Zoals jullie allemaal misschien inmiddels wel weten zijn we geen geboren beauty meisjes. We vinden het leuk om er vrouwelijk uit te zien en dit te accentueren met de nodige make-up, maar je zal niet snel een perfecte smokey eyes tutorial van ons zien. Ik zou dit overigens dolgraag willen doen, maar ik ben er simpelweg gewoon niet goed in. Lipsticks draag ik tenslotte ook graag. Niet naar mijn werk of op een gewone door de weekse dag, maar voor een avondje uit wel. Ik kies dan meestal voor een neutrale kleur en heel soms voor felrood. Ik twijfel alleen een beetje of dat wel echt bij me past. Welke kleur lipstick past bij mij?

Een poosje geleden deden we mee aan een fotoshoot van L’Oréal voor de stichting ‘Free a girl’. Met een viertal aan mooie roze tinten lipstick, steunde L’Oréal de stichting, door van elke verkochte lipstick 1 euro te doneren. Een mooi initiatief natuurlijk, maar welke van de 4 tinten die er te koop zijn kies je dan eigenlijk? Ga je voor J-Lo of past Doutzen misschien toch beter bij je?

Ik kan prima foundation, blush en mascara opdoen en zelfs mijn wenkbrauwen bijtekenen, maar heel veel meer dan dat moet je niet van me vragen. Ik zou dus ook niet weten hoe ik moest bepalen welke kleur lipstick bij me paste. Ik kan knalrode lipstick wel heel mooi vinden omdat het er bij die ene actrice zo prachtig uitziet, maar misschien zie ik er met diezelfde kleur lipstick er wel uit als een clown. Kortom: ik ben online op onderzoek uit gegaan naar welke kleuren passen bij welk type huidskleur en haarkleur. Dat bleek eenvoudiger dan ik had verwacht. Ik zal het je in deze blog proberen uit te leggen.

welke lipstick past bij mijBij het vinden van een goede match is het vooral belangrijk dat je weet wat voor huidskleur je hebt. Tussen blank en donker zitten namelijk heel wat verschillende tinten met verschillende ondertonen, die zeker niet alle kleuren kunnen verdragen. Bepaal dus eerst of je een lichte (koele), medium (warme) of donkere huidskleur hebt. Vind je dit lastig? Dan kan het soms helpen om te kijken welke sieraden jou mooier staan. Over het algemeen is het namelijk zo dat zilver mooier staat bij een lichte huidskleur en goud mooier bij een medium of donkere huidskleur. Ik denk dat ik een beetje tussen de lichte en medium huidskleur in zit en Scarlet absoluut in de lichte categorie valt.

welke lipstick past bij mij

Weet jij wat jouw kleur is? Dan kan je hieronder bekijken welke kleur lipstick waarschijnlijk mooi bij jouw huidskleur zal staan:

♥ Lichte huid
Heb je een lichte huid, dan kan je beste kijken naar roze, nude en abrikoostinten lipsticks. Blijf uit de buurt van bruinige tinten, want deze maken je alleen maar bleker.

♥ Medium huid
Bij een medium huid denk je misschien al snel aan een bruin kleurtje, maar eigenlijk is het gewoon een huid die iets donkerder en warmer is dan de hele bleke huid. Hier staan weer iets donkerdere tinten heel goed bij. Kies voor niet al te lichte lipsticks, maar pak juist een donkerroze, donkerrode of bessenkleur lipstick.

♥ Donkere huid
Met een donkere huidskleur kan je de lichte lipsticks beter laten staan en kiezen voor de wat warmere en donkere kleuren. Bruine, rode en paarsachtige tinten zullen je lippen waarschijnlijk het meest laten spreken.

Naast huidskleur kan je ook kijken naar je haarkleur. Ik heb het dan wel over je eigen haarkleur en niet die uit een potje…

♥ Licht haar: Nude en roze tinten
♥ Bruin haar: Warme tinten. Donkerrood en donkerroze
♥ Rossig haar: Brons en kopertinten
♥ Zwart haar: Bordeaux en bruinige tinten

Na mijn online kleurenonderzoek blijkt Scarlet toch flink fout te zitten met haar knalrode lippenstift. Ze zou beter een nude of roze tint kunnen gebruiken. Die gebruikt ze ook weleens, maar rood is wel haar favoriet. Tijdens de fotoshoot had ik een flink felroze lippenstift op, terwijl ik dus beter wat donkere kleuren kan gebruiken. Heel handig om te weten. Het is leuk om deze kennis in je achterhoofd te hebben, maar tegelijkertijd moet je natuurlijk lekker de lipstick kleur dragen die JIJ leuk vindt.

Welke kleur lipstick staat jou mooi?