De eerste dag zit er alweer op en inmiddels heb ik ook wat andere producten weten te scoren in de supermarkt. Vandaag zal ik je laten zien hoe de tweede dag van mijn week veganistisch eten verliep. Ik moet nog steeds heel erg wennen aan het feit dat ik niet meer zomaar iets kan eten zonder even na te denken of achterop de verpakking te kijken. Er zit nog in zoveel producten eiwit van melk of ei verwerkt. Ook zie ik op verpakkingen vaak een aantal E-nummers staan. Ik heb natuurlijk nog geen idee waar al die nummers voor staan, of het nou plantaardig of dierlijk is, en dat maakt het boodschappen doen best wel tijdrovend.

Als vegetariër is het niet heel moeilijk om te achterhalen of ergens wel of geen vlees of vis in zit, maar wanneer je helemaal geen dierlijke producten meer wilt eten moet je ineens zo ontzettend veel checken. Ik vraag me af hoe andere mensen dat doen en volhouden. Ik wilde vandaag een wrap falafel/hummus kopen, maar zag op de achterkant van de verpakking zoveel E-nummers staan, dat ik hem maar weer heb weggelegd…

DAG 2: Dinsdag

♥ Ochtend

Ik at deze ochtend twee broodjes, waarvan één met mijn vertrouwde pindakaas en één met (YESSS!) chocoladepasta. Zoals ik in de vorige blog al vertelde ben ik in de ochtend een echte zoetekauw en was daarom blij verrast met deze veganistische pure chocoladepasta van de AH. Ik vind hem erg lekker en hij zou daarom voortaan een prima vervanging kunnen zijn voor Nutella (ook al vind ik Nutella heel erg lekker).

Toen ik voor het eerst boodschappen ging doen en aanbelande bij het brood, heb ik de ingrediënten van het brood gecheckt. Ik had namelijk al gelezen dat in veel brood dierlijk vet zit verwerkt (hoe bizar, het is brood?!) Ik was ervan overtuigd dat mijn bruine casino brood geen dierlijke vetten bevatte, maar nu ik nogmaals het etiket heb nagelezen, kwam ik toch een verdacht E-nummer tegen. En ja hoor, potverdorie, het E-nummer staat voor vet afkomstig van een dier.

veganist veganistisch eten veganEerst maar even uitgezocht welk brood ik bij mijn volgende winkel bezoek kan kopen. Via wat tikwerk op het internet kwam ik o.a. terecht bij de volgende broden van de Albert Heijn.

Alle biologische broden van Albert Heijn die in de winkel worden afgebakken zijn veganistisch.
AH Biologisch vloerbruin
AH Biologisch Meergranen Zonnepit
AH Waldkorn Classic

In de volgende posts zal ik naast mijn standaard boterhammen ook nog wat andere ontbijt dingetjes uitproberen.

veganist veganistisch eten veganNormaal gesproken drink ik in de ochtend een glas melk, maar als vervanging heb ik maar een pak soja melk gekocht. Ik heb echt mijn best gedaan om het te proberen, maar na een slok of twee, kreeg ik het echt niet meer weg. Ik vind de smaak absoluut niet lekker. Omdat ik ook koffie met melk drink, had ik gehoopt dat het in de koffie wel mee zou vallen en de smaak niet heel goed naar boven zou komen…… maar daar heb ik me in vergist. Zelfs in de koffie vind ik de regular sojamelk niet te doen. Ik zal op zoek moeten gaan naar een andere vervanger.

veganist veganistisch eten vegan

♥ Middag

Ik ben nog helemaal niet zo heel lang bekend met de heerlijkheid van hummus, maar het past in ieder geval goed in mijn vegan week. Wel las ik dat niet alle hummus soorten vegan zijn, maar zover ik weet, deze wel. Voor de lunch kocht ik de knoflook/paprika hummus van Sabra. Ik vind het heel erg lekker en ook prima te eten in plaats van een standaard plak kaas. Helaas zit het nog wel op een foute boterham, maar daar wordt aan gewerkt!

veganist veganistisch eten veganTijdens het boodschappen doen kwam ik er trouwens ook achter dat het vegetarische gehakt van Quorn helemaal niet veganistisch is. Voor gerechten zoals spaghetti of iets dergelijks koop ik meestal het gehakt van Quorn, maar nu ik heb gelezen dat ook hier scharrelei-eiwit inzit, zal ik over moeten gaan op het vegetarische gehakt van een ander merk. Hopelijk zijn die wel veganistisch! Ik zal nu sowieso eerst de achterkant lezen van de vegetarische producten. Ik ging er eigenlijk vanuit dat de vegetarische vleesvervangers ook wel vegan zouden zijn…. niet dus.

♥ Tussendoor

Ik was heel erg bang dat ik geen tussendoortjes meer zou kunnen eten, maar telkens vind ik weer lijstjes met lekkere tussendoortjes die helemaal veganistisch zijn. Zo vond ik bijvoorbeeld de lekkere gelatine vrije snoepjes van Goody Good Stuff en de original Oreo koekjes. Ik wist dat ik moest afkicken van de Milka-Oreo reep, maar gelukkig kan ik nu nog steeds lekkere Oreo koekjes blijven eten. Verder kwam ik een zakje zoutjes tegen en een bakje met stukjes kokosnoot. Genoeg tussendoortjes voor nu dus!

Ik haalde ook de kokos variant van Alpro Soya drink om eens uit te proberen. Misschien dat deze beter bevalt. Ik vind bijna alles met kokos goddelijk, dus je zou zeggen dat dat wel goed moet komen dan…

veganist veganistisch eten vegan

♥ Avond

Voor het avondeten besloot ik couscous te gaan maken. Erg lekker, maar niet heel ingewikkeld. Daar hou ik van. Met roerbakgroenten kan sowieso niks mis gaan, couscous ook niet volgens mij en de saus/kruidenmix heb ik gecheckt. Heerlijke maaltijd dus!

Voor de volgende dagen zal ik weer op zoek gaan naar nieuwe producten en ik zal jullie tips zeker meenemen bij het boodschappen doen. Ik ben nu enkel bij de normale supermarkt geweest, maar ga deze week zeker nog even bij de natuurwinkel kijken.

Bedankt voor alle comments met tips & tricks en hopelijk weer tot morgen!

Liefs, Joyce