Als je kind bent zijn er allerlei dingen die je niet begrijpt, simpelweg omdat je er nauwelijks ervaring mee hebt en nog niet de tijd hebt gehad om ze te leren begrijpen. Eenmaal volwassen ga je er vanuit het grootste deel van deze onbegrijpelijke zaken te snappen. Toch blijkt dat niet helemaal te kloppen. Ik ben inmiddels al een tijdje volwassen en nog zijn er vele dingen die ik niet echt begrijp. Ik heb het dan trouwens vooral over wat simpele zaken en niet over grote levensvragen zoals ‘Is er leven na de dood?’. Vandaag een blog over kleine dingen in het leven die ik als volwassene nog steeds niet begrijp.

Ik ben benieuwd of jij deze dingen wel begrijpt en of je me een uitleg kunt geven. Of misschien heb je nog wel veel meer kleine onbegrijpelijk zaken die je wilt delen. Let me know, ik hoor ze graag!

1. Fooi geven
Het klinkt misschien niet zo aardig, maar ik snap gewoonweg niet waarom ik bij een restaurant waar ik al pittig heb betaald voor het eten dat ik er heb gegeten ook nog een fooi moet geven. Natuurlijk is het heel fijn als de obers vriendelijk zijn en als het eten lekker is, maar daar betaal ik toch ook voor en daarom kies ik er toch voor om bij dat specifieke restaurant te gaan eten? De dame die bij de Appie achter de kassa zit is soms ook super vriendelijk én heel snel, maar aan haar geven we toch ook geen fooi? Dit geldt ook voor de dame achter de balie bij de dierenwinkel en de kapper die mijn haar mooi doet. Ik voel me nu ongemakkelijk als ik bij een restaurant afreken en exact het bedrag pin dat op de bon staat. Ik krijg dan het idee een krent te zijn, terwijl ik dat helemaal niet ben. Kortom: Waarom moeten we bij een restaurant wél fooi geven, maar bij een ander bedrijf niet?

wat ik nog steeds niet begrijp2. Onbekende onaardige mensen
Ik fietste laatst een stukje met Sjors door een park. Het was nog geen 10 uur ‘s morgens en het zou een mooie dag worden. Het zonnetje scheen al zachtjes en er stond nog een fijn zacht briesje. Ik fietste met Sjors vanaf ons huis naar een grasveld om daar even met hem te gaan spelen. Een fietstocht van nog geen 5 minuutjes. Toen ik 3 minuten onderweg was kwam ik een dame tegen. Ik stopte vriendelijk voor haar zodat ze over kon steken. Toen ik verder wilde fietsen kwam er ineens een asociaal geschreeuw uit haar mond ‘Je benn niet goed wijs dat je nu met je hond gaat fietsen!’. Dafuq? what I just heard? Ik was totaal verbaasd. Terwijl ik vriendelijk voor haar stop, begint zijn op asociale wijze mij na te roepen over zaken die haar niet aangaan en in dit geval volkomen onterecht zijn. Dit is slechts één voorbeeld. Volkomen vreemden die om niets extreem onaardig tegen je doen. Of mensen die je zwaar onvriendelijk aankijken als je langsloopt, waarbij je direct het idee krijgt dat je ze iets aan hebt gedaan. Why? Ik begrijp het niet.

hardlopen3. Runners high
Ik heb het heel vaak geprobeerd: hardlopen. Ook ik wilde graag met een sexy sportoutfit en een hoge paardenstaart met een gespierd lichaam over straat rennen, door de bossen crossen en een marathon van 20 kilometer rennen. Het lukt me niet. Ik vind het rennen gewoonweg niet leuk. Het put me uit, ik krijg steek in mijn zij, ik heb geen zin om eraan te beginnen en ga zo maar door. Vriendinnen die wel hardlopen hebben het weleens over dat ene punt waar je doorheen moet. Het moment waarop het hardlopen heel fijn aan gaat voelen en je nog kilometers verder kan. Runners high wordt het wel genoemd. Hoe vaak ik het ook hebt geprobeerd, die runners high heb ik nooit ervaren. Ik begrijp dus ook nog steeds niet wat dit is en waarom andere mensen het zo fijn kunnen vinden om hard te lopen.

volgers kopen4. Volgers kopen
Joyce schreef hier een aantal maanden geleden al een blog over: Volgers kopen. Ik kan me daar echt enorm aan irriteren. Meiden die een shitload aan volgers op Instagram of andere social media kopen om zo populairder te zijn en bedrijven te belazeren om zo opdrachten binnen te slepen. Het is zo oneerlijk ten opzichte van andere mensen die dit niet doen. Deze mensen lijken hierdoor een stuk minder populair en succesvol, terwijl dat natuurlijk onzin is. Ik begrijp niet dat mensen volgers kopen en dan trots over hun social media kanalen en successen kunnen praten. Wie legt me dit uit?

