Wat kunnen we leren van de Zweden als het om gender gaat? Het onderscheid tussen man en vrouw leren we al op jonge leeftijd. Maar wat gebeurt er als je dit onderscheid geen rol laat spelen in de maatschappij en genderneutraliteit de norm wordt? Sterre de Jong reist voor haar film ‘N is for Neutral’ naar Zweden om te zien of Nederland iets van dit progressieve land kan leren.

In Zweden bezoekt ze een uitgeverij voor genderneutrale kinderboeken, de genderneutrale preschool Egalia en de LGBTQ-studentengroep Södra Latin. Ze vertellen haar hoe er wordt gespeeld met gender in kleurplaten en in kinderboeken en hoe de LGBTQ-groep het bewustzijn over gender op school probeert te vergroten.

gender neutraal n is for neutral

Kijk ‘N is for Neutral’ vrijdag 3 november op bit.ly/nisforneutral en om 20.10 uur op NPO Cultura