Een paar dagen geleden werden we geattendeerd op een heel bizar artikel in het AD. In dit artikel wordt gesproken over een wetsvoorstel dat ingediend is door een advocaat. Dat an sich is niet zo verontrustend, het wetsvoorstel zelf echter wel. De betreffende advocaat, Matthew McLaughlin, wil namelijk dat iedereen in Amerika het recht krijgt om mensen, die andere mensen van hetzelfde geslacht aanraken met seksuele doeleinden, te doden. Sorry? Niet alleen onze oren gingen tetteren van dit zieke wetsvoorstel, ook de oren van vele inwoners van California.

Volgens Matthew McLaughlin, die zijn voorgestelde wet de ‘Sodomite Suppression Act’ noemt is homoseksualiteit een misselijke misdaad die ingaat tegen de wil van God. Om het wetsvoorstel in te dienen betaalde de advocaat de verplichte 200 euro. Iedereen in Amerika kan eenvoudig een wetsvoorstel indienen, zolang die hiervoor maar betaalt.

‘Het is beter dat de overtreders sterven, dan dat wij allemaal gedood worden door Gods toorn, vanwege het dwaze tolereren van deze goddeloosheid’, aldus McLaughlin. Om die reden vindt de advocaat dat homoseksuelen mogen worden gedood. Bij deze doodstraf laat McLaughlin het echter niet. Hij vindt dat mensen die homoseksualiteit op een of andere manier promoten ook gestraft moeten worden. In zijn wetsvoorstel staat dat deze mensen een boete moeten krijgen van zo’n 920.000 euro of een celstraf van maximaal 10 jaar. Tenslotte vindt McLaughlin dat homoseksuelen niet langer een publieke functie mogen verrichten.

doodstraf lesbiennesBron foto

Gelukkig is er veel verontwaardiging vanuit de bewoners van California. Zij vinden het belachelijk dat iemand als McLaughlin in dienst is van de staat. Zij vinden dat hij moet worden ontslagen en hebben daarom een handtekeningenactie opgestart. “Het is verontrustend en schandalig dat zo’n advocaat voor de staat werkt. Dit immorele individu is niet geschikt om de wet te handhaven.”

Bron: AD.nl Bron: foto 1