Zoals je misschien wel in een eerdere blog hebt gelezen, zijn Scarlet en ik beiden behoorlijke slechte plantenverzorgsters. We vergeten ze water te geven of we verdrinken ze. Vaker krijgen we met verjaardagen of andere gelegenheden weleens een plantje, maar de meeste mensen weten inmiddels al dat ze dan beter met een plant aan kunnen komen die het ook redelijk kan overleven in de woestijn. Afgelopen week vond ik tijdens het internet speuren ineens een hele nieuwe oplossing voor planten. Eentje waar het, hoe slecht je er ook voor bent, nooit mis mee kan gaan. Namelijk de DIY Cactus!

Voor het YouTube kanaal Femme maakten we eerder al de hangende potten en ik moet zeggen dat ik er nog steeds heel erg trots op ben. Hij hangt dan ook op een mooi plekje in onze slaapkamer. Hoewel ik niet een hele grote creabea knutsel tante ben, leek het me toch leuk om het DIY cactus knutselwerk ook met jullie te delen. Voor diegenen die net zo slecht zijn in planten verzorgen zoals ons, is hij dan ook nog eens goed inzetbaar in huis. Cactussen zijn hip en op deze manier nog onderhoudsvrijer dan de normale cactus al is.

Hieronder heb ik een lijstje gemaakt met alle benodigdheden voor een leuke pot met cactussen:

DIY Cactus

» Ovale stenen van verschillende groottes
» Een pot die bij jouw jouw interieur past, om de cactussen in te doen
» Verf (groen, geel en wit)
» Verf penseeltjes
» Potgrond
» evt white marker

Je begint met het zoeken van een aantal mooie lange ovale stenen. Je kan het beste een aantal verschillende groottes en diktes zoeken, zodat het zo echt mogelijk lijkt. Ik heb mijn stenen gewoon buiten bij een plas gezocht, maar mocht je dat niet hebben in de buurt, dan kan je ze ook gewoon bij een bouwmarkt kopen.

DIY Cactus

Voor het verven van de stenen kan je gewone acryl of plakkaatverf gebruiken. De kleuren die je nodig hebt, zijn groen ofcourse, geel en wit. Je kan ze natuurlijk gewoon allemaal met dezelfde kleur groen beschilderen, maar het is veel leuker om afwisseling te maken in kleur.

diy cactus

Echte cactussen hebben tenslotte ook niet maar enkel één groene standaard kleur. Je schildert er eerst een paar met de groene kleur en vervolgens kan je een beetje gaan mengen met wit en geel om zo wat andere tinten groen te krijgen. Wanneer je ze allemaal hebt beschilderd moeten ze natuurlijk even drogen….

diy cactus

Nu de steencactussen droog zijn ga je ze nog een beetje oppimpen met wat cactus stekel effectjes, zodat ze nog echter lijken. Echte cactussen hebben allerlei verschillende soorten stekels en die kan je proberen na te maken met wat witte verf. Ik heb dit gedaan met een heel dun penseeltje, maar wat misschien nog wel beter werkt, is een white marker stift. Ik merkte namelijk dat, ondanks dat mijn penseeltje heel dun was, de lijntjes en stipjes alsnog een beetje slordig werden. Nu de stipjes en stekeltjes toch weer even moeten drogen, kan je de pot vast gaan vullen met potgrond.

diy cactus

diy cactus

Zijn je steencactussen helemaal droog, dan kan je ze nu in de pot gaan zetten. Zet een grotere steen achteraan en verspreid de kleinere er een beetje voor en tegenaan. Tadaaaaaaa! Nu heb je een pot met steencactussen. Zet ze op een leuk plekje en je hoeft er nooit meer naar om te kijken. Je hoeft je nooit meer af te vragen wanneer je ze voor het laatst water hebt gegeven. Een stoffer erover zo nu en dan is voldoende.

diy cactus

DIY Cactus die geen water nodig heeft

DIY Cactus die geen water nodig heeft

Het jasje dat ik hier draag komt van Shein.com

Iets voor jou zo’n cactus?