Terwijl we kort geleden nog enthousiast schreven over de legalisering van het homohuwelijk in alle staten van Amerika, zo plaatsen we vandaag een minder positieve video over homoseksualiteit online. In de video, die gisteren werd gepubliceerd op YouTube, laten twee jongens zien hoe het is om als homo’s over straat te lopen in Rusland. Ik vind de beelden choquerend en realiseer me hierdoor des te meer hoe blij we mogen zijn dat we in Nederland wonen. Niet dat homoseksualiteit in Nederland volledig en door iedereen geaccepteerd wordt, maar vele malen meer dan in Rusland.

De twee jongens lopen met een verborgen camera in hun rugzak door de straten van Moskou en worden voortdurend uitgescholden. Halverwege en aan het einde van de video zie je dat het zelfs niet alleen bij uitschelden blijft…

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=wgm3lb9JUU0″ width=”100%” height=”350″][/videos]

Wat denk jij als je dit ziet?