Bij veel mensen komen er nog steeds een aantal vragen opborrelen wanneer ze horen dat je lesbisch bent. Sommige vragen zijn grappig en sommige een beetje dom en naïef. Ook wij krijgen regelmatig beide soorten vragen. We kunnen er vaak wel om lachen en begrijpen het meestal ook wel dat mensen die vragen hebben. Maar omdat het ons wel makkelijk leek om al die veelvoorkomende vragen in één keer te beantwoorden, hebben we een blog gemaakt met de 10 meest gestelde vragen aan lesbiennes. We zijn natuurlijk benieuwd of jij zelf weleens zo’n vraag gesteld hebt of dat je hieronder een antwoord leest dat je niet verwacht had. Laat het ons gerust even weten in de comments, daar zijn we namelijk heel benieuwd naar! ♥

1. Hoe weet nou dat je lesbisch bent, als je nog nooit seks hebt gehad met een man?
Ik denk niet dat je eerst met een man naar bed moet zijn geweest om erachter te komen dat je niet op mannen valt. Een man hoeft tenslotte toch ook niet eerst met een andere man naar bed te gaan om erachter komen dat hij wel echt hetero is? Je voelt je gewoon aangetrokken tot een persoon of niet. Ik voelde me van jongs af aan al aangetrokken tot vrouwen, daarvoor hoefde ik niet eerst tegen mijn zin in met een jongen naar bed.

2. Wat moet ik doen om je van gedachten te laten veranderen?
Haha oké, hier kan je soms nog wel eens om lachen. Maar uhm serious, wat je kan doen om mij van gedachten te laten veranderen? Je had geboren kunnen worden als vrouw! Nee, maar die vraag is schattig, maar slaat natuurlijk nergens op. Ik bedoel, ik vraag ook niet aan een hetero vrouw wat ik kan doen om te zorgen dat ze lesbisch wordt. Dat ben je of ben je niet. Dat leer je niet even aan of verander je door heuuuul sexy te doen.

3. Wie van jullie is de man?
Daar missen we toch echt beiden een onderdeel voor. Je kan misschien spreken over: “Wie neemt de leiding?”, maar dit is bij een man en vrouw toch ook niet altijd hetzelfde. Je hebt ook heel veel dominantere vrouwen in een heterorelatie. Dit zal in elke relatie verschillend zijn, of het nou man-vrouw is of vrouw-vrouw of man-man. Bij ons in ieder geval geen man in huis, op onze hond Sjors na dan.

4. Hebben jullie ook echte seks? Hoe dan?
Nee, we houden alleen elkaars handjes vast en knuffelen samen wat op de bank. Come on people, where have you been lately? Iedereen kan vast wel bedenken hoe twee vrouwen met elkaar kunnen vrijen, met of zonder attributen. Sommige stellen hebben die helemaal niet nodig en gaan liever voor puur natuur, terwijl anderen niet genoeg “speeltjes” kunnen hebben. Maar deze komen ook voor in de beste hetero relaties. Wil je echt weten hoe twee vrouwen seks hebben? Let me Google that for you.

de 10 meest gestelde vragen aan lesbiennes

5. Zijn jullie feministisch en hebben jullie een hekel aan mannen?
Ten eerste heeft feminisme niets te maken met mannenhaat, wat veel mensen nog steeds denken, en zo ook het als vrouw op vrouwen vallen niet. In veel gevallen kan ik vaak beter opschieten met mannen dan met vrouwen. Het is zo standaard dat veel mensen denken dat lesbische vrouwen een hekel hebben aan mannen of denken dat mannen overbodig zijn. Dit is (meestal) totaal niet het geval. Ze geven er gewoon niet de voorkeur aan om ermee hun liefde te delen. Ik kan er overigens zelfs wel mee in bed liggen, maar seks gaat me dan net iets te ver. Ben ik feministisch? Ik ben natuurlijk wel voor emancipatie en gelijke rechten voor mannen en vrouwen, maar ik ben zeker geen actief strijder hiervoor. Nee, niet iedere lesbienne is feminist.

6. Is er vroeger iets gebeurd waardoor je lesbisch bent geworden?
Nee, niet alle vrouwen die lesbisch zijn hebben iets naars meegemaakt in hun jeugd. Er zijn vast ook vrouwen die nu een relatie hebben met een vrouw omdat ze verschrikkelijke herinneringen hebben aan mannen. Maar nee, je kiest er in principe niet voor om lesbisch te worden. Ik heb in het verleden niets naars meegemaakt waardoor ik nu bang zou zijn voor mannen.

7. Wanneer een goede vriendin zegt: “Vind je mij dan ook aantrekkelijk?”
Haha, nog zo’n grappige. Vrouwen die bang zijn dat je hen dan ook leuk vindt. Een beetje arrogant is dat misschien wel een beetje, niet? Wie zegt dat je mijn type bent? Een vrouw die op mannen valt, valt toch ook niet voor elke man die ze op straat ziet lopen? Bovendien, je bent hetero, dus je zou nou niet direct mijn voorkeur hebben.

8. Wanneer een man zegt: “willen jullie misschien een trio?”
DUH! We zijn lesbisch, natuurlijk willen we een trio! Nee, we zijn lesbisch en vallen dus op vrouwen en hebben graag seks met vrouwen. Dit betekent dus ook dat we geen behoefte hebben om met de eerste de beste gozer in bed te duiken. Wanneer die man vervolgens vraagt: “Mag ik dan kijken?” Iewlll! Uhm… wat dacht je van.. NEE!

maar je ziet er niet lesbisch uit

9. Maar jullie zien er helemaal niet uit als lesbiennes?
Hoe zien lesbiennes er uit dan? Ja, natuurlijk snappen we dat er een aantal prototype lesbiennes zijn die je veel in films en tv programma’s ziet, maar aan het grootste deel van de mensen kan je toch echt niet zien wat hun geaardheid is hoor. Ook wij houden ervan om ons vrouwelijk aan te kleden, ook wij houden van lang haar en van sexy shoes. We zijn net zo vrouwelijk als hetero vrouwen dat zijn. Tegen ons zeggen dat we er niet uit zien als lesbiennes klinkt een beetje alsof lesbiennes er raar of suf uitziet. En bedankt.

10. Willen jullie ook trouwen?
Uhmm, ja, net zoals hetero stellen, willen wij in de toekomst waarschijnlijk ook trouwen. Maar dit lijkt me niet een vraag die je ook aan een gemiddeld hetero koppel vraagt, dus waarom dan wel aan ons? Is het zo bijzonder of raar als een lesbisch koppel gaat trouwen? Moeten we ons hiervoor schamen? Nope. ‘En doen jullie dan allebei een trouwjurk aan?’ Jazeker! Natuurlijk snappen we dat twee trouwjurken even wennen is, maar so be it. We zijn allebei vrouw, dus voor ons geen broekpak.