Lekker vegetarisch eten in Den Haag. Hoe en waar dan? Zoals jullie in de vlog van afgelopen dinsdag hebben kunnen zien, verbleven we een weekendje in Den Haag. We zijn hier nu meerdere malen samen geweest en ik kan inmiddels toch wel zeggen dat Den Haag, naast Utrecht natuurlijk, zeker een favoriete stad van ons is. Niet alleen vanwege de leuke winkel opties en Scheveningen op fietsafstand, maar ook omdat lekker vegetarisch eten in Den Haag geen enkel probleem is.

Even googelen en je vindt direct een heel scala aan schattige vegetarische en/of veganistische stekkies. Helaas hadden wij maar één avond om te vullen, dus moesten we kiezen uit al deze opties. We besloten om in de middag langs de Vegetarische Snackbar te gaan en ‘s avonds te gaan eten bij het restaurant ‘Hortus’.

Eten bij de gewone snackbar is op zich geen enkel probleem. Je kan inmiddels overal wel een vegetarische kroket vinden of gewoon lekker makkelijk een kaassouffleetje eten. Maar zou het nou niet gewoon leuk zijn als er wat meer keus is? De naam zegt het al, bij de Vegetarische Snackbar kan het!

vegetarisch eten in den haagDe snackbar is te vinden op het stationsplein. Vergis je niet zoals wij dat deden, want dit is namelijk niet op Den Haag centraal, maar schuin tegenover Hollands spoor. Een klein stukje lopen als je het station uitloopt en niet te missen door de vrolijk gekleurde voorgevel. Het ziet er uit als een.. tja.. een snackbar. Niet heel bijzonder, gewoon prima. Je kan er eten bestellen en meenemen, het thuis laten bezorgen (helaas alleen in Den Haag;)), maar er staan ook een paar tafeltjes met stoelen zodat je gewoon direct lekker kan aanschuiven. Eigenlijk dus net zoals in een normale snackbar.

vegetarisch eten in den haagBij binnenkomst loop je gelijk langs de grote vitrine met daarin alle snacks. Erg grappig, want alles ziet er heel gewoon uit. De kroketten lijken op kroketten, de frikandellen op frikandellen en zelfs de garnalen lijken op garnalen. Achter aan de wand hangen een aantal grote zwarte borden met daarop geschreven wat je allemaal kan bestellen. Eigenlijk alles uit de reguliere snackbar, maar dan vegetarisch. Leuk dus!

vegetarisch eten in den haagDe menukaart is zo gigantisch, dat we moeite hebben met het kiezen. Na lang turen konden we een keuze maken. Een vegetarisch kibbuling menu en een portie vega bitterballen.

vegetarisch eten in den haagIk was reuze benieuwd naar de bitterballen. Dit is namelijk iets wat ik af en toe best mis bij een borrel. Soms zit je in een café en dan zie en ruik je zo’n schaal met bitterballen langs je heen gaan. Op die momenten verlang ik soms zo naar vegetarische bitterballen. Jammer genoeg vind je deze helaas nooit in een café of de supermarkt. Kom maar op met die bitterballen dus! Een paar minuten later werd ons een wit bordje met daarop 6 perfecte balletjes en een zakje mosterd voorgeschoteld. Net echt! En ik kan je vertellen, heerlijk waren ze. Voor mij niet van echt te onderscheiden.

vegetarisch eten in den haagEn dan de kibbuhlingen. Iets wat we vroeger beiden regelmatig in de echte variant aten. We waren dan ook enorm benieuwd of de vegetarische variant ook maar enigszins in de buurt zou komen van de echte smaak van kibbeling. Het menu zag er in ieder geval goed uit. Een bord opgemaakt met verse friet, salade, vega mayo en iets wat qua uiterlijk redelijk in de buurt komt van kibbeling. En dan de test….. Je proeft het verschil wel, maar zowel de smaak als de structuur komen toch echt wel aardig in de buurt. Valt niet tegen dus!

Eindconclusie: Heerlijk gegeten bij de vegetarische snackbar. Erg leuk concept en enorm balen dat er geen één in Utrecht zit!

♥ Restaurant Hortus Den Haag
Nog enigszins voldaan van de bitterballen en kibbuhlingen, liepen we rond achten richting het boutique hotel/restaurant ‘Hortus’. De buitenkant zag er erg mooi en sfeervol uit.

vegetarisch eten in den haagAls de binnenkant ook zo is, dan zitten we gebakken 😉

vegetarisch eten in den haagEn gelukkig, ook de binnenkant is niet teleurstellend. Een mengeling van modern en knusheid, wat ikzelf erg leuk vind. Soms zijn de vegetarische restaurantjes naar mijn idee iets té geitenwollensok, maar dat is hier absoluut niet terug te vinden. Het is restaurant is ook niet heel groot, wat het erg sfeervol maakt.

vegetarisch eten in den haagEen schattig tafeltje aan het raam….

vegetarisch eten in den haagEn dan niet geheel onbelangrijk… de menukaart. Mooie kaart met leuke gerechtjes. Het zijn allen kleine gerechtjes voor een prijs van 8,50. Ben je een grote eter? Dan kan het misschien wat aan de dure kant uitvallen. Gezien onze flinke lunch bij de vegetarische snackbar, hadden we beiden genoeg aan ieder twee gerechtjes.

vegetarisch eten in den haagAls eerste namen we de Ravioli en Dahl Kerrie (Indiase linzensoep met kerrie aardappeltjes en rijst). Om zoveel mogelijk te kunnen proeven, spraken we af op de helft te wisselen van bord. Erg handig als je geen keuze kan maken 😉 Beide gerechten waren heel erg lekker en de prijs zeker waard.

vegetarisch eten in den haagAls tweede namen we de Gado Gado en de Pom (Surinaamse ovenschotel met rijst en bruine bonen). Weer erg lekker, maar de eerste gang gaat er toch vandoor met de eerste prijs. Ook het eten bij Hortus was dus erg geslaagd. Heel fijn om eens iets anders te eten dan de standaard aangeboden vegetarische pasta, risotto of het zoveelste geitenkaasje.

De Vegetarische Snackbar moet je gewoon echt proberen als je in de buurt bent en ook Hortus is zeker een aanrader om ‘s avonds lekker en gezellig te eten.

Hieronder nog een aantal vegetarische restaurantjes die we vonden in onze zoektocht:

Heb jij nog meer tips, let us know! <3