Toen ik deze week via Netflix op zoek was naar een leuke film ontdekte ik ineens Jenny’s Wedding. In eerste instantie leek het me zo’n gezellige standaard feel good movie, …tot ik de trailer keek. Een lesbische film op Netflix! Die zijn er niet in overvloed, zeker niet eentje van dit kaliber: Een hoofdrol voor Katherine Heigl (Grey’s Anatomy) en bijrol voor Alexis Bledel (Gillmore Girls). Na wat Google werk kwam ik erachter dat de film uit 2016 stamt en sinds enkele weekjes op Netflix staat. Diezelfde avond heb ik er samen met Joyce, onder het genot van een flinke kop thee en stuk witte chocolade, naar gekeken. We kunnen je deze film zeker aanraden!

Jenny’s wedding gaat over Jenny Farrell (gespeeld door Katherine Heigl).Β  Al jarenlang probeert haar familie haar te koppelen aan de ideale man. De man waarmee ze zou kunnen trouwen en kinderen krijgen. Vooral haar moeder begrijpt niet waarom het zo lang duurt en droomt ervan om haar dochter met een baby in haar armen te zien. Jenny speelt het spelletje van haar familie een beetje mee. Ze toont interesse voor de mannen, maar gaat er nooit verder mee in zee.

Jenny’s familie is nog vrij traditioneel. Ze wonen in een buurt waar iedereen elkaar kent en waar iedereen over elkaar praat. Dit heeft er mede voor gezorgd dat Jenny nooit eerlijk durfde te zijn over haar geaardheid. Ze valt op vrouwen en heeft al meer dan vijf jaar een relatie met de vrouw waarvan haar familie dacht dat het haar huisgenote was, Kitty (Linda Emond).

Na een goed gesprek met haar vader, doe op dat moment nog niets weet over Jenny’s geaardheid, besluit ze te willen trouwen en een gezin te stichten met Kitty. Dit zorgt ervoor dat de kleine, veilige wereld van de Jenny voorgoed verandert. Ze komt voor eenvoudige, maar moeilijke keuzes te staan…. Een fijne film om naar te kijken.

Jenny’s Wedding vind je HIER op Netflix. Enjoy!