Vroeger speelde ik Lemmings, Prince of Persia en Wacky Wheels. Joyce speelde Mario, Resident Evil en Final Fantasy. In al deze spellen kwam geen lesbisch personage voor. Iets wat wij beiden echter wel erg leuk hadden gevonden. Sony brengt hier nu gelukkig grote verandering in. Iets wat nogal wat gesprek en discussie opleverde tijdens de gamebeurs E3 in Los Angeles. Sony startte hier met een presentatie van de game The Last of Us 2. Hierin speelt een openlijk lesbisch personage de belangrijkste rol.

De presentatie werd bekeken door miljoenen gamers vanuit de hele wereld. Het eerste deel van de actiegame The Last of Us  is miljoenen keren verkocht. In de video waarin de game wordt gepresenteerd zie je dat hoofdpersoon Ellie met haar vriendin danst. Deze liefdevolle dans eindigt met een zoen tussen beiden.

De reacties op de game zijn divers. Sommigen vinden het niet zo nodig dat er zoveel aandacht is voor de geaardheid van Ellie, terwijl anderen het juist een enorme aanwinst vinden in gameland.

 “Bedankt namens de lgbt-gemeenschap om zo dapper te zijn om dit op het grote podium te laten zien. Het is een van de dapperste dingen die ik gezien heb.”, …aldus gamejournalist Lucy O’Brien.

Er zijn vandaag de dag nog maar weinig spellen te vinden met een lesbisch personage. Er kan soms wel gekozen worden voor het zoenen van hetzelfde geslacht, maar dan moet de speler hier wel bewust zelf voor kiezen. De keuze van Sony is daarom een stuk ‘minder veilig’ dan de gamewereld gewend is.

Wij vinden het een stoere stap van Sony en krijgen hierdoor zelfs zin om het spel The Last of Us 2 te spelen!

Bron: Nos