Ga je liever schoon je bed in of fris en fruitig de deur uit? Wat beter, schoner en hygiënischer is, daar zijn de meningen nogal over verdeeld. Ook Joyce en ik verschillen hierover van mening. Ik vind het heerlijk om ‘s avonds lekker onder de douche te springen en ‘s ochtends iets rustiger aan te doen. Joyce daarentegen vindt het maar vies om in de ochtend niet te douchen en krijg ik zelfs de deur niet uit zonder. Ik blijf bij mijn standpunt en zal je daarom 10 x laten zien waarom je beter ‘s avonds kan douchen. 

♥ Uitgebreid ontbijt
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag toch? Waarom zou je dan eerst gaan douchen en stressen, als je ook gewoon lekker rustig en uitgebreid kan ontbijten? Veel relaxter om ‘s avonds te douchen en dan ‘s morgens alle tijd te hebben voor een heerlijk ontbijt. Niks ontbijten in de trein of op de fiets, gewoon lekker op de bank bij een gezellig tv programma of YouTube video.

♥ Nog even omdraaien
Wanneer Joyce ruim een half uur eerder moet opstaan om haar hele doucheritueel uit te kunnen voeren, kan ik me nog lekker even omdraaien. Hoe lekker is dat? De snooze button indrukken en nog heel even onder die lekkere warme dekens kunnen blijven liggen. Door in de avond te douchen, kan je dus net iets langer slapen. Groot pluspunt toch?

's morgens douchen♥ Geen geruzie
Mensen die in de avond douchen hebben nog een voordeel, namelijk geen geruzie meer in de ochtend wie er het eerst de badkamer mag claimen en eerst mag douchen. Elke keer wanneer ik me toch in de ochtend wil douchen, stuit ik op dit probleem. Vaak springen we uiteindelijk maar samen om de douche omdat we echt geen tijd meer hebben om op elkaar te wachten, maar onze douchecabine is daar veel te klein voor. Opgepropt rillend in een hoekje staan, wachtend tot je weer wat warme druppels van de douche mag meepikken. No Thanks…

♥ Nooit meer te laat
Moet je ook altijd zo haasten, omdat snoozen, douchen en ontbijten gewoon teveel is om te doen in de ochtend? Oplossing: ‘s Avonds douchen! Joyce probeert ook altijd alles van dit in de ochtend te doen, maar moet dan ook altijd naar haar werk haasten, omdat ze anders te laat is. Ik ben altijd netjes op tijd.. (yeah right)

♥ Schoon in bed
De hele dag door kom je in aanraking met van alles en nog wat buiten. Niet douchen in de avond houdt dus in dat je al die viezigheid dat aan je lichaam kleeft meeneemt naar bed en daar dan nog lekker zo’n 8 uur in ligt te stinken. Het voelt veel frisser om lekker schoon je bed in te duiken. Door die frisheid en warmte van de douche val je ook nog eens beter en fijner in slaap. Wat is er nou lekkerder dan na een warme douche in een schoon bed stappen?

's morgens douchen♥ Bed verschonen?
Douchen voordat je naar bed gaat betekent ook dat de viezigheid uit je bed blijft en je het verschonen van de lakens flink wat langer kan uitstellen. Heb je dus net zoals mij een hekel aan het opmaken van je bed? Dan weet je wat je te doen staat. Helaas gaat dit bij ons niet helemaal op, want ik lig met een ochtend doucher in bed en daarnaast ligt er in de ochtend ook vaak een niet-doucher strak tegen mijn benen opgekruld.

♥ Vanouds
Vroeger toen ik klein was had ik helemaal geen keus, maar moest altijd ‘s avonds douchen. Als ik daaraan terugdenk voelt dat ook gewoon vertrouwd. Na het eten onder de douche, pyjama aan en dan vervolgens met je natte staartje op de bank nog een beetje tv kijken. Helaas moeten we nu vaak nog net iets teveel doen na het eten en ga ik uiteraard ook wat later naar bed, maar het lijkt me heerlijk om weer eens zoals vanouds dit ritueel wat vaker te herhalen.

♥ Brrrrrr
In de winter douchen is heerlijk, totdat je eruit moet. Je hebt heerlijk warm gedoucht, maar zodra je het deurtje van de douchecabine opent komt er een flinke kilte over je heen en voelt het ineens alsof je op de noordpool staat. Doe je dit in de ochtend, dan is het hele huis nog koud en moet je zeer waarschijnlijk ook nog eens naar buiten de kou in. Dubbelop koud dus! Veel beter neem je ‘s avonds een lekkere warme douche, kacheltje aan, trek je je warme winter pyjama aan en spring je onder een dikke laag wol.

♥ Alle tijd…
Zoals je hebt kunnen lezen brengt het douchen in de avond alleen maar heel veel voordelen met zich mee. Het grootste voordeel is dat je in de ochtend gewoon veel meer tijd overhoudt. Je kan langer blijven liggen en je hebt meer tijd om rustig te ontbijten. Zolang je ‘s ochtends niet badend in het zweet wakker wordt is het echt niet vies om alleen even je gezicht en oksels te wassen en ben je echt wel weer fris genoeg om de dag door te komen.

♥ Haar droogt automatisch
Superhandig! Als je ‘s avonds gaat douchen hoef je je haar niet ook nog eens na het douchen te drogen en stylen, sterker nog, je hoeft er helemaal niets mee te doen! Gewoon, hop in een staartje of vlecht en door de lucht laten drogen. Je krijgt er dan vaak nog een gratis slag in je haar bij. Bovendien is föhnen helemaal niet goed, dus je haar is ook blij met ‘s avonds douchen.

Douche jij liever ‘s avonds of ‘s morgens?