Sinds 1 mei kan je via Netflix kijken naar het nieuwe coming of age filmdrama The Half of It. Geen liefdesverhaal, maar wel een verhaal over waar de liefde allemaal om draait. Niet over het vinden van de perfecte wederhelft, zoals de titel doet vermoeden, maar over proberen, reiken, falen en opnieuw proberen. Filmmaker Alice Whu wil met The Half of It de vele vormen van liefde laten zien.

Ellie Chu (Leah Lewis) is geboren in China en woont nu met haar vader in een klein dorpje in de Verenigde Staten. Ze is slim, arm en een buiten-beentje. Ze is haar eigen bedrijf begonnen door op school tegen betaling het huiswerk voor anderen te maken.

“Verlangend, verlangend, …naar onze zielsverwant. Wanneer je de ander vindt is er een een onuitgesproken begrip: Een eenheid. Er is geen grotere vreugde dan dit. De grieken waren geen scholieren. Anders begrepen ze dat we het zelf kunnen verpesten. Als je het mij vraagt spenderen mensen te veel tijd aan het vinden van een partner. Hoeveel mensen vinden perfecte liefde? En als ze elkaar wel vinden, dat ze bij elkaar blijven. Bewijs van Camus’ theorie dat het leven irrationeel is en zinloos.” ~ Ellie Chu.

Op een dag krijgt ze van haar klasgenoot Paul de opdracht om een liefdesbrief te schrijven aan Aster. Wat Paul echter niet weet is dat Chu lesbische gevoelens heeft voor Aster. Het schrijven van een prachtige liefdesbrief is voor haar daarom niet heel ingewikkeld. Chu weet Aster voor Paul te winnen en het komt tot een afspraakje. Dat blijkt voor Paul echter niet zo eenvoudig… wat ervoor zorgt dat Chu hem ook hierbij moet helpen. Langzaam ontstaat een ingewikkelde driehoeksverhouding.

Trailer The Half of It

Aan het begin van de film laat Chu al weten dat dit niet goed afloopt… (zie quote bovenaan dit artikel) en dat doet het ook niet, maar ergens misschien ook wel? The Half of It is zeker een film die de moeite waard is om te kijken! Vanaf nu te vinden op Netflix. Enjoy!