De meeste bloggers schrijven over hun favoriete foundation of swatches, maar ik doe het nét even anders. Iets wat je misschien niet verwacht bij een vrouw of juist ook wel omdat ik op vrouwen val? Lekker stereotyperen, het maakt niet uit. Ik hou in ieder geval van auto’s, mooie auto’s. In deze blog vertel ik je dus meer over mijn liefde voor auto’s en laat ik je mijn favoriete auto’s zien. Ik weet niet zeker welke eigenschappen en interesses ik van mijn vader heb geërfd, maar ik weet wel zeker dat dit iets is wat duidelijk overeenkomt. Veel kan ik me ook niet meer herinneren uit mijn jeugd, maar wat ik nog wel weet is dat mijn vader vroeger, en nog steeds overigens, regelmatig zijn auto inwisselde voor een mooiere en betere versie.

Elk weekend poetste hij zijn bolide totdat hij er weer netjes, mooi en glimmend uitzag. Geen kruimeltje te vinden in zijn auto. Als er ook maar een stel kinderen net iets te dicht bij zijn auto speelden, stormde hij erop af om ervoor te zorgen dat minstens een blokje verderop liepen. Nu ik dit zo type, is mijn irritante netheid misschien ook wel één van de overeenkomende eigenschappen, maar dat is weer een heel ander verhaal..

Je verwacht nu dan zeker ook een prachtige foto van mijn geweldig flitsende Porsche op mijn parkeerplaats. Maar helaas, er staat namelijk slechts een Opel Astra uit het jaar 1996, met een grote boomafdruk aan de zijkant en een accu die inmiddels zelf is weggelopen. De automonteur zegt altijd dat het er beter van onder uitziet dan van boven, ervan uitgaand dat hij het dan over de auto heeft. Ik voel me altijd een soort van Tokkie wanneer ik weer rondrijd met beslagen ramen, half voor de ruit hangend met een handdoek, omdat ik anders niks zie. Scarlet heeft er een tijd geleden een “racing” sticker opgeplakt. Dit geeft het net dat extra New Kids tintje. Gelukkig hebben we twee auto’s, nou ja anderhalf dan. Scarlet heeft een mooie nieuwe type Opel Corsa die in tegenstelling tot mijn auto wel toonbaar is. Nu zij voortaan toch met de trein naar Leiden moet voor haar werk, kan ik heerlijk in haar auto rond toeren.

liefde voor auto's

Ik ben een dromer en ik kan ook uren dromen over dingen die ik graag zou willen doen of graag zou willen bereiken. Een mooie auto kopen is daar één van. Oké, ietwat materialistisch, maar dat mag af en toe best toch? Voorlopig zal het bij fantaseren blijven en zal ik blijven kwijlen wanneer een van mijn favoriete auto’s langs scheurt, maar ooit hoop ik zelf een van onderstaande auto’s te mogen besturen.

♥ Audi A7 sportback

Ik vind de uitstraling van Audi auto’s geweldig. De meeste modellen zien er stijlvol maar toch ook sportief uit. Vooral de voor- en achterkant zijn vaak opvallend. Een goede kont en een flinke bos hout voor de deur. Ik moet zeggen dat ik dit voornamelijk bij auto’s erg kan waarderen. Ik ben zeker geen kont of borsten vrouw, zoals je dat veel mannen hoort zeggen over vrouwen, maar bij een auto vind ik dat een brede voor- en achterkant de auto vaak een toffe sportieve uitstraling geeft. Een van mijn favoriete Audi’s is dan ook de A7. Het is een stijlvolle auto door de prachtige strakke lijnen, maar door de coupe vormgeving toch één met een flinke dosis sportuitstraling. Aan deze flinke auto hangt helaas ook een flink prijskaartje. Voordat deze op mijn parkeerplaats komt te staan zal ik dus nog een jaar of 80 moeten sparen…

 audi a7 sportbackbron audi.nl

♥ Porsche Panamera & Porsche Cayman

Ik zie ze hier niet heel veel rondrijden, maar wanneer ik één van deze auto’s voorbij zie komen moet ik toch altijd nog even achterom kijken. Zoals alle Porsche modellen zijn ook deze twee herkenbaar aan de typisch kenmerkende Porsche motorkap en koplampen en fraai vormgegeven kont. Voor mij 2 ultieme droom racemonsters.

