Na twee maandjes Videoland te hebben gekeken voor de series The Good Fight en Soof, zijn we sinds enkele weekjes weer verslaafd aan Netflix. Hier kijken we nu de nieuwste serie The Sinner en maakten we recent kennis met Godless. Twee series die we jullie graag tippen, omdat ze bijzonder zijn én waarbij voor de verslavingsgevoelige mensen absoluut het risico op binge watchen bestaat. Godless is een serie vol vrouwen en lesbische scènes. In dit artikel zullen we je meer vertellen over Godless en The Sinner. Hopelijk ben je hierna nét zo enthousiast als wij zijn…

Godless

Godless is een Amerikaanse serie die op 22 november op Netflix in première ging. De serie speelt zich af in 1884 in het dorpje La Belle. Een paar jaar ervoor werd La Belle getroffen door een mijnongeluk waardoor bijna alle mannen om het leven kwamen. Het dorp wordt dus beheerst door vrouwen, …stoere vrouwen. Dat vinden we leuk!

Netflix tip: Godless en SinnerDat de macht in dit dorpje bij de vrouwen ligt komt echter op losse schroeven te staan als Frank Griffin arriveert. Frank is een gewelddadige crimineel die met zijn bende op zoek is naar Roy Goode, een man die hem bestolen heeft. Roy verstopt zich bij de ranch van Alice Fletcher. Alice verzorgt hem na een vijandelijk welkom. Frank wil wraak en gaat daarbij over lijken. Iedereen die hem in de weg staat, brengt hij om. Dat laten de vrouwen van het dorpje echter niet gebeuren…

In deze bijzonder serie zitten een shitload aan bijzondere personages, waaronder Mary Agnes, een vrouw die zich kleedt zich als een man en openlijk een lesbische relatie heeft met de onderwijzeres van het dorpje La Belle. In de serie zitten allerlei bekende western avonturen zoals een treinoverval, een shoot-out, de opbouw van een kerk. Toch is Godless zeker geen traditionele western, maar een über hippe western met onafhankelijke vrouwen en lesbische en interraciale liefde.

Je zou de serie prima feministisch kunnen noemen. In deze serie zijn niet de vrouwen, maar de mannen het lustobject. Ook zijn de vrouwen een stuk pittiger en zelfstandiger dan de mannen. Deze vrouwen kunnen prima zonder mannen. Kortom: Goed verhaal 😉 Kijken dus!

The Sinner

De tweede serie die we je graag willen aanraden is The Sinner. Ook deze is nieuw op Netflix en best bijzonder te noemen. De serie vangt direct heftig aan: een jonge moeder steekt totaal vanuit het niets een jongen neer op het strand, terwijl alle strandgangers toekijken. Deze scène wordt vrij duidelijk (en bloederig!) in beeld gebracht. Haar man is volkomen verbaasd en gechoqueerd en weet niet wat er aan de hand is…

Netflix tip: Godless en SinnerJessica Biel speelt (OMG wat is ze mooi!) als jonge moeder Cora de hoofdrol in deze serie. Cora wordt opgepakt en de betrokken rechercheurs proberen erachter te komen wat haar dreef om deze moord te plegen. Ondertussen probeert Cora hier ook achter te komen en wordt het heden afgewisseld met beelden uit haar verleden. Een heftige, intrigerende serie, die zeker het kijken waard is.

Ken jij deze series al?