas of schuddebuikjes (speculaas) in de winter. Ik kan het vervelend vinden als we dit beleg niet meer in huis hebben, maar wat ik echt enorm irritant vind, is misgrijpen met boter. Daar kan ik echt mega chagrijnig van worden. Boter hoort gewoon op brood en hoe moet ik in vredesnaam een boterham met hagelslag eten zonder boter?! Anyway, het komt dus nog wel eens voor dat we net te laat zijn met het kopen van een nieuw pakje boter.

wat je altijd vergeet te kopen
Wat vergeet jij altijd te kopen? Let us know
(hier of op onze Facebook pagina)