Een ontroerende Starbucks commercial met transgender in de hoofdrol is deze week gepubliceerd. De commercial zal eerst in Engeland op televisie komen. De commercial is gelanceerd in samenwerking met het Engelse transgender youth organization Mermaids. Een groep, waarvoor door Starbucks ook geld ingezameld wordt. Op social media wordt zeer enthousiast gereageerd op de Starbucks commercial met transgender.

In de commercial, die onderdeel is van de ‘What’s your name’ campagne van zien we hoe de transjongen James constant bij zijn meisjesnaam genoemd blijft worden: bij de dokter, op zijn studentenkaart en bij familie. Aan het einde van de commercial vraagt een medewerker van Starbucks naar zijn naam…

“It’s James” …en de medewerker schrijft dit op zijn koffiebeker.

Lees hier meer over transgender en genderdisforie.