Terwijl je deze blog leest, razen er in je hoofd nog 10 andere gedachtes. Dingen waar je je druk om maakt, die je nog moet doen, die je graag wilt hebben of bereiken en waar je bang voor bent. Wat je ook doet, het is altijd druk in je hoofd. Er is altijd iets om mee bezig te zijn. Jouw hoofd slaapt nagenoeg nooit. Dit maakt dat je moeilijk kunt ontspannen en vrij snel geïrriteerd kunt zijn. Je staat vrijwel altijd strak. 

In deze blog delen we 10 dingen die je vrijwel zeker zult herkennen als het altijd druk in je hoofd is. Misschien zijn we er, omdat we tijdens het typen van deze blog aan tien andere dingen denken, nog eentje vergeten… vul ons dan gerust aan.

druk in je hoofd

1. Waar denk je aan?
Nooit niets. Mensen die aan niets denken zijn echt onbegrijpelijk. Ken je ‘The nothing Box’… dat is echt geweldig om eens te bekijken. Het gaat over het mannelijk brein. Vrouwen die aan mannen vragen waar ze aan denken. Mannen die beweren aan niets te denken. ON – BE – GRIJ -PE – LIJK. Hoe heerlijk moet het zijn om gewoon even aan niets te kunnen denken. Dat lijkt me echt heaven.

2. Moeilijk in slaap vallen
Als je hoofd het kussen raakt, betekent dit niet het moment waarop je hoofd begrijpt dat het mag gaan slapen. Neuh…. dit is eerder het moment waarop het extra tijd heeft om een pittig na te gaan denken over 1001 zaken. Geen afleiding, geen gepraat van anderen… in alle stilte nadenken over toekomstzaken, dat wat vandaag allemaal heeft plaatsgevonden, wensen, dromen en angsten. Heel fijn, maar niet heus.

3. Het is nooit vakantie
Ook als je vakantie hebt, heb je geen vakantie. Simpelweg omdat er altijd werd aan de winkel is in je hoofd. Jouw hoofd heeft geen vakantie. Het is er altijd druk, er is altijd iets gaande en het is nooit stil. Alleen de meest geweldige, spannende of leuke dingen kunnen de gedachtes in je hoofd heel even het zwijgen opleggen. Wat een heerlijkheid.

4. Lijstjes lijstjes lijstjes
Je hebt zoveel aan je hoofd, dat je gewoonweg niet zonder lijstjes kunt. Het is te veel. Je houdt daarom altijd en overal lijstjes bij van de dingen die je niet moet vergeten en die je nog wilt doen. Een lijstje in de notities van je telefoon, een lijstje in je e-mail, een lijstje in een papieren agenda en
– ga
– zo
– maar
– door.

5. Sorry, wat zei je?
Mensen kunnen som een heel verhaal tegen je afsteken, zonder dat jij hier één woord van hebt verstaan. Nou ja, vast wel één woord, maar de inhoud ervan weet je niet. Je probeert zo nu en dan nog eens vriendelijk ja en nee te knikken, maar écht luisteren naar wat de ander vertelt lukt je niet. Dit komt omdat het zo druk in je eigen hoofd is met allerlei zaken die je nog moet doen, waar je over nadenkt en waar je je zorgen om maar, dat het ‘gesprek’ in je hoofd al druk genoeg is. Daar past echt niet nog een gesprek bij…

6. Je bent nooit klaar
Altijd drukte in je hoofd betekent ook dat je nooit klaar bent. Er is altijd iets om over na te denken, je druk over te maken. Zijn die ene zorgen opgelost, dan heb je plotseling, zonder dat je je hier bewust van was, andere zorgen. Gewoon PLOEP in je hoofd. Het stopt nooit.

druk in je hoofd

7. Niet één ding tegelijk – film kijken
Jij kunt niet één ding tegelijk. Gewoon, omdat je daar geen rust en aandacht voor hebt. Een film van 2 uur in alle rust kijken is daarom echt nauwelijks mogelijk. Je raakt gewoon afgeleid. Er ploepen allerlei gedachtes in je hoofd. Zaken die je tussendoor even wilt bekijken, checken, vragen. Met jou een film kijken is vaak niet zo chill of romantisch….

8. Niet naar je lichaam luisteren
Jouw lichaam en hoofd zijn mijlen van elkaar verwijderd. Dit betekent dat wat er in je hoofd omgaat, vaak niet hetzelfde is als je lichaam aangeeft. Je bent super rationeel en luistert daarom niet zo snel naar dat gevoelige gedoe van je lijf. Alles wordt weg gerationaliseerd.

9. Wijntje?
Een paar keer per week sta je jezelf een wijntje of biertje toe. Wat een rust. Eén van de WIJNige dingen die jou hoofd met 1001 gedachtes even het zwijgen opleggen. Alsof alle stress en strakheid een paar uurtjes verdwijnt. Voor alle verslavingsgevoeligen: pas hier mee op.

druk in je hoofd

10. Domme foutjes
Je bent met zoveel dingen tegelijk in je hoofd bezig, dat je nogal eens – ondanks je perfectionisme – foutjes maakt. Schoonheidsfoutjes, gewoonweg omdat je altijd een soort van ‘haast’ hebt. Je moet immers nog zoveel andere dingen doen volgens dat drukke hoofd. Zo stuurde ik bovenstaand bericht op de vroege ochtend naar mijn vader in plaats van Joyce. Dat was in dit geval wel heel toepasselijk…

Is het bij jou ook altijd druk in je hoofd?