Wanneer je er na eindeloos peinzen eindelijk achter bent gekomen dat je liever door het leven gaat met een partner van hetzelfde geslacht, denk je alles achter de rug te hebben. Maar dan? Hoe ga je die partner dan vinden? Je moet sterk in je schoenen staan en voldoende zelfvertrouwen hebben wil je in de kroeg op iemand af stappen zonder zeker te weten dat diegene ook op hetzelfde geslacht valt. Gelukkig is er voor de mensen waarbij het wat aan zelfvertrouwen schort en dit niet zo zien zitten een ideale oplossing. Datingsites voor lesbische vrouwen! Veelal ook geschikt voor biseksuele mensen en homoseksuele mannen.

Toen ik erachter kwam dat ik meer gevoelens had voor vrouwen dan voor mannen, had ik erg de behoefte om dit eerst online te gaan onderzoeken in plaatst van direct op een stel vrouwen af te stappen. Het is lekker laagdrempelig en je kan het afkappen wanneer je wilt. Helaas waren er destijds niet heel veel Nederlandse opties, dus zat ik voornamelijk op Engelse fora. Inmiddels wat jaren later is de datingmarkt voor de LBTG gemeenschap heel wat uitgebreid en bestaan er best wel wat sites waar je leuke contacten en wie weet een leuke partner vandaag kan plukken. Ik heb Scarlet tenslotte ook via een datingsite ontmoet.

Om het je wat makkelijker te maken en flink wat google werk te besparen, heb ik hieronder een lijst gemaakt met de bekendste datingsites voor lesbische vrouwen. De meesten specifiek voor lesbiennes, homo’s en biseksuelen, maar ook een tweetal waar iedereen terecht kan.

datingsites voor lesbische en biseksuele vrouwen

6 Datingsites voor lesbische vrouwen

♥ FemFusion
Zoals de naam je misschien al doet vermoeden, is deze site enkel voor vrouwen. FemFusion is een lesbisch platform waar je voor van alles terecht kan. Je vindt er nieuws, tips, een webshop, maar ook een gedeelte waar je met elkaar kan kletsen. Ze hebben namelijk zowel een forum als een chat. FemFusion is volgens mij  een van de eerste die met een dergelijke site online kwam. Helaas kan je dit ook een beetje zien aan de vormgeving, want het ziet er flink verouderd uit. Wil je toegang krijgen tot het forum of de chat, dan moet je er wel wat over hebben. Je mag zoveel kletsen als je wilt, maar daar moet je wel 10 euro per jaar voor betalen. Ik had graag even een kijkje voor je genomen om te zien hoe actief het er werkelijk is, maar ja, om daar nou 10 euro voor te betalen….

datingsites voor lesbische en biseksuele vrouwen

♥ VrouwVrouw 
Ook deze site is wederom alleen toegankelijk voor vrouwen. De datingsite vrouwvrouw.nl is speciaal opgericht voor lesbische/biseksuele vrouwen. Het is vrij laagdrempelig, want je kan je er gratis aanmelden om eens voor het eerst een kijkje te nemen. Bevalt het je goed, dan kan je ook kiezen om een abonnement te nemen. Op deze manier heb je net iets meer toegang tot andere profielen dan met een gratis abonnement. Wil je een maandje full membership proberen, dan betaal je 14,95. Je betaalt je lidmaatschap altijd eenmalig, dus het wordt niet automatisch verlengd. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je maandenlang blijft betalen voor iets waar je geen behoefte aan hebt. Ook kun je zelf heel makkelijk je profiel verwijderen wanneer je er klaar mee bent en niet wilt dat je profiel blijft bestaan. De profielen worden eerst gemodereerd voordat ze actief worden gemaakt. Op deze manier worden nepprofielen zo veel mogelijk weggefilterd. Dat is een fijn idee. Ik heb een kijkje genomen en het lijkt best actief te zijn. Wel zag ik voornamelijk vrouwen vanaf 30/40 jaar, maar zeker ook een aantal 20+’ers. Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje zou ik zeggen.

datingsites voor lesbische en biseksuele vrouwen

♥ Expreszo
Expreszo is een vrijwilligersorganisatie van, voor en door lesbo-, homo- biseksuele en transjongeren, opgericht in 1988. Op de website kan je allerlei informatie vinden. Van nieuws tot lifestyle tot een dating gedeelte. Ondanks dat het al zo lang bestaat, heb ik zelf nooit echt gebruik gemaakt van de website. Om je wat te kunnen vertellen over het dating gedeelte heb ik me dus maar even aangemeld. Je kan je vrij eenvoudig en gratis registreren. Een gebruikersnaam, email adres, wachtwoord en hup, je kunt aan de slag. Al snel merk ik dat het er iets anders aan toe gaat dan bij de ‘gebruikelijke’ datingsites. Je kan namelijk geen selectie maken en echt op zoek gaan naar een bepaald type persoon, zoeken per regio of gewoon lekker door profielen scrollen. Je kan enkel aangeven of je op zoek bent naar een man of vrouw en of je kiest voor een vriendschap/relatie of sekscontact. Wanneer je dit hebt aangegeven krijg je vervolgens een pagina vol berichtjes te zien. In mijn geval berichtjes van vrouwen met verschillende geaardheden, leeftijden en woonplaatsen. Niet heel erg handig dus. Geen foto’s of persoonlijke informatie, enkel een kort oproepje waarop jij weer kan reageren. Ik vind het wat te ingewikkeld en te onpersoonlijk om er echt contacten aan over te houden. Maar wie weet vind jij het wel wat.

