Vandaag is het dierendag en daarom heb ik een leuke DIY honden voerbak blog gemaakt. Toen we Sjors kregen hebben we een hele poos gezocht naar een leuke honden bak voor hem. We wilden niet zo’n standaard stalen bak, maar iets mooiers wat ook leuk in de woonkamer zou staan. We vonden een aantal hele mooie houten bakken, maar voor formaatje Sjors zou zo’n bak al snel 60 euro kosten. Dit vonden beiden te prijzig en zo kwamen we uiteindelijk op het idee om zelf zoiets te maken. Eigenlijk is het super eenvoudig om te maken, maar tegelijkertijd ziet het er heel leuk uit. In onze vlog filmpjes hebben jullie zijn bak misschien weleens voorbij zien komen, maar voor deze DIY maak ik een nieuwe voerbak.

Ik ben daarvoor bij de Xenos geweest en bij de dierenwinkel. De voerbak heb je in maximaal een uurtje klussen klaar. Ikzelf heb gebruik gemaakt van een boormachine met ronde zaag erop (sorry, ik weet de naam er niet van!) en een aparte zaag. Je hoeft niet per se dit gereedschap te hebben om deze DIY te kunnen uitvoeren, ook met ander handig gereedschap moet het je prima lukken. Ik zal je nu laten zien hoe ik deze leuke honden voerbak heb gemaakt.

Je hebt de volgende spulletjes nodig:

  • Een houten kratje
  • (Krijtbord)Verf
  • Twee aluminium voerbakjes
  • Houten hartjes (Xenos, kerstcollectie)

Juist omdat het voor een hond prettig kan zijn om zijn bakjes ietwat hoger te hebben, is dit kratje zo fijn. Het is dus wel even afhankelijk van hoe groot de hond is, hoe hoog kratje je koopt.

DIY honden voerbak

Wat je dan moet doen:

♥ Draai het kratje om zodat het met de onderkant boven staat. Nu zoek je het midden van het kratje op. Hier zet je even een stipje met een potlood. Nu zoek je bij beiden helften weer het midden. Hierop zet je aan beide kanten de bakjes. Trek nu met het potlood een cirkel om de onderkant van de bakjes. In het midden van de cirkel ga je straks een gat boren.

DIY honden voerbak ♥ Nu er aan beide kanten twee gaten zitten, is het tijd om de gaten zo bij te zagen dat de bakjes er precies in kunnen vallen. Dit is even een lastig klusje, zeker als je daar zoals ik geen decoupeerzaag of passende figuurzaag voor hebt. Het is trouwens niet heel erg als het een beetje hakkelig wordt, want als de bakjes er eenmaal invallen, zie je daar niets meer van. Ook kan je het nog een beetje glad schuren met schuurpapier, als je dit hebt.

DIY honden voerbak

♥ Klaar met de gaten? Dan kan je aan de slag met de rest van het kratje. Je kunt ervoor kiezen om deze bijvoorbeeld helemaal in een leuk pastelkleurtje te schilderen, maar je kunt er ook voor kiezen om net als ik een gedeelte te beschilderen met krijtverf. Met deze verf heb ik de voorplankjes van het kratje deels geschilderd. Op onderstaande foto zie je hoe ik dit heb gedaan.

DIY honden voerbak

♥ Als de verf op je kratje eenmaal droog is kan je met krijt de naam van je hond opschrijven. Ook kan je nu de houten hartjes (of andere versiering) aanbrengen met wat houtlijm of alleslijm. Ikzelf heb op de voorkant twee kleine hartjes gedaan.

DIY honden voerbak

Op de achterkant heb ik een een groter, open hart bevestigd. Ik kan op deze manier het kratje af en toe eens omdraaien. Zo heb ik twee verschillende voorkanten.

DIY honden voerbak

En dan is de honden voerbak klaar om gebruikt te worden. Lekkere brokjes erin en eten maar Sjors! ♥ Je kunt zoiets natuurlijk ook maken voor een kat of konijn, alleen moet je dan een ander type kratje of doosje gebruiken. Ik zag ook leuke koffertjes staan bij de Xenos, daar zou je het ook mee kunnen maken. Ook best handig, want de voorraad brokjes doe je dan gewoon in de koffer.  Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vonden. Sjors krijgt vandaag in zijn mooie voerbak zijn brokjes én gerookte kip, want daar is hij dol op!

DIY honden voerbak

Ik hoor graag wat je van deze DIY vond & wat jij wel/niet extra doet op dierendag.

liefs joyce