Overal kan je informatie vinden en verhalen lezen over seks tussen hetero koppels. Op school krijg je seksuele voorlichting en in films zie je soms tot in het kleinste detail hoe en wat je in bed met elkaar kunt doen. Over lesbische seks vind je helaas maar weinig. Het is niet dat je op school wordt verteld hoe je dan seks kunt hebben. Heel veel goede films zijn er niet en een boek met lesbische seks tips zal je niet zo snel gaan kopen bij de AKO op het station. Hoe kom je er dan achter wat te doen als je met een vrouw naar bed wilt? Ook wij hebben met deze vragen rondgelopen. Online was er in onze tijd weinig te vinden en boeken konden we enkel via Amazon bestellen uit Amerika. Om het jou wat gemakkelijker te maken dan ons, delen we daarom tien tips voor fijne seks met een vrouw.

1. Gebruik je intuïtie
De eerste keer had ik ook no clue what to do. Wat moest ik met mijn vingers doen en wanneer moest ik mijn mond deelgenoot maken van het geheel? Het is misschien wat makkelijker als je al eens seks gehad hebt met een man, maar ook dan zal het vreemd zijn om ineens te geven wat je eerder ontving. Mijn nummertje 1 advies hierin is toch wel om een beetje te vertrouwen op je intuïtie. Doe wat goed voelt. Als het nog niet goed voelt om bepaalde handelingen te verrichten, forceer jezelf hierin dan niet. Het is prima om de eerste keer nog niet zoveel te doen. Wat strelen, masseren en zoenen kan al heel veel betekenen voor de ander. Leg de lat niet te hoog en volg je gevoel.

2. Oefenen
Oefening baart kunst. Soms ben je ergens een natuurtalent in, soms moet je vooraf flink oefenen om op hetzelfde niveau terecht te komen. Dat is niet fout en dat is niets om je voor te schamen. Bovendien kan wat oefening vooraf je ook zekerder maken als je eenmaal samen bent. Oefen gewoon zo nu en dan op jezelf. Als jij voor jezelf weet wat fijn voelt, dan kan je dit bij de ander ook proberen. Je hoeft je dan ook minder zorgen te maken over praktische details, zoals hoe ver je je vinger ergens insteekt of hoe je deze beweegt.

Vind je het nog te lastig om op jezelf te oefenen, dan kan je ook eens een spiegel daar beneden houden en naar jezelf kijken. Dat doen wel meer vrouwen en het is niets om je voor te schamen. Zo ontdek je waar alles zit en waar je het beste aan kunt zitten.

lesbische seks

3. Praat met elkaar
Het kan ook helpen om vooraf wat ‘dirty talk’ met elkaar te doen. Praat met elkaar over seks, over wat je fijn lijkt én waar je onzeker over bent. Het kan soms knap lastig zijn om dat ene te vinden bij de ander wat opwindt. Het is dan heel handig om een soort road map in je hoofd te hebben. Op die manier zijn jullie beiden voorbereid en kan de weg naar een fijn gevoel alleen maar beter worden afgelegd.

4. Weg met die nepnagels
Een scherpe no go is de nepnagel. Draag je deze, dump deze dan nu direct. Die vingers zonder scherpe nagels zijn zeer noodzakelijk bij lesbische seks. Hierna is het goed om te onderzoeken hoe te vingeren. De ene vrouw zal snel klaarkomen door het zachtjes aanraken van de clitoris, de ander zal van wat hardere wrijving van de buitenste schaamlippen houden. Laat je niet te snel ontmoedigen als ze na een beetje vingerwerk niet klaarkomt. Dat heeft wat tijd en zoekwerk nodig en sommigen hebben ook gewoon wat meer moeite met het klaarkomen.

5. Vergeet die borsten niet
Natuurlijk zijn er vrouwen zijn die er niet van houden als hun borsten worden aangeraakt, maar er zijn ook veel vrouwen die dit heel prettig vinden. Even uittesten dus… Niet direct te hard, want sommige borsten kunnen flink gevoelig zijn. Raak ze zachtjes aan, knijp lichtjes in de tepels en zoen hier en daar wat op en rond de borsten. Vindt ze dit fijn, dan kan je wat meer proberen rondom die prachtige vrouwelijke vormen.

6. Mag ik binnenkomen?
Heeft ze geen last van vaginisme én staat ze positief tegenover penetratie, dan kan je eens rustig bij haar aankloppen. Te beginnen met een vinger en later eventueel met meerdere vingers. Bouw de snelheid langzaam op en check tussendoor of zij het nog prettig vindt. Het stimuleren van de G-spot zal voor sommige vrouwen heel fijn zijn, anderen hebben er weinig mee. Kan je deze niet goed vinden, ontdek dan eerst eens waar deze bij jezelf zit. Het voelt een beetje sponzig. Tenslotte kan je natuurlijk ook nog gebruik maken van bepaalde speeltjes.

7. Grootste angst
Wat veel vrouwen die seks gaan hebben met vrouwen angst aanjaagt is het orale gedeelte. Met de mond. Vind je dit helemaal niets, doe het dan niet. Misschien vindt de ander het ook helemaal niet nodig of kunnen jullie samen een andere manier bedenken. Ook bij orale seks geldt: start voorzichtig, focus je rond de clitoris en maak circulerende bewegingen. Het is niet erg om fouten te maken. lesbische seks

8. Veilig
De kans dat je tijdens seks met een vrouw een geslachtsziekte oploopt is een stuk kleiner dan met een man. Toch is het belangrijk om hierin goed voor jezelf te zorgen. Zeker tijdens orale seks kunnen ziektes worden overgedragen. Neem dit serieus. Maak voor veilig orale seks en vingeren bijvoorbeeld gebruik van een stukje latex, beflapjes of een opengeknipt condoom.

9. Het orgasme
Vrouwen hebben meestal wat meer tijd nodig om tot een orgasme te komen. Het is dus helemaal niet raar als jij als klaar bent gekomen en zij nog lang niet. Dat heeft niet per se iets te maken met jouw seksuele capaciteiten. Focus je ook niet te veel op dat orgasme. Seks is veel meer dan enkel een orgasme krijgen. Hoe minder druk je je erom maakt, hoe minder stress je zult ervaren, hoe eenvoudiger je tot een orgasme zal komen.

10. Loslaten
Vrouwen kunnen, vaak meer dan mannen, echte control freaks zijn. Ze willen alles onder controle hebben en dat wat ze doen perfect doen. Dit gaat slecht samen met seks. Hoe meer je de controle vasthoudt, hoe minder je zal voelen, ervaren en hoe moeilijker het wordt om los te laten en klaar te komen. Er zijn allerlei kleine dingen die kunnen helpen om die controle wat los te laten en meer in het hier en nu te zijn en voelen. Bespreek dit met elkaar en steun elkaar hierin. Maak bijvoorbeeld gebruik van een glaasje wijn vooraf of zet fijne muziek op.


Fotografie: foto 1, foto 2, foto 3