Het liefst zou ik haar tot op mijn kont hebben. Tot op mijn kont, niet in mijn kont. Haren, zeker lange haren, kunnen echter op de meest vreemde locaties terecht komen, zoals tussen je billen. Dat is vrij irritant. De meest bekende plek is natuurlijk een haar in je eten, maar er zijn nog veel meer plekjes waar haren zich graag verzamelen. In deze blog vertel ik je over die plekjes en over waarom dat niet altijd even fijn is. Het gaat in deze blog vooral over haren die niet meer aan je lichaam vastzitten.

Ik ben natuurlijk benieuwd of jij nog meer vreemde plekken hebt waar haren zich ophopen. Laat het ons gerust even weten in de reacties.

1. Billen
Je kent het wel, je hebt je haar gewassen onder de douche en net voordat je de douche uit wilt stappen check je nog even of er niet een hele bos haar tussen je billen zit. Ontkennen heeft geen zin. We verliezen nu eenmaal dagelijks haar en tijdens het haar wassen nog iets meer en dat blijft ergens hangen als het onder de douche naar beneden spoelt. Die spelonk halverwege je lichaam is een prima plek voor die lange haren op te blijven steken en zich te verschuilen.

2. Lipgloss
Je hebt je mooi opgemaakt. Oogschaduw, mascara, blush, bronzer en tenslotte een zachtroze lipgloss op je lippen. Eenmaal buiten op weg naar je afspraak vlieg je haar tegen je lippen aan.. PLAK. Haren hechten zich vast in je lipgloss en dat voelt niet oké. Zo onhandig is dat met lipgloss en lang haar. Er komen altijd haren in vast te zitten waardoor je ook nog eens kans hebt op lipgloss naast je lippen. Enkel om deze reden gebruik ik liever lipstick dan lipgloss.

haar waar het niet hoort3. Kin
De meeste vrouwen zullen hier ook bekend mee zijn: de kinhaar. Dat ding lijkt er altijd opeens te zitten, alsof hij er niet langzaam gegroeid is, maar gewoon BAM, lang is. Je gaat toevallig met je hand langs je kin en plotseling voel je die lange stugge haar zitten. OMG! Hoe lang zit dat ding daar al en wie heeft dat allemaal gezien? Als een bezetene probeer je met twee vingers dat ding uit je kin te trekken, maar de haar is vastbesloten om daar oud te worden. Het volgende gesprekje dat je met iemand voert doe je steunend met je kin op je hand, hopende hiermee de haar te verbergen. Het is eerste wat je doet als je ‘s avonds thuiskomt is je pincet zoeken en die boom op je kin ontwortelen.

4. Zonnebril
De zon verdwijnt achter de wolken of je ontmoet iemand waarmee je een gesprek begint. Beiden redenen om die zonnebril even van je neus naar je hoofd te verplaatsen. Eenmaal op je hoofd lijken de stukjes van de zonnebril die op je neus liggen zich in je haar te nestelen. Als je na 10 minuutjes je zonnebril weer op wilt zetten zit het ding volledig vast in je haar. Eenmaal weer op je neus zit er altijd wel één haar vast in de neusstukjes van je bril.

5. Eten
Hij is natuurlijk een tikkeltje afgezaagd, maar het blijft irritant als er haar in je eten zit. Ookal zit het niet direct in je maaltijd, een haar die zo half op je bord ligt is ook al voldoende om je eetlust tijdelijk te doen in dimmen. Een haar in je eten in een restaurant is al helemaal onfris omdat je dan niet weet van wie de haar is.

6. Voeten douche
Je hebt gedoucht en je haar gewassen en stapt vervolgens heerlijk schoon uit de douche, althans dat denk je. Je bent weliswaar wel schoon, maar aan de onderkant van je voeten heeft zit een hele club haren verzameld. Ze zijn aan elkaar gaan zitten en hebben zich aan en tussen je tenen gehecht. Getverderrie, laat los!

haar waar het niet hoort7. Kleding
Ik draag graag zwarte kleding, wat niet altijd handig is met blond haar. Zeker niet omdat mijn haren bij tijd en wijlen flink uitvallen. Ik loop dan op mijn werk rond en heb niet door dat er een half gekapt oerwoud op de rug van mijn nette zwarte colbertjasje ligt. Ik denk dan dat ik er heel netjes bijloop, maar iemand die achter me loopt zal enkel ‘iewllll’ denken….  Gelukkig heb ik lieve collega’s die soms spontaan even iets van mijn rug plukken.

HAAR WAAR HET NIET HOORT

8. Elastiekjes
Een paar weken geleden kocht je een mooie nieuwe set elastiekjes. Ze zaten op kleur geselecteerd als een soort regenboog op het kartonnetje. Het voel fijn om weer een voorraadje te hebben. Nu liggen de elastiekjes overal én aan alle elastiekjes zit haar gewikkeld. Het haar dat zich om het elastiek had gewikkeld en er niet van los wilde toen je het elastiek in haast eruit trok. Je hebt geen elastiek meer zonder dat er een haar aan vast zit.

9. Jas
Ik heb geen idee hoe dit mogelijk is, maar ik heb van meerdere mensen gehoord dat zij er ook weleens last van hebben in de winter: haar onder je oksels van je jas. Opeens merk je dat er zich een hele bos haar heeft verzameld onder de oksel van je winterjas. Misschien komt het doordat je jas statisch is in de winter? Misschien ligt het aan het type jas en gebeurt het bij een gladde jas minder snel? Geen idee, maar het is een hele vreemde gewaarwording om op die plek, meestal in de knoop, een flinke bos haar te vinden.

haar waar het niet hoort10. Stoel
Na een flinke dag werken achter je bureau sta je op. Je draait je om en ziet dat er zich een enorme partij haar heeft verzameld op je stoelleuning. Wow, waar komt dat allemaal vandaan? Helaas zitten die haren er ook vaak als je ‘s morgens op kantoor verschijnt en op een bureaustoel wilt gaan zitten waar de vorige dag iemand met lang haar heeft gezeten. Allemaal haren.

 Wat vind jij de meest irritante plek waar HAAR zit?