De afgelopen weken zijn we een aantal trailers tegengekomen van wat nieuwere prachtige lesbische films die het kijken waard zijn. Erg goed gemaakt en met een waardevolle inhoud. Vooral de trailer van de film Fear of Water sprak ons enorm aan. Een stukje herkenning zullen we maar zeggen… Helaas is bij veel van deze films niet zeker of ze ook in Nederland uit zullen komen. Hopelijk zijn ze binnenkort ergens te bekijken of draaien ze in een filmhuis bij je in de buurt. Mocht je weten waar een van deze films te zien is, let us know! Tot die tijd moeten we het doen met toffe trailers… 

Hieronder vind je 8 trailers van lesbische films die het kijken waard zijn. Wil je meer lesbische films zien die ook al wat ouder zijn? Check dan: top 10 lesbische films.

♥ Fear of Water
Fear of water gaat over twee tienermeisjes met parallelle levens, maar afkomstig van verschillende sociaaleconomische achtergronden. Ze hebben beiden hun eigen problemen als ze elkaar ontmoeten in de zomer. Er ontstaat een vriendschap en samen ontdekken ze hun seksualiteit. Alexia en Eleanor worden gespeeld door Lily Loveless en Chloe Partridge. De film werd genomineerd voor verschillende filmprijzen en te zien bij diverse film festivals.

♥ The days of mercy
Een film met Ellen Page erin is altijd fijn om naar te kijken. De film gaat over de liefde tussen Lucy en Mercy. De vader van Lucy is veroordeeld tot de doodstraf. Tijdens een proces ontmoet Lucy een advocate die voorstander is van de doodstraf, Mercy. Er ontstaat een bijzondere relatie tussen de twee.

♥ Axolotl overkill
Axolotl overkill is een Duitse film die gaat over de 16-jarige Mifti.  Samen met haar rijke vader en halfbroers en zussen woont Mifti in Berlijn. Haar moeder is overleden. Mifti mist liefde en aandacht en zoekt haar toevlucht in het nachtleven. Hier raakt ze geobsedeerd met de oudere vrouw Alice….

♥ Princess Syd
Princess Cyd volgt de 16-jarige atleet Cyd Loughlin (Jessie Pinnick) tijdens een bezoek aan haar tante (Rebecca Spence) in Chicago gedurende de zomer. Cyd wil graag ontsnappen aan het leven met haar depressieve alleenstaande vader. Ze valt voor een meisje in de buurt, terwijl zij en haar tante uitdagen op het gebied van seks en geest.

♥ Porcupine Lake
Porcupine Lake gaat over de verlegen Bea die net aangekomen is in Toronto. Ze is eenzaam en haar ouders ruziën over van alles, vooral over wat te doen het slecht lopende restaurant. Als ze aan het geruzie ontsnapt, ontmoet ze Kate. Kate is grappig, eerlijke en stoer. Ze zijn elkaars tegenpolen, maar passen goed bij elkaar. Een film over opgroeien en de geheime relatie tussen twee meisjes.

♥ Disobedience
Disobedience gaat over een jonge vrouw die naar haar orthodox-joodse familie terugkeert, als ze ontdekt komt dat haar vader is overleden. Er ontstaat veel onrust in de familie en gemeenschap als ze een relatie aangaat met een oude vriendin. Niet zonder reden. De vriendin is getrouwd met haar neef….

♥ Becks
Becks gaat over de muzikante Becks. Ze zegt haar huurcontract van haar flat in Brooklyn op om bij haar vriendin (Hayley Kiyoko) in Los Angeles te gaan wonen. Dit verloopt anders dan ze had gehoopt. Ze treft haar vriendin in bed aan met een andere vrouw. Becks verhuist naar haar die in een zeer conservatief dorpje woont…

♥ Seventeen
Seventeen gaat over de 17-jarige Paula die op een internaat in Oostenrijk zit. Ze is tot over haar over verliefd op haar klasgenote Charlotte. Zij is echter al samen met een jongen. Ondertussen is Lilli verliefd op Paula. Een bijzondere film die ook het thema fluïde seksualiteit belicht.

Welke lesbische films zou jij graag willen zien?