Jezelf accepteren en leren omgaan met het feit dat je toch echt meer gevoelens hebt voor vrouwen dan voor mannen is al een hele struggle op zich, maar er dan ook nog achter komen dat je je beste vriendin net iets leuker vindt dan gebruikelijk is bij een “gewone” vriendschap, kan een regelrechte ramp zijn. Met enige regelmaat krijgen we mailtjes van meisjes die denken dat ze verliefd zijn op hun beste vriendin en niet weten hoe hiermee om te gaan. Je er voor afsluiten en hopen dat de gevoelens wel weer weg gaan of toch dat gesprek met haar aangaan? Wat is wijsheid?

Ik heb zelf geen ervaring met het verliefd worden op een beste vriendin, maar wel met vrienden die uiteindelijk verliefd werden op mij. Ik heb vele malen meegemaakt dat mannelijke vrienden vriendschap liever wilden omzetten in partnerschap. Dit was vaak een wat ongemakkelijke situatie gezien ik natuurlijk niet op mannen val. Ondanks dat ze dit wisten, werden ze toch verliefd en hadden ze gehoopt dat er meer in zou zitten. Tja, verliefdheid is tenslotte iets wat je overkomt en het tegengaan is zo goed als onmogelijk, maar wat gebeurt er dan met de vriendschap. Mijn ervaringen hiermee zijn helaas wat minder positief. Niet omdat ik hier niet mee om kon gaan, maar omdat zij zich niet over de verliefdheid heen konden zetten en alleen omgaan als vrienden en niet meer dan dat, onmogelijk voor hen was.

verliefd op je beste vriendin

Nu kan ik me goed voorstellen dat het nog net even wat anders ligt wanneer je op hetzelfde geslacht valt, net uit de kast bent gekomen (of nog niet natuurlijk) en verliefd bent op een goede vriendin. Want ja, wat vindt ze überhaupt van lesbiennes? Vindt ze het geen probleem en de normaalste zaak van de wereld of vindt ze dat al een beetje raar en misschien zelfs wel vies. Al deze dingen maken het er niet makkelijker op om uit te vogelen wat je nu moet doen.

Verliefd worden op een goede vriend of vriendin is iets wat veel voorkomt en kan eindigen op drie verschillenden manieren.
♥ Het gevoel is wederzijds en er bloeit iets moois op
♥ Het gevoel is niet wederzijds, maar jullie kunnen er beiden goed mee omgaan en het heeft geen gevolgen voor jullie vriendschap
Het gevoel is niet wederzijds en hij, zij of jij voelt zich voortaan awkward en een verdere vriendschap zit er niet meer in

Zoals ik net beschreef is er een kans dat de vriendschap tussen jullie helaas over kan gaan wanneer je je gevoelens besluit te delen. Denk je erover na om het toch te doen, dan is het misschien verstandig om goed voor jezelf na te gaan of het echt verliefdheid is. Wanneer je erachter komt dat je op hetzelfde geslacht valt kunnen bepaalde gevoelens soms een beetje overweldigend en verwarrend zijn, want vind je dat ene meisje nou gewoon leuk en aardig of ben je echt verliefd? Het is natuurlijk niet zo, dat nu je ineens op vrouwen blijkt te vallen, je op alle vrouwen valt. Toch kan soms het verschil wat verwarrend zijn.

Ik denk dat ik verliefd ben op mijn beste vriendin. Ik weet niet wat ik nu moet doen, moet ik het haar vertellen? Hopelijk hebben jullie tips.

Liefs Anoniempje

Ik weet van mezelf dat ik dat onderscheid vroeger soms best lastig vond. Ik vond het moeilijk om gewone vriendschappen te hebben met een vrouw die ik aardig en leuk vond en dan ook nog eens niet geheel onaantrekkelijk was. Wanneer ze dan ook nog eens lesbisch bleek te zijn wist ik het helemaal niet meer. Konden we het nou gewoon goed vinden of was ik verliefd. Oké, dit is misschien weer een heel ander onderwerp, maar het is dus niet geheel onbelangrijk om te bedenken of je je gewoon op je gemak en fijn bij haar voelt of dat je daadwerkelijk verliefd bent en hiermee misschien iets op het spel zet.

verliefd op je beste vriendin

Ben je wel echt verliefd en kan je aan niets anders meer denken, dan moet je inderdaad gaan bedenken hoe jij hier het beste mee om kan gaan. Helaas kan verliefdheid soms erg hardnekkig zijn en is het vaak niet iets wat met een weekje weer verdwijnt. Of je het er wel of niet met haar over moet hebben, dat blijft lastig. Weet ze überhaupt dat je op vrouwen valt? Vertellen dat je én op vrouwen valt en toevallig ook nog eens op haar, dat is waarschijnlijk net iets teveel van het goede en zou ik dan ook niet aanraden. Probeer je ook te bedenken hoe het voor de ander zou zijn wanneer je het vertelt. Je kan je er misschien wel iets bij voorstellen dat het best ongemakkelijk kan voelen wanneer je weet dat je beste vriendin, waar je misschien normaal gesproken vriendschappelijk mee in bed ligt en van alles bespreekt, nu ineens liever intiem met jou zou willen zijn. Sommige mensen kunnen hier prima mee omgaan, maar anderen vinden het erg lastig om nog zo dicht bij je te zijn en te weten dat jij haar bijvoorbeeld liever zou willen zoenen.

Heb je al zo’n vermoeden dat ze het ongemakkelijk en raar zal vinden, dan kan je het misschien maar beter voor je houden, hoe moeilijk dat ook is. Weet je ook zeker dat zij helemaal niet op vrouwen valt, dan kan je je ook bedenken dat het vertellen van je verliefdheid je al helemaal niet veel op gaat leveren, behalve ongemakkelijkheid en misschien een gebroken vriendschap.

Weet je of denk je dat ze ook op vrouwen valt, dan zou je een poging kunnen wagen. Houd dan natuurlijk wel in je achterhoofd dat er alsnog een kans bestaat dat de vriendschap kapot kan gaan of niet meer wordt zoals het was. Het is aan jou om te beslissen of je die gok wilt wagen en het risico wilt nemen.

verliefd op je beste vriendin

Hoe je het ook went of keert, het blijft een erg lastige situatie. Soms ben en blijf je zo ontzettend verliefd dat je dan de gok maar beter kan wagen. Word je afgewezen, dan kan je in ieder geval verder gaan met je leven en op zoek gaan naar iemand waarbij er wel een wederzijdse klik is. Jezelf continu blijven kwellen met het idee dat het misschien ooit wel wat wordt is ook niks en misschien loop je daardoor wel heel veel andere leuke vrouwen mis. Soms is het beter om het contact te verbreken en jezelf te beschermen tegen meer verdriet.

Hebben jij wel eens zoiets meegemaakt of goede tips? Laat het ons dan hieronder weten!

liefs joyce