Groot nieuws in Duckstad! Voor het eerst in de geschiedenis van Donald Duck komt er binnenkort een lesbisch koppel in het blad. Dit wordt gedaan op verzoek van de 10-jarige Fenna die helemaal fan is van Donald Duck en zelf twee vaders en twee moeders heeft. Zij miste een homo of lesbisch koppel in de Donald Duck. Voor haar hoefde het heus niet direct een hoofdrolspeler te zijn die homoseksueel of lesbisch is, al was het maar iemand op de achtergrond. Fenna vindt het belangrijk voor de acceptatie van lhbt koppels dat deze ook in Duckstad zichtbaar zijn… Tot dusver leken deze in Duckstad namelijk helemaal niet te bestaan.

“Het zit niet tussen de oren bij de tekenaars”, zei hoofdredacteur Joan Lommers tegen Fenna over het ontbreken van lhbt’ers in het blad. Dat vond Fenna maar raar… en Lommers waarschijnlijk ook, want ze deed al snel een belofte.

Hoofdredacteur Joan Lommers beloofde in de uitzending dat er binnenkort twee verliefde vrouwen te zien zullen zijn in de Donald Duck. Een tekening met een man en vrouw op een terrasje is veranderd in twee vrouwen. Hieromheen zijn hartjes getekend om duidelijk te maken dat het om een lesbisch paar gaat. Erg leuk! Hopelijk blijft het niet bij één keer en durven de komende tijd steeds meer lesbiennes en homo’s zich in Duckstad op straat te vertonen….

Bron: NOS.nl