Vorig weekend waren Scarlet en ik een dagje rondneuzen in Den Haag. Wat een enorm leuke stad is dat! In deze blog vertel ik je over de twee leuke hotspots Tosti van Josti en Baklust. We kwamen rond half 12 aan en besloten direct op zoek te gaan naar een gezellig tentje om koffie te drinken en iets kleins te eten. Al lopende vanaf het centraal station naar de stad kwamen we langs Tosti van Josti. We twijfelden eerst of we hier koffie wilden gaan drinken, maar toen Scarlet naar binnen keek en zag dat de zaak vol schommels hing, was ze niet meer te stoppen: Hier MOESTEN we wat gaan drinken.

tosti van josti den haagโ™ฅย  Tosti van Josti

Bij Tosti van Josti worden, je raadt het al, de lekkerste tostiโ€™s gemaakt en geserveerd. Bij Tosti van Josti werken bovendien veel medewerkers met een arbeidsbeperking, vandaar de naam Josti. Op een sociaal verantwoorde manier serveren ze zoveel mogelijk biologische en gezonde producten van hoge kwaliteit waar ze de meest bijzondere tosti-creaties mee maken. Daarnaast serveren ze yoghurts, soepen, (binnenkort) salades, verse sappen, huisgemaakte limonades, oer-Hollandse bieren en biologische frisdranken! De producten zijn allemaal ook geschikt om mee te nemen.

tosti van josti den haagDe lunchroom bestaat trouwens nog maar heel kort, sinds 28 februari. De ‘Gefeliciteerd’ en ‘Succes’ kaartjes hingen nog aan de wand toen we binnenkwamen. Het interieur van deze leuke tent is heel tof. De schommels zorgen echt voor iets unieks. Het was wel even een tegenvaller dat de schommels aan de onderkant vastzaken met een ketting aan de vloer ‘Shit, nu kan ik niet schommelen!’ Echt heel fijn zit zo’n schommel ook niet, maar het is zeker een bijzondere ervaring en voor de niet-schommelaars onder ons zijn er ook voldoende ‘normale’ zitjes.

tosti van josti den haag

Het meeste wat je hier kunt eten is biologisch. De producten die op de balie lagen zagen er allemaal heel goed en lekker uit. Aan het einde van de zaak stond boven tegen de muur aan een mooie quote met krijt geschreven, erg leuk!

tosti van josti den haag

tosti van josti den haag

tosti van josti den haag

tosti van josti den haag

Het is een mooie ruime zaak met een gedeelte met tafeltjes en stoeltjes en een bar. Ook is er rechts achterin de zaak een wat hoger knus hoekje waar je met een paar mensen kunt zitten.

tosti van josti den haag

tosti van josti den haag

tosti van josti den haag

tosti van josti den haagNaast lekkere tosti’s, kun je zoete baksels eten en fijne panini’s. Wij bestelden een panini met mozarella en pesto. Deze was er binnen no-time en zag er heel goed uit. Er zat pesto mayonaise bij en kleine staafjes komkommer. De bruine panini werd geserveerd op een houten plankje.

tosti van josti den haag

tosti van josti den haagTosti van Josti is een hele gezellige plek om koffie te drinken of te lunchen. Het is er heel gezellig, mooi en schoon en door de schommels superhip en uniek. Je kunt Tosti van Josti vinden aan de Korte Poten 5 in Den Haag. Hij is iedere dag geopend.

tosti van josti den haag

โ™ฅ Baklust

Na een lang dagje door Den Haag struinen hadden we wel trek gekregen. We gingen op zoek naar een vegetarisch restaurantje en kwamen uiteindelijk terecht bij Baklust. Hier kun je tot 21:00 uur terecht voor ontbijtjes, heerlijke taarten, lunch en enkele avond schotels. Ook voor mensen die gluten-vrij eten of veganistisch zijn is Baklust een optie. Baklust bestaat sinds maart 2009 en is toen begonnen als eerste volledig biologische en vegetarische lunchroom in Den Haag.

baklust den haag restaurant vegetarisch

baklust den haag restaurant vegetarischEenmaal in het restaurantje proeven we direct de gezellige, wat ouderwetse sfeer. Hip is dit tentje zeker niet te noemen, maar knus en retro absoluut wel. Er zitten naast ons nog twee stelletjes, waarvan 1 stelletje waarschijnlijk denkt dat ze alleen zijn, want ze praten zoooo hard. Maar goed, de vriendelijke serveerster komt onze bestelling opnemen en heet ons aardig welkom. We voelen ons in ieder geval direct op ons gemak.

baklust den haag restaurant vegetarisch

baklust den haag restaurant vegetarisch

Ook leuk is dat je hier zo de keuken in kunt kijken. Deze oogt een beetje rommelig, maar wel heel schoon. In de vitrines op de bar staan verschillende taarten en hartige hapjes. Ook kneuterige plastic eend vraagt ons stilzwijgend om een tip.

baklust den haag restaurant vegetarisch

baklust den haag restaurant vegetarischEr zijn twee avondmaaltijden te bestellen. Scarlet en ik besluiten beiden een andere avondmaaltijd te nemen, zodat we van elkaar kunnen proeven. Ik ga voor de vegetarische lasagne en Scarlet gaat voor de Indiase korma met kikkererwten. Binnen een kwartiertje wordt onze maaltijd geserveerd.

baklust den haag restaurant vegetarisch

baklust den haag restaurant vegetarisch

baklust den haag restaurant vegetarischHet eten ziet er erg goed uit. Samen zijn we vooral heel enthousiast over de Indiase Korma. Die is zo lekker! De lasagne is ook erg lekker, maar voor ons iets minder bijzonder dan de korma. De korma is ook een stuk duurder. Deze kostte 14,50 euro. De lasagne kostte slechts 9 euro.

baklust den haag restaurant vegetarisch

baklust den haag restaurant vegetarisch

baklust den haag restaurant vegetarischAls je graag ergens vegetarisch wilt eten en je niet per se op zoek bent naar een hypermodern restaurant, dan is Baklust zeker aan te raden. De keuze in avondeten is niet heel breed, maar er zijn voor de lunch en het ontbijt daarentegen wel veel verschillende broodjes. Ook de zoete en zoute snacks zagen er goed uit. Baklust kan je vinden aan de Veenkade 19 in Den Haag (tram 17).

Veel plezier in Den Haag! Laat het ons gerust weten als je andere aanraders weet, die gaan wij dan ook graag eens bezoeken.