We hebben weer een leuke, nieuwe lesbische film ontdekt! You, Me and Him. Gisteravond hadden we zin om ouderwets gezellig een film te huren. Vroeger deden we dat in de videotheek (wie kent dat nog…?) en tegenwoordig gewoon online van overal en nergens. We kozen voor Pathé Thuis en vonden daar plotseling de Britse film You, Me and Him. Zonder enige verwachting klikte in de trailer aan en wat schetste mijn verbazing: Het was een film over twee lesbische vrouwen die zwanger worden! Je begrijpt dat we geen moment twijfelden om de film te huren (4,99 euro). Via iTunes is de film voor diezelfde prijs te huur en bij Bol.com voor 9,99 euro te koop.

De film You, Me and Him is vrij nieuw. Hij kwam begin dit jaar uit en staat sinds kort op Pathé Thuis en iTunes. De film gaat over Olivia en Alex (Lucy Punch, Faye Marsay) , die samen een stel vormen. Olivia is een ambitieuze advocate met een biologische klok die plotseling pittig begint te tikken. Alex is haar blowende, drinkende en bijna nooit serieuze vriendin, die het allemaal best goed vindt zoals het leven nu is. Tot het lesbische koppel, als gevolg van de nodige drank en door toedoen van hun vrij irritante buurman, beiden zwanger blijken te zijn. Alles waar ze ooit van droomden en op vertrouwden is vanaf dat moment onzeker.

De film is ontzettend leuk om naar te kijken. Wel lekker over the top, maar tegelijkertijd met een aantal serieuze onderlagen. Zeker het einde van de film kwam voor ons onverwacht en geeft de film meer lading. We hebben ons tijdens het kijken van de film in ieder geval geen moment verveeld. Hij bevat de nodige herkenbare situaties, details en aardig wat vooroordelen komen aan bod. Erg leuk en goed! We kunnen je deze film zeker aanraden als je zin heb in een gezellig avondje met hier en daar een kleine traan of slik.

Heb jij You, Me and Him de al gezien?