Vorig jaar augustus ontvingen we meer dan 500 mails van mannen, nadat een ludieke video met een oproep voor een zaaddonor viral ging. In december tekenden we een donorcontract bij de notaris. Vandaag maken aan jullie graag in een video bekend dat onze zoektocht zijn vruchten heeft afgeworpen. Niet alleen komt maandag 14 mei ons eerste boek uit, ook zijn we zwanger van ons eerste kindje.

Onthulling boek en baby
In de video zie je hoe we de zogenaamde dummy van ons eerste boek gebruiken om de zwangerschap bij familie te onthullen. De binnenkant van het boek is leeg, op een foto van ons samen met een positieve zwangerschapstest na. Op maandag 14 mei zal, in de aanwezigheid van de donor, familie en ruim 150 fans, het eerste echte exemplaar van het boek worden overhandigd aan…. dat hoor je binnenkort!

Wat je zaait, zul je oogsten
Aan de hand van de 500 mails bespreken we in het boek Ik Vrouw van Jou op intieme en (hopelijk!) humoristische wijze de hoogte- en dieptepunten uit hun leven. Van de eerste zoen met een meisje, de angst om volwassen te worden en gescheiden ouders, tot aan vaginisme, vreemdgaan, depressiviteit en een eetstoornis.

Geen eitje
De weg naar onze zwangerschap was geen eitje. Er bestaat geen handleiding voor de keuze van het juiste zaadje, wie het kindje gaat dragen en de manier waarop geïnsemineerd wordt. In het boek beschrijven we onze angsten en verlangens rondom dit hele proces.

Dat is het leven
We zien het als onze missie om de realiteit van het leven te laten zien en hiermee anderen herkenning en erkenning te bieden. Onze zwangerschap is nog heel pril, maar toch deinzen we er niet voor terug het nieuws nu al te delen.

“We willen het leven laten zien zoals het is. We zijn nog niet voorbij de 12 meest kwetsbare weken. Mocht het misgaan, dan is dat het leven.”

Maandag 14 mei ligt het boek Ik Vrouw van Jou uitgegeven door Splint Media B.V. in de winkels.