Na lang wachten is Love, Simon dan eindelijk te zien in de bioscoop. Vanaf morgen 14 juni kan je het alom geprezen boek op het witte doek bewonderen. Love, Simon gaat over – hoe kan het ook anders – de 17-jarige Simon. Hij gaat naar de middelbare school in een buitenwijk van Atlanta, Georgia. Simon Spier (Nick Robinson) staat op het punt om zijn familie en vrienden te vertellen dat hij homoseksueel is. Als een email die hij naar een jongen gestuurd heeft in verkeerde handen belandt, komt hij echter in een moeilijke situatie terecht… 

Simon wordt gechanteerd wordt door een klasgenoot. Hij weet bovendien niet wie de anonieme klasgenoot is op wie hij online verliefd is geworden. Het oplossen van beide kwesties blijkt grappig en angstaanjagend tegelijk en zet zijn leven totaal op zijn kop.

Simon komt uit een hecht gezin: zijn ouders Emily & Jack, zus Nora. Op een dag zoekt Simon onder het pseudoniem “Jacques” online contact met een ‘nog niet uit de kast gekomen’ anonieme mede-student “Blue”. Eenmaal in contact vertrouwen ze elkaar de meest persoonlijke verhalen toe. Dan worden hun e-mails ontdekt door een andere student…. Op kerstavond worden er screenshots van de e-mails tussen “Blue” en Simon op de roddelsite van de middelbare school gepubliceerd….

Love, Simon is vanaf donderdag 14 juni te zien in de bioscoop.