De week schiet al aardig op en ik begin het steeds leuker te vinden om uit te zoeken welke producten ik wel en niet ‘kan’ eten. Helemaal nu ik eindelijk even tijd had om langs de natuurwinkel te lopen en zag hoeveel producten ze daar wel niet hebben die allemaal vegan zijn. Ik moet er wel bij zeggen dat de paar boodschappen die ik er kocht een aardige duit met centen kostte, maar goed, er zijn vast wel manieren om het nog veel efficiënter en goedkoper in te slaan.

Ook bekeek ik deze week, op aanraden van, de documentaire Earthlings. Wow, erg heftig en misselijkmakend. Ik heb dit soort beelden natuurlijk weleens eerder gezien, maar toch liep ik de hele dag met een naar gevoel rond. Een heftige docu, die me nog even liet beseffen hoeveel dierenleed er nog steeds is en ook in veel van onze producten zit verwerkt. Vol tranen heb ik de beelden bekeken en het maakt dat ik me alleen maar meer wil inzetten om nog bewuster om te gaan met het kopen van voedsel en andere producten die gemaakt zijn van dierenleed.

Omdat ik afgelopen zondag niet kon bloggen, heb ik vandaag twee dagen in één gestopt.

♥ Dag 5: Ochtend

In de ochtend at ik een ontbijtje met de ontbijtgranen van Eat Natural en vanille soja yoghurt. De ontbijtgranen zijn echt belachelijk duur, maar wel echt verrukkelijk! Ik ben eigenlijk meer een broodliefhebber, maar omdat ik voor het weekje veganistisch het wel zo leuk vind om wat verschillende dingetjes te testen, heb ik ook maar wat verschillende soorten muesli en ontbijtgranen geprobeerd. De mix van noten en granen van Eat Natural vind ik tot mijn grote verbazing echt heel erg lekker. Zelfs met de soja yoghurt! Een ontbijt dat zeker nog eens zal eten na mijn veganistische week.

vegan ontbijt eten

♥ Lunch

Voor op mijn werk had ik dit bakje van Scarlet meegekregen. Er zat salade in, kikkererwten, een beetje couscous, mais, bietjes en hummus. Ook had ik wat druifjes en een bakje nootjes meegekregen. Heel gezellig om hiermee te lunchen

veganistisch

♥ Tussendoor

Onderweg naar Rotterdam at ik in de auto deze veganistisch snoepjes. Het zijn de bekende colaflesjes maar dan helemaal veganistisch. Ik vind ze heel lekker. Het is wel even wennen aan dit snoepmerk, maar het voelt zoveel beter!

vegan eten veganistisch lunch ontbijt snoep snack

Na het opnemen van een leuke video in Rotterdam kocht ik deze shake bij Frooters, een hele lekkere zaak met allemaal fruit, shakes en yoghurtijs. Helaas kon ik dat laatste niet nemen. Dit is trouwens een banaan/ananas shake.

vegan eten veganistisch lunch ontbijt snoep snack♥ Avondeten

Eenmaal weer thuis was er niet zoveel tijd meer om boodschappen te doen. Toen ik bij de vegetarische schijven van de Albert Heijn keek, kwam ik erachter dat zo ongeveer niets veganistisch was. Overal zat wel ei in. Toen heb ik er maar voor gekozen om het biologische gehakt te halen, dat was wel helemaal vegan. Groentes erbij, aardappeltjes en een flinke scheut fritessaus. Yum! Het was veel lekkerder dan ik had verwacht.

vegan eten veganistisch lunch ontbijt snoep snack

Dag 6: Ontbijt

De avond ervoor had ik al wat plakjes banaan ingevroren. Dit leek me niet echt een ontbijt voor mij. Ik houd van zoet en niet van enkel fruit. Maar goed, ik wilde het best een proberen, aangezien er zoveel mensen enthousiast over waren: Banana Nicecream. Ik mikte alles stuk voor stuk in de blender en deed er een scheur kokosmelk bij en wat suiker. Mixen maar. Na vijf minuten begon de mixer te roken en stopte hij ermee. Kapot. Gelukkig was de meerderheid al goed. Het geheel is trouwens roze omdat ik er ook nog wat diepvriesfruit doorheen heb gedaan.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik het best heel lekker vond. Tegelijkertijd vind ik het wel te saai en te veel van hetzelfde als ontbijt. Ik zou dit meer eten als toetje denk ik. Liefst in de zomer, als het lekker warm is.

vegan eten veganistisch lunch ontbijt snoep snackVerder bracht ik zo ongeveer voor het eerst in mijn leven een bezoekje aan de biologische winkel. Ik wist eerder nooit zo goed wat ik hier moest doen, maar nu wist ik het wel! Wauw! Wat hebben ze daar veel leuke, lekkere en veganistische artikelen. Ik ging helemaal los! Nou dat heb ik geweten, want ik was ruim 45 euro kwijt! Wow, het is wel duur daar hoor.

vegan eten veganistisch lunch ontbijt snoep snack

♥ Tussendoor

Tussendoor at ik deze stroopwafels. Die waren niet zo duur en wel veganistisch. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de échte stroopwafels wel een stuk lekkerder vind, maar ik wil hier wel aan proberen te wennen.

vegan eten veganistisch lunch ontbijt snoep snack

♥ Lunch

Die middag at ik direct iets van mijn aankopen. Ik koos voor de crackers met veganistische kaas. Nou, die kaas is wel even anders an gewone kaas! Die is namelijk grotendeels gemaakt van kokosvet, dus je moest wel goed zoeken in je mond wil je de kaas herkennen. Toch vind ik het een knap namaaksel van kaas. Ik kan er nu nog niet zo aan wennen, maar wie weet in de toekomst. Het is zeker de moeite waard om een keertje te proberen.

veganistisch

♥ Avondeten

Het avondeten bestond vandaag uit een echte veganistische pasta. Er zat in deze ravioli dezelfde ‘nep kaas’ als op mijn crackers had. Met saus erbij was dit eigenlijk prima te doen. Idem voor de geraspte kaas bovenop de pasta. Het was een hele lekkere maaltijd, die ik zeker nog eens ga maken. Niets mis dus met een veganistische pasta.

vegan eten veganistisch lunch ontbijt snoep snackEn dat waren alweer twee dagen veganistisch eten!

Morgen kan je hier alweer mijn laatste veganistische update vinden. Ik zal je dan ook vertellen of ik wel/niet verder wil gaan met op deze manier eten.

Liefs, Joyce ♥