Porsche Panamerabron foto

♥ Aston Martin DB9

Wanneer ik aan Aston Martin denk, moet ik ook gelijk aan James Bond denken. Ik vond de James Bond films vroeger niet alleen geweldig om het verhaal, de actie en talloze prachtige vrouwen, maar ook omdat hij telkens weer zulke toffe auto’s bestuurde. Een van de bekendste Bond auto’s is denk ik de Aston Martin DB5. Niet mijn favoriet, maar wel een prachtige klassieker voor autoverzamelaars. Mijn favoriet is de DB9. Een auto met een echte “WAUW” factor. Ik heb hem ooit één keer op de parkeerplaats zien staan bij de La Place in Laren en ik kon mijn ogen er niet vanaf houden. Helaas wilde hij niet ruilen met mijn klassieker…

astonbron foto

♥ BMW X1

Groot, groter, grootst. De BMW X modellen gaan inmiddels tot X6 en de X7 staat alweer op de planning. Ondanks dat er al zoveel x’en op de markt zijn, blijf ik de X1 toch één van de mooiste modellen vinden. Ik vind de X6 namelijk vreselijk opgeblazen en de rest te hoekig. De X1 is geen bullebak, maar een subtiele en compacte SUV met wat rondere vormen dan zijn broertjes. Ik vind het een toffe auto, die tot mijn “als je een beetje kan sparen, zou ik hem misschien ooit wel kunnen kopen” favorieten lijst behoort.

bmwbron foto

♥ Volvo XC60

Nog een toffe SUV. Wel iets groter dan de BWM X1, maar nog steeds een chique uitstraling. Volvo is toch ook wel een van mijn favoriete automerken. Bij Volvo denk ik aan een goede, mooie gezinsauto. Toen ik Scarlet leerde kennen had ook zij een Volvo. Een veel te grote groene oude Volvo 850 Sedan. Ik kon haar hoofdje nog net zien boven het stuur. De Volvo XC60 vind ik een mooie, stoere en sportieve auto. Een echte gezinsauto ook. Hier zie ik mezelf wel in rijden later met Scarlet, Sjors en een klein hummeltje. Hij heeft namelijk genoeg ruimte.

volvo x60bron foto

♥ BMW 1 serie

Een andere BMW favoriet is de 1-serie. Ik vind de nieuwere generatie dan wel net iets mooier doordat hij een mooiere belijning heeft. Hij is hierdoor minder hoekig dan zijn voorganger. Ook BMW is herkenbaar aan de typische BWM grill aan de voorkant. Ook deze is bij de nieuwere versie net wat mooier vormgegeven door de mooie ronde lijnen. Een mooie auto die ook zeker redelijk “betaalbaar” (helaas nog niet voor mij) kan zijn.

bmw 1 seriebron: BMW.nl

♥ Volvo V40

Je ziet er inmiddels helaas vele van rijden, maar hij blijft mooi, elegant en tegelijkertijd stoer om te zien. Waarbij ik het interieur van sommige auto’s er vaak wat plastic uit vind zien, ziet het interieur van Volvo er meestal classy, piekfijn en hightech uit. De hoekige kont van de V40 vind ik zelf wat minder, maar dat maakt de rest van de vormgeving ruimschoots goed.

Volgend jaar is er weer de AutoRai in Amsterdam. Het grootste auto evenement in Nederland waar je ontzettend veel auto’s kan bekijken, kan proefrijden en kan racen in een speciale racehal. Je vindt er klassiekers, maar ook de allermooiste en nieuwste racemobielen. Het evenement zal plaatsvinden van 17 t/m 26 april in het Europa- en Hollandcomplex van Amsterdam RAI. Ik ben hier nog nooit geweest, maar het lijkt me supertof om er eens heen te gaan. Ik ben alleen bang dat Scarlet er niet heel erg van gecharmeerd zal zijn.

volvobron foto

Wat me ook enorm tof lijkt om te doen is een keer racen op een circuit. Je mag dan helemaal alleen in een enorm toffe bak, zoals bijvoorbeeld een Lamborghini of een Aston Martin V8, over het circuit scheuren. Dit kan bijvoorbeeld bij RacePlanet. Erg gaaf, maar je moet er wel wat voor over hebben. Een dagje scheuren kost je namelijk al gauw 395 euro.

♥ Kever Oldtimer

Dat is even een verrassing om deze auto in mijn lijstje te vinden of niet? Hij past niet echt bij voorgaande auto’s, maar dat heeft een reden. Dit is namelijk een favoriete auto van Scarlet en zeker niet van mij!

Ik vind dit een geweldig leuke auto. Gewoon zo heerlijk vintage, ouderwets. Het liefst op de achterklep een mand en rijden maar. Helaas rijden dit soort auto’s niet zo comfortabel anders was ik hierin graag naar Frankrijk gereden. Mijn tekenlerares had vroeger een groen kever, een geweldig ding vond ik dat. Als ik ooit voldoende ruimte en geld heb koop ik er zo’n auto voor de leuk bij. Gezellig samen met Sjors brommen in een kever, perfect lijkt me dat! – Scarlet

volkswagen keverbron foto

Dat waren mijn (en eentje van Scarlet) favoriete auto’s. Ik ben benieuwd hoe je deze blog vond. Ik begrijp dat hij nét even anders is dan een ‘favorieten beautyblog’, maar misschien weleens leuk voor de verandering.

Heb jij een favoriete auto waarin je later best graag zou willen rijden? Laat het weten in de comments en wie weet ontdek ik door jouw reactie nog wel een nieuwe droomauto ♥