Kort geleden schreef de gescheiden Jane Gordon voor de Dailymail een artikel met 50 redenen waarom ze niet zonder een man kon leven. Claudia Connell schreef hierna in diezelfde Dailymail een antwoord op dit artikel: 50 redenen waarom je als vrouw geen man nodig hebt. Dat vond ik wel erg leuk en het sprak me ook best aan! Ik ben eens gaan nadenken en kwam toen zelf ook op 15 redenen waarom ik geen man nodig heb. Ik deel deze hieronder graag met je. Ik ben heel benieuwd hoe jij denkt over de vraag of een vrouw zonder een man kan.

Er is natuurlijk wel 1 cruciaal dingetje waarom een vrouw niet zonder man kan en dat is om een kindje te krijgen. Ook voor Scarlet en ik was dit, zoals je in een aantal van onze ‘donor gezocht‘ blogs hebt kunnen lezen, een dingetje. Het is trouwens niet zo dat ik liever zonder man leef, want ik vind mannen leuk. Ze zijn heerlijk nuchter, vaak hartstikke handig en nog veel meer. Ik ben dus zeker geen mannenhater!

Ik heb geen man nodig om….

 1. Het vuilnis buiten te zetten
Ik snap sowieso niet waarom een man dit zogenaamd zou moeten doen. Omdat het een vies klusje is? Je kan erna toch gewoon je handen wassen. Ik vind het geen enkel probleem om zo nu en dan even die grijze zak in de container te gooien en die eens in de week aan de straat te zetten. Daar heb ik geen man voor nodig.

2. De barbecue aan te steken
Vroeger deed mijn vader dit inderdaad. Het was echt zo’n klusje voor de man in huis. Maar waarom? Ik vind het hartstikke leuk om met vuur te spelen en ben dol op barbecueën. En sowieso is een barbecue aansteken met aanmaakblokjes bijna kinderwerk. Geen man nodig dus.

afstandsbediening3. De afstandsbediening te besturen
Ik ben blij dat er geen man in huis is die de afstandbediening wil besturen. Mannen hebben toch weleens het idee dat zij dit beter kunnen dan vrouwen. Why??? Ik zap lekker waar ik geen wil en in de meeste gevallen wil Scarlet hier ook heen. Superhandig.

4. Etentjes te betalen
Ik heb een full time baan en verdien mijn eigen geld. Ik vind het echt onzin dat een man tijdens een etentje zou moeten betalen. Waarom? Ik kan sowieso prima voor mezelf betalen als ik ergens uit eten ga, al vind ik het natuurlijk best leuk als Scarlet trakteert.

5. Spinnen te vangen
Ik hou van dieren, maar ietsje minder van spinnen. Toen ik met Scarlet in Frankrijk was zaten er knoeperds van spinnen in ons appartement. Dat was best een beetje eng. Toch kan ik die als vrouw prima vangen met een glaasje en een papiertje. Hup, naar buiten jij en laat die man ook maar buiten staan hoor, die is hierbinnen niet nodig.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=qBsEF7Qx09o” width=”100%” height=”350″][/videos]

6. De auto vol te tanken of te repareren
Ik ben dol op auto’s en vindt dus ook alles wat hiermee te maken heeft hartstikke leuk! Nee, ik vind het niet leuk als mijn auto kapot is, maar ik zit dan ook niet te wachten op een man die mijn auto zogenaamd wel even zal onderzoeken. Ik bel gewoon een betrouwbaar autobedrijf en laat me haarfijn uitleggen wat er aan de hand is. Tanken vind ik trouwens leuk, want ik houd van de geur van benzine. Ik kan daar zo een uur boven hangen. Herkent iemand dat?

7. De belastingformulieren in te vullen
Ik geef toe dat ik dit vroeger nooit zelf deed. Mijn moeder had hier een mannetje voor. Sinds ik samen ben met Scarlet en zij me heeft laten zien dat het eigenlijk super simpel is om online aangifte te doen, doe ik het gewoon zelf. Heel snel en eenvoudig en ik krijg meestal ook nog geld terug! Geen mannetje voor nodig.

8.Een potje open te maken
Oh jee, de pot augurken zit zooooo strak dicht, ik krijg hem niet open. Vreselijk! Haha, laat me niet lachen. Ik pak gewoon even de blikopener, til er de rand van de deksel wat mee op zodat er lucht bijkomt en hopsakee, het potje is open. Dat kan ik prima zelf oplossen.

potje openmaken9. Mijn financiën te doen
Vroeger had ik mijn financiën niet altijd perfect op orde, maar de afgelopen jaren gaat dit helemaal goed. Ik heb mappen gekocht die ik heb ingedeeld op alfabet en doe hier alle binnenkomende post netjes in. Rekening betaal ik (bijna) ook altijd op tijd. Ik weet ook eigenlijk niet zo goed waarom hier een man voor nodig zou zijn? Rekenen kan ik best en als het té ingewikkeld is, bestaat er zoiets als een rekenmachine.

10. De weg te wijzen
Vroeger was het doodnormaal dat de man de weg wees. Vrouwen konden zogenaamd niet kaartlezen. Een man zou hierin dus onmisbaar zijn. Onzin natuurlijk. Ik ben prima in staat om een kaart te lezen en sowieso bestaat er vandaag de dag zoiets als een Tom Tom. Scarlet en ik zijn zonder veel moeite samen, zonder man & met Tom Tom met vrouwenstem, naar Frankrijk gereden. Daar hadden we geen man voor nodig.

11. Me voetbal uit te leggen
Ik mag graag voetbal kijken en niemand hoeft me daarbij uit te leggen wat buiten spel is, want dat weet ik heus wel. Ik vind het heel leuk om enthousiast mee te blèèèren tijdens grote voetbalwedstrijden, daar heb ik geen man voor nodig.

12. Te rijden in een drukke stad
Hoe vaker ik samen met Scarlet in Amsterdam en andere grote steden ben, hoe minder moeite ik heb met hier autorijden. Ik zie het steeds meer als een uitdaging om tijdens de spits over trambanen en tussen trams door te rijden. Dat kan ik ook eigenlijk prima. Ik hoef er dus zeker niet angstig naast te zitten terwijl de man rijdt.

13. Te klussen in huis
Oké als het echt gaat om ingewikkeld elektriciteitszaken, dan haak ik af, maar over het algemeen kan ik prima zelf klussen in huis. Ik vind het leuk om te schilderen, om een laminaatvloertje erin te leggen of om iets te schuren. Dat kan ik allemaal ook best goed. Ik heb daar echt geen man voor nodig. Wanneer het iets ingewikkelder is, dan huur ik gewoon iemand in. Heel eenvoudig.

man nodig14. De tuin te doen
Ik heb geen groene vingers, maar ik kan best een heg snoeien of een hogedrukreiniger besturen. De tuin bijhouden vind ik niet altijd leuk en ik doe het niet genoeg, maar ik kan het wel. Ik heb daar echt geen man voor nodig.

15. In te parkeren
Scarlet verbaast zich altijd over de manier waarop ik de auto in parkeer. “Waarom doe je dat nou weer achteruit?”. Ik vind het leuk om in te parkeren en ik ben er ook goed in. Ik parkeer de auto het liefst overal achteruit in, zodat ik eenvoudig weer weg kan. Hoezo heb ik een man nodig om in te parkeren? Laat die maar lekker achterin gaan zitten, bij de hond.

Waar heb jij (g)een man voor nodig?