datingsites voor lesbische en biseksuele vrouwen

♥ Girls.G-Dating
Bij het zien van de naam van de website en de omschrijving die luidt: “Girls-Dating.nl, dé datingsite voor gay girls. Schrijf je gratis in!”, ga ik er een beetje van uit dat het een datingsite is enkel voor lesbiennes en/of biseksuele vrouwen. Dit blijkt niet helemaal te kloppen. Het lijkt voor iedereen te zijn. Voor vrouwen op zoek naar vrouwen, voor vrouwen op zoek naar mannen, voor mannen op zoek naar vrouwen en voor mannen op zoek naar mannen. Niets mis mee, maar een beetje misleidend is het wel. Wel zie ik dat de website enorm actief is. Veel mensen online en veel nieuwe mensen die zich dagelijks aanmelden. Aanmelden is makkelijk en gratis. Je kan je eigen profiel aanvullen, maar ook aangeven waar je naar opzoek bent. Vervolgens kan je lekker door honderden profielen scrollen. Ik vind het altijd prettig om foto’s te zien zodat je er een beetje een beeld bij hebt. Uiterlijk zegt natuurlijk niet alles, maar het is toch het eerste wat je ziet. Het lijkt een prima site, maar ik ben wel benieuwd of je niet toch snel berichtjes van mannen blijft krijgen, ondanks dat ze zien dat je lesbisch bent.

♥ Bi-Love
Naast datingsites voor hetero’s en homoseksuele mensen is er ook een datingsite specifiek voor biseksuele vrouwen. Bi-Love lijkt een website voor vrouwen die nieuwsgierig zijn. Je snapt het, ik moest me natuurlijk even aanmelden om uit te zoeken wat nou de precies de inhoud is van deze site. Mijn gevoel wordt bevestigd. Veel vrouwen, maar voornamelijk vrouwen die al een relatie hebben en opzoek zijn naar ander vrouwelijk avontuur. Iets met biseksuelen die niet kunnen kiezen? Anyway, niet echt mijn ding, maar sta je hier wel voor open, dan zou je er eens een kijkje kunnen nemen.

♥ Zij aan Zij
Voor mij is dit wel een van de bekendste websites. Toen ik net uit de kast kwam haalde ik regelmatig het blad van de Zij aan Zij bij de boekhandel. Ik vond het leuk om verhalen te lezen en achterin stonden altijd oproepjes van meiden. Niet dat ik daar op reageerde, maar ik voelde me dan minder eenzaam. Nooit gedacht dat ik ooit zelf in het blad zou belanden. Op de website van de Zij aan Zij is er daarnaast ook genoeg te vinden voor lesbische en biseksuele vrouwen. Nieuwtjes, uitgaanstips en ook weer een forum en dating gedeelte. Wat wel een beetje jammer is, is dat je voor beiden abonnee moet zijn. Je kan voor 25 euro een half jaar lid worden. Je krijgt dan een half jaar lang het blad toegestuurd en krijgt ook toegang tot het forum en date gedeelte. Beiden lijken overigens niet heel erg actief te zijn. Beetje jammer.

♥ Jong & Out
Een community voor lesbische, biseksuele, homo en transgender tot en met 18 jaar oud. Je kunt hier chatten en elkaar ontmoeten. Niet echt een datingsite dus, maar meer een ontmoetingsplek.

datingsites voor lesbische en biseksuele vrouwen

Algemene Datingsites

Naast deze sites die speciaal gemaakt lijken te zijn voor de lesbische, homoseksuele en biseksuele mensen, zijn er natuurlijk ook nog de gewone datingsites. Ook op deze sites kan je gewoon aangeven of je opzoek bent naar iemand van het andere of van hetzelfde geslacht. Het nadeel vind ik dat je als lesbische vrouw alsnog ontzettend veel berichtjes van mannen krijgt, die je proberen te bekeren. Als je daar een beetje doorheen kan kijken en lezen, dan kan je ook prima op een “gewone” datingsite zoals Relatieplanet, Pepper of Parship kijken. Scarlet en ik hebben elkaar tenslotte ook gewoon ontmoet via Relatieplanet.

Daten met lesbische vrouwen

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=G6ziEg_pPtU” width=”100%” height=”350″][/videos]

Besluit je online op onderzoek uit te gaan, wees dan altijd voorzichtig. Al wordt er aangegeven dat de profielen worden gecheckt, er kunnen altijd mensen bij zitten die niet zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Stuur nooit gelijk adressen, telefoonnummers of ‘te intieme’ foto’s. Pas ook een beetje op met de webcam. Hoe vaak Scarlet en ik wel niet mannen aan de haak hadden terwijl we dachten dat het vrouwen waren…  Het kan heel leuk en spannend zijn, maar vertrouw niet iedereen blindelings.

Op welke datingsite heb jij wel eens gezeten? 

Fotografie: Emma Brown