Ik weet niet of het altijd al heb gehad, maar de laatste tijd merk ik steeds vaker dat ik nogal vergeetachtig ben. Het lijkt alsof ik steeds minder dingen tegelijk kan doen en constant de stomste dingetjes vergeet. Scarlet kan zich daar soms wat aan irriteren en daarom zet ze sinds kort van die handige wekkertjes in mijn telefoon. Dat zou natuurlijk heel handig kunnen zijn, mits je het niet 5 minuten nadat je het wekkertje hebt gezien alweer bent vergeten. 

Scarlet moet me vaak overal aan herinneren. Ze moet me zelfs herinneren aan de dingen waar ik haar aan zou herinneren. Best vervelend dus. Soms ben ik weleens bang dat ik een bepaalde vorm van dementie heb, maar het zou natuurlijk ook gewoon kunnen komen door alle stress en drukte om ons heen. Heel veel mensen vinden zichzelf vergeetachtig, maar gelukkig heeft maar een klein aantal een ernstige oorzaak zoals bijvoorbeeld Alzheimer. In deze blog beschrijf ik 10 dingen die we altijd vergeten.

1. Wat je ging doen
Ik loop naar boven en als ik eenmaal in de slaapkamer ben vraag ik me af wat ik eigenlijk ging doen. Ik ruim er iets op, doe het raam dicht en loop weer naar beneden. Eenmaal beneden ga ik weer achter mijn laptop zitten. Uit automatisme pak ik mijn telefoon. Nog 3% van de batterij over. Oh shit, nu weet ik het weer, ik ging naar boven om mijn oplader uit het nachtkastje te halen. Nu moet ik weer al die trappen op, zucht…

wat we altijd vergeten

2. Namen
Als ik iets lastig vind om te onthouden, dan zijn het wel namen. Scarlet ken ik inmiddels redelijk bij naam, maar wanneer mensen zich net aan mij voorstellen, moeten ze dat op zijn minst nog 10 keer herhalen. Wanneer ik mezelf voor het eerst voorstel, heb ik na het voorstellen al geen flauw idee meer wat de naam was. Ik weet niet zeker of dit nou echt door vergeetachtigheid komt of doordat je te veel bezig bent met hoe je over komt bij een eerste ontmoeting. Volgens mij zijn er aardig wat mensen die slecht zijn in namen onthouden en is dit niet iets om je heel erg druk over te maken. Mits je natuurlijk na 7 jaar de naam van je partner nog steeds niet weet….

3. Ontdooien
Hoe vervelend is het wanneer je lekker staat te koken, maar erachter komt dat je bent vergeten het vlees uit de vriezer te halen? Of ‘s ochtends lekker een ontbijtje klaar wilt maken, maar je de avond ervoor bent vergeten het brood uit de vriezer te halen? Ik zeg het je: Enorm! Brood bewaar ik meestal in de vriezer, omdat ik het anders niet snel genoeg op kan eten en dan te droog wordt. We hebben wel een combi magnetron, maar ik houd er toch niet heel erg van om alles eerst klef te laten ontdooien in dat ding. Dan maar een bonk vega vlees in de pan op laag vuur en het brood vast insmeren met boter. Ik heb namelijk ontdekt dat het brood dan veel sneller ontdooit.

4. Supermarkt
Brood, drinken, melk en vergeet geen wc papier mee te nemen zei ze nog. Eenmaal weer thuis bezig met het uitpakken van de boodschappentas zie ik, drinken, melk, brood… uh? Ik moest toch nog iets meenemen? Het overkomt me best regelmatig dat ik iets vergeet mee te nemen uit de winkel en meestal is dat ook nog hetgeen waarvoor ik in eerste instantie eigenlijk naar de winkel ging. Misschien toch maar eens aan een boodschappenlijstje beginnen?

