Een paar dagen geleden plaatsen we al een blog over christelijk én lesbisch zijn. Hier en op onze Facebook pagina kwamen interessante reacties over dit dilemma. Vandaag delen we graag een bijzondere video met je die gaat over lesbisch en moslim zijn. De Canadese comédienne Sabrina Jalees is moslima en lesbisch. Ze komt hier inmiddels openlijk voor uit. De moeder van Sabrina is Zwitsers en haar vader is Pakistaans. Ervoor uit komen dat ze lesbisch was, was zeker niet eenvoudig voor haar. Ze vreesde voor de reactie van haar familie en vrienden. Het bijzondere is dat Sabrina zelf een beetje homofobisch was, voordat ze ontdekte dat ze zelf lesbisch was.

Haar beide ouders reageerden uiteindelijk positief, maar vele andere mensen uit haar omgeving hadden er meer moeite mee.  Sabrina is inmiddels getrouwd (supermooie beelden zijn hiervan te zien in de video) en gelukkig met haar vrouw Shauna. Bekijk onderstaande video waar Sabrina vertelt over haar coming out. Ook haar vader komt aan het woord.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=wdMl5k2S1K0#t=238″ width=”100%” height=”350″][/videos]