Leuk dat je weer komt kijken naar wat ik vandaag allemaal heb gegeten! Het gaat tot nu toe nog steeds goed en voelt ook echt alsof ik een stuk gezonder eet. Ik kan nu niet meer allerlei koekjes, chips en andere zooi naar binnen werken, en dat is prima. Waar ik normaal gesproken lekker makkelijk en snel een croissantje en kaas bij de winkel zou oppikken, ben ik me nu veel bewuster van alles wat ik koop en eet.

Eten zonder dierenleed en dat voelt best goed. Ik weet niet of ik me na deze week heel strikt aan alles zal houden, maar ik weet wel dat ik het bewuster inkopen doen, wil voortzetten. Hieronder zal ik je laten zien wat ik vandaag allemaal heb gegeten.

DAG 4: Donderdag

♥ Ochtend

Na een ochtend met muesli en soja yoghurt, vond ik het vandaag wel weer tijd worden voor een gewone boterham. Het eerste brood dat ik kocht bij dag 1, bleek per ongeluk toch niet helemaal veganistisch, maar nu ik weet waar ik op moet letten valt het reuze mee. Het biologische brood wat in de winkel van de AH wordt afgebakken is gewoon veganistisch. Piece of brood dus…

Naast de pure chocoladepasta en pindakaas die ik al eerder kocht, vond ik vandaag een potje Lotus Speculoos in de winkel. Erg lekker voor de afwisseling. Naast de twee broodjes met Speculoos, nam ik een sinaasappel/banaan sapje mee naar mijn werk.

veganistisch♥ Tussendoor

Van een collega kreeg ik een plakje Peijnenburg parelkandij ontbijtkoek aangeboden. Ik heb snel even de achterkant van de verpakking gecontroleerd en hij is helemaal vegan goedgekeurd. Gelukkig kon ik hem dus gewoon lekker opeten, want lekker was hij zeker! Ik ben wel benieuwd hoe andere mensen dat doen wanneer hen iets wordt aangeboden door iemand. Vraag je dan of het vegan is? Vraag je of je de verpakking even mag bestuderen?…. En voel je je geen zeurpiet?

ontbijtkoek veganistisch♥ Middag

In de middag at ik van alles en nog wat. Rijstwafels met jam (zonder gelatine ofcourse), chocoladepasta en hummus met tomaatjes.  Ook had ik wat druiven mee en vond ik in de winkel een zakje zoutjes die veganistisch zijn. Mijn ogen bleken groter dan mijn maag, dus liet ik de banaan even voor wat het was.

week veganistisch eten♥ Tussendoor

Ik had behoorlijk wat spulletjes gehaald bij de winkel, en zo ook deze bietensalade. Hij was helemaal vrij van dierlijke toevoegingen en dus nam ik hem maar mee als tussendoortje. Ik vind het heel grappig om ineens allemaal andere dingen te eten als ontbijt, lunch, tussendoortjes en avondeten. Ik zou voorheen niet zo snel een bietensalade hebben gehaald als tussendoortje, maar ik moet zeggen dat ik het erg lekker vond.

bietjes veganistischOnderweg naar huis at ik de overgebleven banaan nog maar op die ik overhad van mijn lunch. Meestal als ik thuiskom moeten we toch nog eerst Sjors uitlaten en boodschappen doen, dus dan stilt de banaan even de trek, totdat we echt kunnen eten.

week veganistisch eten♥ Avond

In de avond aten we een heerlijke salade die we een beetje hebben gejat van SLA. We hebben inmiddels een aantal keer bij SLA gegeten in Amsterdam en daar hebben we dit lekkere recept van nageaapt. Het is makkelijk te maken, want wij kunnen het zelfs, en het is gewoon heel erg lekker. Wat zit er allemaal in? Couscous, sla, spinazie, kikkererwten, hummus, falafel, mais, avocado en bieten (alsof ik die al niet genoeg had gegeten die dag). Ik zou deze salade echt serieus elke dag kunnen eten.

week veganistisch etenBedankt voor het volgen van mijn vegan week en tot morgen!

Liefs, Joyce