5. Waar je hebt geparkeerd
In onze blog over dingen die gebeuren in de parkeergarage, stond onder andere dit puntje vermeld. Vergeten waar je hebt geparkeerd. Sommige parkeergarages zijn zo groot, dat het helemaal niet zo raar is dat je niet meer weet waar je geparkeerd staat. Ik bedoel, wie onthoudt nou plek nummer Q24A na een dagje shoppen? Oké, ik moet toegeven dat dit me ook overkomt wanneer ik slechts 1 cijfer hoef te onthouden, maar toch… Oké eerlijk? Ik vergeet gewoon te kijken waar ik geparkeerd sta voordat ik naar buiten loop.

dingen die gebeuren in de parkeergarage

6. Haar gewassen
Ik sta onder de douche en haal mijn handen door mijn haar. Is het nou vet of kan het nog wel een dagje? Wanneer heb ik eigenlijk voor het laatst mijn haar gewassen? Vreemd genoeg kan ik me gewoon niet meer herinneren wanneer dit was. Ik besluit daarom uiteindelijk maar om mijn haar te wassen. Eenmaal uit de douche komt Scarlet binnenwandelen: “Heb je nou alweer je haar gewassen, dat heb je gisteren nog gedaan!?” Zo stom, ik vergeet gewoon altijd wanneer ik mijn haar voor het laatst heb gewassen en was het dus regelmatig twee dagen achter elkaar.

7. Planten en vissen
Wanneer iemand op vakantie gaat en een persoon zoekt om de planten te verzorgen, kunnen ze mij maar beter overslaan. Ik kan dieren verzorgen, zelfs mensen, maar planten? Ik ben heel erg slecht met planten en vergeet ze altijd water te geven. Zelfs planten die nauwelijks water nodig hebben, overleven het niet bij mij. Wanneer ik er heel toevallig wel eens aan denk, dan geef ik ze vaak te veel water, waardoor ze alsnog overlijden aan een verdrinkingsdood. Gelukkig ligt dit niet alleen aan mij, ook Scarlet heeft geen speciale band met planten. Van haar kunnen ze enkel een overgebleven glas cola verwachten.

wat we altijd vergeten8. Pillen
Op het moment dat ik me een beetje flauwtjes en duizelig begin te voelen, weet ik dat ik weer eens iets ben vergeten. In dit geval zijn het dan mijn medicijnen die ik al ruim 2 dagen ben vergeten te slikken. Ik moet zeggen dat het nu al iets beter gaat nu ik ze op een vaste plek bij mijn ontbijt spullen heb gelegd, maar een nieuw recept aanvragen blijft nog altijd een lastig puntje. Ik vergeet ze nu dan misschien minder vaak in te nemen, maar wat ik nog altijd vergeet is het op tijd aanvragen van een nieuw recept. Dit gebeurd dan vaak ook nog net voor het weekend, waardoor ik vervolgens het hele weekend zonder zit. Toen ik vroeger nog de pil slikte, overkwam het me ook regelmatig dat ik tussendoor ongesteld werd omdat ik weer eens te lang de pil was vergeten te slikken. In dit geval is het dan wel zo veilig om een vriendin te hebben….

9. Verjaardagen en kaartjes
Ik denk niet dat ik de enige ben die dit soort dagen vergeet, want er bestaat tenslotte niet voor niks een ‘verjaardagskalender’. Ik snap eigenlijk ook niet waarom er nog niet zo’n afgezaagd ding in onze wc hangt, want op een stuk of 4 verjaardagen na, vergeet ik ze allemaal. De enige die me er soms nog net op het nippertje aan herinnert, is Facebook. Dan zie ik nog net voor twaalven een melding voorbij komen met “….. is vandaag jarig”. “Hi…, ik hoop dat je een fijne dag hebt…. gehad”. Oeps.. 

10. Rekeningen
Iets wat niet heel erg handig is om te vergeten, zijn rekeningen. Ik vind het vreselijk om dingen te vergeten of ergens te laat mee te zijn, maar al helemaal wanneer het gaat om iets wat ik iemand ben verschuldigd. Wij hebben niet echt een speciale plek waar we die dingen neer kunnen leggen, dus meestal eindigen ze bij ons gewoon op tafel of uiteindelijk in een la waar we ze vervolgens pas veel te laat weer terug vinden.

Wat vergeet jij altijd?