Hoeveel geld geef jij per week uit aan boodschappen? Iedere week is het weer raak: We moeten weer boodschappen doen. Soms doe ik dit samen met Joyce, maar meestal doe ik het even alleen. Ik noteer dan samen met Joyce vooraf in mijn telefoon wat we de aankomende week allemaal willen eten en op basis daarvan weet ik uit mijn hoofd wat ik allemaal nodig heb. Ik probeer zo veel mogelijk producten te kiezen die in de aanbieding a.k.a. bonus zijn, maar schrik toch meestal wel als ik bij de kassa de dame het bedrag dat ik moet betalen hoor zeggen. Wauw, wat geven we iedere week toch veel geld uit aan boodschappen! Is dat eigenlijk wel zo normaal?

Zondag ging ik aan het einde van de dag even snel met de auto naar de Albert Heijn. Ja, ik weet dat de Appie gemiddeld iets duurder is dan andere supermarkten, maar als ik let op aanbiedingen vind ik het over het algemeen wel meevallen. Vroeger ging ik nog weleens naar Lidl en Jumbo, maar omdat ze daar dan diverse producten niet hadden die ik graag wilde, moest ik erna alsnog naar de Appie en was ik onder aan de streep niet goedkoper uit. Noem het lui, noem het dom, noem het duur… I don’t care. Ik ga gewoon graag naar Albert Heijn. Vooraf check ik wel even wat er in de Bonus is en op basis daarvan stel ik dan ook wat maaltijden voor de komende week samen. In plaats van merk producten, koop ik regelmatig de goedkopere, Euroshopper varianten.

Hoeveel geld geef jij per week uit aan boodschappenSamen met de Bonus producten, hebben we ook gewoon een flink aantal producten die we sowieso kopen, of ze nou in de Bonus zijn of niet. Zo eten we graag Hummus op ons brood, eet ik altijd kiwi’s en kwark bij m’n ontbijt. Ik drink iedere ochtend koffie met soya melk en Joyce eet altijd brood met vlokken, pindakaas en jam. We drinken overdag limonade en ik drink een paar keer in de week graag een glaasje wit. We eten ‘s avonds veel groentes en kunnen niet zonder eens per week wraps met hummus, avocado, vegetarische kipstukjes, rucola en tomaatjes. Zo hebben we nog een aantal vegetarische recepten die we standaard eten en waar we standaard boodschappen voor doen.

Hoeveel geld geef jij per week uit aan boodschappenToen ik afgelopen zondag bij de kassa kwam met een wagen vol boodschappen, goed voor een hele week aan eten: ontbijt, lunch én avondeten + lekkere snacks…. zei de dame achter de kassa: 72,65 euro alstublieft! SAY WHUUT! “Had u de bonus er al van af gehaald?” JAZEKER. “Oké, haha” Niets, haha! Ik vond het freakn’ lots of euroknallers! …en oh, ik had btw nog niet eens een wijntje voor mezelf gekocht. Wandelend naar mijn auto met drie tassen vol boodschappen, vroeg ik me af of dit nou echt zo abnormaal veel geld was. Ik had voor 7 dagen avondeten gehaald, kwark, yoghurt, (krokante) muesli en brood voor het ontbijt, allerlei beleg voor bij de lunch, fruit en groentes voor tussendoor én nog wat nootjes en chipjes voor de lekkere trek. Zijn andere mensen dan veel minder geld kwijt dan wij of doen we het eigenlijk vrij goed?

Hoeveel geld geef jij per week uit aan boodschappenToen mijn berg aan boodschappen in de achterbak lag, besloot ik via insta stories eens te vragen wat onze kijkers nou eigenlijk per week kwijt waren aan boodschappen. Wauw! De reacties stroomden binnen. In deze blog vind je een aantal van de reacties. Zo veel mensen die met ons deelden hoeveel geld ze kwijt waren per week. De bedragen liepen uiteen van 20 euro als alleenstaande tot 250 euro per week als gezin. Ik vind het best heel knap hoe sommige mensen van zo weinig geld kunnen rondkomen per week. Soms zou ik dat ook wel wat meer willen doen. Dan kan je toch extra sparen en je geeft niet onnodig veel geld uit. Tegelijkertijd wil ik ook gewoon zoveel mogelijk proberen om iedere dag te genieten van wat ik heb en daar hoort, wat ons betreft, lekker en goed eten bij.

Hoeveel geld geef jij per week uit aan boodschappenErgens valt 70 euro per week misschien ook nog wel mee? Sowieso is alles relatief natuurlijk… Er zijn ook zat mensen die meerdere keren per week uit eten gaan. Alleen daarmee ben je dan al minstens 70 euro kwijt. Toch horen we om ons heen ook wel van mensen dat ze het met enkele euro’s per dag doen. Wauw, hoe dan…?!

Zoals ik al schreef, kregen we via Insta Stories aardig wat reacties. Het onderwerp leeft duidelijk en niet alleen wij vragen ons af of we te veel of te weinig geld uitgeven aan boodschappen. Daarom leek het ons waardevol om deze korte blog aan dit onderwerp te besteden. Juist om zo van elkaar te horen (via Insta stories gaat alles middels privéberichten) hoe je omgaat met boodschappen doen, welk budget je hiervoor hanteert en wat je wekelijks kwijt bent aan boodschappen. Hier was aan de reacties te zien ook duidelijk behoefte aan.

Misschien is het ergens ook wel zonde om zoveel geld uit te geven aan boodschappen.. of misschien ook juist niet. Je bent wat je eet, dus dat mag best wat kosten…? 

Wij zijn in ieder geval heel benieuwd naar jullie mening en naar jullie budget. Let us know!

Hoeveel geld geef jij per week uit aan boodschappen?