5. Dieetpillen
Het aantal mensen met overgewicht stijgt ieder jaar. Dit maakt dat steeds meer mensen op zoek zijn naar eenvoudige manieren om af te vallen. De dieetpillen industrie profiteert hier enorm van. Toch begrijp ik niet dat mensen hierin blijven trappen. We kunnen met zijn allen namelijk heel goed rationeel bedenken dat er geen 1 veilige wonderpil bestaat die ervoor zal zorgen dat je zonder moeite kilo’s afvalt. Als er namelijk 1 perfect werkende pil zou bestaan zou er nog maar weinig obesitas of overgewicht bestaan. Waarom blijven mensen dan toch tegen beter weten in, dieetpillen kopen? Ik begrijp ergens natuurlijk wel dat je stiekem hoopt dat die pil jou wel helpt, maar waarom blijven zoveel mensen dit op grote schaal inslaan?

libresse6. De oplossing voor menstruatie
Iedere vrouw heeft er een hekel aan om ongesteld te worden. Met een beetje pech duurt het ruim een week, ben je dagen ervoor al extra emotioneel of zelfs heel somber en je loopt dan ook nog eens dagen met een pamper in je onderbroek. Alles wordt bedacht in de wereld: we kunnen vliegen, what’s appen, naar de maan,…. maar we kunnen er niet voor zorgen dat een vrouw in plaats van 7 dagen, gewoon een half uurtje ongesteld is en daarin alle ‘troepjes’ eruit krijgt? Dat je gewoon een pil neemt, waarbij je 15 minuten later op het toilet gaat zitten en floep… alles eruit en weer klaar met ongesteld zijn bent.

trein7. Waarom treinen vies zijn om 8 uur ‘s morgens
Ik spring regelmatig ‘s morgens rond 8 uur, half 9 in de trein. Je zou dan denken dat die treinen ‘s morgens vroeg of ‘s nachts zijn schoongemaakt. Toch lijkt dit niet het geval, want de trein is om die tijd al enorm vies. Ik snap daar echt niets van. Hoe kan dat nou? Waarom zijn treinen in de vroege ochtend al zo vies? Waarom ligt er om die tijd al allemaal meuk op de grond en zitten er op de tafeltjes waarop ik mijn laptop wil zetten kleine vieze stukjes. Zijn mensen nou zo vuil of worden treinen nauwelijks schoongemaakt?duimpje omlaag

8. Duimpjes naar beneden
Een tijdje geleden plaatsen we een video online met daarin Joyce haar levensverhaal, een draw my life video. De video kreeg, weliswaar heel weinig, 7 duimpjes omlaag. Gelukkig kreeg ze er ook meer dan 1000 omhoog, maar ik begrijp toch niet waarom mensen, zeker op dit soort persoonlijke video’s, duimpjes omlaag doen. Ik vind ook weleens een video niet leuk, maar een duimpje omlaag heb ik nog nooit gedaan. Ik zou niet weten waarom ik dat zou doen. Waarom zou ik energie steken in zeggen tegen iemand dat ik de video stom vind? Dat is toch niet aardig? Bovendien heeft een duimpje naar beneden zo weinig nut als je verder geen feedback geeft in een reactie. Wat wil je met dat duimpje dan bereiken?

wimperklrultang9. Wimperkrultang
Een wimperkrultang heb ik ook nooit echt begrepen. Ten eerste vind ik het een eng ding, het ziet eruit als een soort klein martelwerktuig. Ten tweede snap ik niet dat mensen zo’n eng ding op hun oog zetten om een klein lullig boogje in hun wimpers te creëren. Wie ziet dat nou? Je moet dan wel hele lange wimpers hebben wil je echt zien dat de boel omhoog krult en anders zit er gewoon een kansloos boogje in dat binnen no-time weer recht staat.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=1mlDiRypCXc” width=”100%” height=”350″][/videos]

10. ASMR
Ik denk dat ik dit zo’n jaar geleden voor het eerst op YouTube langs zag komen. In eerste instantie dacht ik dat het een geintje was, totdat ik de reacties onder de video las. Mensen waren serieus super enthousiast en vonden het zoooo fijn. Dit kon je niet menen? Ik keek de video nog eens een stukje, maar hield het niet langer vol dan twee minuten. Ik raakte er helemaal kriegel van. Ik snap hier tot op de dag van vandaag nog steeds niets van. Ik snap niet dat je het leuk vindt om dit soort video’s te maken en ik snap niet dat je het leuk vindt om dit soort video’s te kijken. Het is zo gek. Als je iets wilt hebben om bij in slaap te vallen, dan zet je toch een luisterboek op? Waarom zou ik naar gefluister over niets en krakend papier of tikkende nagels willen luisteren?

Foto wimperkrultang