Wil je het nieuwe jaar starten met een mooie én bijzondere film in de bioscoop, dan kan ik je de biografische film The Danish Girl aanraden. The Danish Girl vertelt het bijzondere liefdesverhaal van de Deense kunstenaars Einar en Gerda Wegener (Eddie Redmayne en Alicia Vikander). De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Einar’s beslissing om als vrouw, Lili Ebe, door het leven te gaan. Lili Ebe is de eerste bekende transgender in de geschiedenis.

The Danish GirlAlles begint bij het moment waarop Einar door zijn vrouw Gerda wordt gevraagd om in vrouwenkleren te poseren wanneer een van haar modellen niet aanwezig is. Iets wat begint als een spelletje, verandert al snel in een serieuze wens. Hier start namelijk de wens van Einar om zich vaker als vrouw te kleden, om zich vaker als vrouw te gedragen, om zich vaker een vrouw te voelen en om tenslotte als vrouw, Lili, door het leven te gaan.

The Danish GirlIn de film zie je hoe zijn vrouw Gerda langzaam problemen krijgt met de verandering van haar man. Hij blijkt niet meer de man met wie ze ooit trouwde. De vraag is of de liefde overwint en haar huwelijk sterk genoeg is of dat de verandering van haar man te groot is om samen verder te kunnen. Niet alleen Gerda loopt door de geslachtsverandering van haar man tegen diverse problemen aan, ook Einar zelf krijgt te maken met allerlei problemen waaronder twijfels en onbegrip.

In eerste instantie sprak de film me, omdat deze zich in de jaren 20 afspeelt en ik houd van hedendaagse films, niet direct aan, maar toen ik de trailer bekeek was ik om. De beelden zijn prachtig en ondanks van een vroegere tijd, heel modern. Het verhaal lijkt ijzersterk en het idee dat dit het verhaal van de eerste transgender in de geschiedenis is, vind ik bovendien heel interessant. De film is te zien in de bioscoop en ik zal hier dus zeker een bezoekje aan brengen.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=bZ8ZHWr7UVU” width=”100%” height=”350″][/videos]

Ik ben benieuwd of jou dit ook een mooie film lijkt en of je hier ook naar toe wilt gaan. Check zeker even de trailer, ook als de film je in eerste instantie niet direct aanspreekt. De trailer kan hier nog weleens verandering in brengen!

 Liefs, Scarlet ♥