Wij kijken graag naar Netflix. De gewone televisiezenders kijken we eigenlijk nagenoeg nooit meer. Het is heerlijk om een toffe serie of film op Netflix te ontdekken en deze even flink te gaan bingewatchen. Gelukkig zijn er ook een groot aantal lesbische series  en films op Netflix te vinden. Naast lesbische series en films vind je ook allerlei andere LGBTQI series en films. Nou weten we dat de juiste serie of film vinden soms knap lastig is én het niet vinden ervan tot grote frustratie kan lijden als je maar blijft scrollen… Daarom delen we in deze blog een aantal toffe lesbische series op Netflix die vrij nieuw zijn én wat andere leuke LGBTQI series en films die je er kunt zien. Extra gezellig tijdens de Pride!

Natuurlijk zijn er naast deze series nog een heleboel andere LGBTQI series en films te vinden, zoals Orange is the new black, You Me Her, Jessica Jones, Gypsy, Below her mouth, Jenny’s Wedding, Lovesong, The Danish Girl en Margarita with a Straw. Vul ons gerust aan als we een waardevolle lesbische serie of film vergeten.

Everything Sucks

Deze serie gaat over een groepje tieners in het plaatsje Boring in Oregon, Amerika. Everything Sucks laat het gevoel van de jaren negentig herleven, door dingen die typisch waren voor die tijd extra onder de aandacht te brengen. Erg leuk als je rond die tijd bent geboren. Het verhaal draait om twee groepen buitenbeentjes op de middelbare school. Eén van de personages, Kate, komt er in de serie langzaam achter dat ze op vrouwen valt.

The Feels

The Feels is een vrij nieuwe, komische film op Netflix en gaat over het vrijgezellenfeest van Lu (Angela Trimbur) en Andi (Constance Wu). Voor het feest van de twee vrouwen verblijven ze samen met hun vriendinnen en beste vriend in een vakantiehuisje. Lu bekent dan echter dat ze nog nooit een orgasme heeft gehad. Dit zorgt voor een pittige schok bij haar verloofde en al snel verandert een leuk feestje in een pittig drama. Als je op zoek bent naar een simpele, gezellige film is deze helemaal geschikt voor een avondje bank hangen.

Duck Butter

Deze vrij nieuwe film op Netflix gaat over de twee vrouwen, Naima (Alia Shawkat) en Sergio (Laia Costa), die elkaar ontmoeten in een bar en gelijk een bijzondere klik hebben. Ze vinden het dating circuit maar niets en delen hun onvrede met eerdere relaties. Ze maken de afspraak om 24 uur met elkaar door te brengen om een nieuwe manier van intimiteit te ervaren. Oh en ze moeten hierbij wel verplicht ieder uur seks hebben… Ze hopen zo de eerste ongemakkelijke fase van een relatie over te slaan, maar of dit lukt… Als je houdt van filmhuis films, dan past deze film wel bij je.

Paris is Burning

Deze documentaire volgt een aantal drag queens in het New York van de jaren ’80. Paris is Burning geeft een inkijkje in de wereld van drag balls, de verschillende houses (drag families) en de ellende die jonge homo’s voor hun kiezen krijgen. Mocht je nog niet weten wat shade, reading en realness betekenen, de queens leggen het uit – met voorbeelden!

Les Gouts et les Couleurs

In deze film gaat het over Simone die samen met Claire woont en haar Joodse familie wil gaan vertellen over haar geaardheid. Maar net als Simone alle moed heeft verzameld om haar conservatieve familie te informeren, voelt ze zich aangetrokken tot een man. Het is de Senegalese chef-kok Wali. Dit zorgt ervoor dat ze gaat twijfelen aan haar geaardheid. Ze start een affaire met Wali… Biseksualiteit is een belangrijk thema in deze film.

Please Like Me

De hoofdpersoon in deze grappige, hartverwarmende en soms tranentrekkende serie is de 20-jarige Josh. Nadat zijn vriendin hun relatie verbreekt, beseft hij dat hij gay is. Met de steun van zijn nu ex-vriendin Claire en zijn beste vriend en huisgenoot Tom, moet Josh zijn moeder helpen met haar strijd tegen depressie. Dit alles wordt een beetje ingewikkelder als hij zijn seksualiteit verkent met de knappe Geoffrey.

The Firefly

The Firefly (of La Luciérnaga) is een romantische Colombiaanse dramafilm. Na de plotselinge dood van haar vervreemde broer, ontmoet Lucia zijn verloofde. Mariana en Lucia bouwen een band met elkaar op door hun gedeelde verdriet, en Lucia merkt dat ze verliefd wordt. Er is 1 probleem: Lucia is net getrouwd met haar man. The Firefly is een prachtig verhaal over hoe je in iets wat verdrietig is, iets moois kunt vinden.

Newness

Deze film is niet echt lesbisch of LGBTQI, maar gaat wel over verschillende vormen van seksualiteit en geaardheid. Martin en Gabi proberen een relatie op te bouwen nadat ze elkaar hebben ontmoet via een datingapp, maar wanneer de verveling toeslaat bedenken ze samen een bijzondere oplossing. Ze besluiten elkaar vrij te laten, maar of dat nou de werkelijke sleutel tot succes is in een relatie…

RuPaul’s Drag Race

In deze serie gaat de wereldberoemde drag queen RuPaul op zoek naar de volgende drag superster van Amerika. Deelnemers van deze race zijn de meest extravagante, toonaangevende, getalenteerde en fantastisch mooie drag queens die vechten om de titel en de tiara. Elke week elimineert een jury met RuPaul en verschillende gast-sterren een queen. Hebben de queens charisma, uniqueness, nerve and talent genoeg voor de titel?

Queer Eye

Begin dit jaar werden we getrakteerd op een nieuwe serie Queer Eye. Vijf homoseksuele mannen (‘The Fab Five’) geven in deze heerlijke serie niet-fashionable heteromannen een make-over. Deze remake van de oude serie Queer Eye for the Straight Guy gaat wat meer de diepte in. Waaróm verzorgen de mannen zichzelf niet? Een serie die wel wat tranen zal trekken…

Wat zijn jouw favoriete lesbische series en films op Netflix?