Juist omdat ik me bewust ben van dat wat we nu hebben mooi is, ben ik doodsbang het te verliezen. Angst voor de dood en bang zijn voor het leven. Ik kan je zeggen dat dat best lastig is. Het maakt dat je soms geen kant op kan, niet vooruit, niet achteruit, maar stil blijft staan. Stil blijft staan, door angst overmand. Want stel dat je vooruit gaat, verlies je dan dingen die je nu hebt of loop je het risico alles te verliezen door een eenvoudig, onschuldig ongeluk? Of ben je bang voor het onbekende, bang om te falen, om te mislukken? Bang voor je gevoel, je een mislukkeling te voelen.

Een angst die mijn hele leven, van jongs af, aan al speelt. Die ervoor zorgde dat ik niet mee durfde op schoolreisjes, slaap-partijtjes en meer van dat soort, in mijn ogen, risicovolle gebeurtenissen. Hoe fijner het leven, hoe groter de angst voor de dood. Hoe slechter het leven, hoe groter de angst voor het leven.

De angst voor de dood verdween tijdelijk toen ik flink depressief was, logisch, want wat is het leven op dat moment nog waard? Toch heb ik me altijd vastgeklampt aan het leven, want daar heb je er immers maar één van. Altijd bleef bij mij de hoop dat het morgen, overmorgen, volgende maand, of over een jaar beter zou worden. Die hoop zorgde tegelijkertijd ook voor angst, want wat als het tegenvalt? Wat als ieder jaar hetzelfde blijkt te gaan? Wat als het leven enkel ongeluk voor mij in petto heeft?

angst voor de dood bang
Wat als ik ga vechten voor mijn toekomst, mijn dromen najaag en alles mislukt? Dan ben ik mislukt, niets meer, wat moet ik dan? Wat als er iets moois in de toekomst staat te gebeuren en er gebeurt tussentijds iets waardoor ik dat moment nooit zal beleven? Ik zou hele dagen in huis willen blijven zitten totdat die dag er is, zodat ik zeker weet dat ik nog leef op dat moment.

Angst, angst angst, een leven geregeerd door angst en het verlangen naar een greep op de angst, naar controle. Maar controle, échte controle heb je in dit leven niet, want de toekomst is open en het moment van dood gaan onbekend. Schijncontrole door te vluchten in ongezonde zaken – I’ve seen it all – kan even veilig voelen, maar leid je enkel af van het echte leven. Zorgt ervoor dat je het echte leven niet ervaart en dat waar je bang voor bent, mislukken, dichterbij komt.

De angst voor de dood is de afgelopen dagen weer sterker aanwezig. Ik ben blij, dankbaar met wat ik nu heb, mijn vriendin, hondje, huisje, toekomst…. Ook ontmoette ik de dood kort geleden weer even, we hadden een crematie. Het aanraken en zien van een dood lichaam is zo naar, zo kil, zo alleen.

– zo niets –

Vannacht voelde ik mijn hart kloppen. Ik was bang dat die nacht mijn hart ermee zou stoppen, zo ineens, einde alles. Ruim een uur heb ik de warme handen van mijn vriendin tegen mijn  borst aan gedrukt, in de hoop dat zij mijn hart zouden beschermen. They did….

angst voor de dood ongesteld maandverband automaat
Vandaag is het precies een maand geleden dat ik ongesteld was, maar ik ben nog niet ongesteld. Komt het doordat het herfst wordt of komt het door de stress? Ik ben altijd heel regelmatig ongesteld, waarom dan nu ineens niet? Kan ik wel zwanger worden? Weer die angst, angst om, dat waar ik naar uitkijk, niet mee te mogen maken. Angst voor de mislukking, angst voor de dood. Maar omdat ik nooit iets mag eindigen met het woord “dood”, zeg ik nu maar:

angst voor het leven.

Donor mail!

Hoi

Ik zag jullie oproepen, ik heb interesse, Dit is beet je over mij:
Ik kom uit limburg.Ik ben Cees, 40 jaar,170/85, bruine, zwarte ogen, donkerehaar, Ik ben spontan, positief denken, vriendrelijk karakter, ik heb een HBO opleiding, hard werk, drie keer per week sporten.
Ik ben gezond en leef gezond en sperma in het super conditie, ik ben drie keer getest. Ik heb geen rechten en verplichtingen. ik sta open voor het toekomst, Geen kosten verbonden. Een foto van mij

Groetjes Cees (gefingeerde naam)

Nee, dat wordt ‘m niet.


In deze terugkerende, wekelijkse blog delen we onze ervaringen met het hebben van een kinderwens.  Hierin wordt teruggegrepen naar een tijdje geleden.