Wat lesbiennes meenemen op reis? Inpakken voor een wereldreis is niet zo makkelijk. Helemaal niet als je als vrouw toch heel graag toch wel dat kledingstuk of toilet artikel mee wil dat eigenlijk niet meer past. Er zijn heel wat paklijsten te vinden voor welke reis dan ook, maar wij willen graag een paar items uit onze backpack delen die niet altijd het meest voor de hand liggen, maar voor ons, vrouwen, op reis onmisbaar zijn gebleken.

Met stip op nummer een: een menstruatie cup. Eerlijk gezegd hadden we hier nog nooit van gehoord, tot vlak voor ons vertrek. En waarom is dit niet overal in de reclame? Het is fantastisch! Zeker als je door landen reist waar de hygiëne wat te wensen overlaat (hang toiletten in China, iew), of waar er niet eens toiletten in de buurt zijn (lekker puur natuur in Mongolië). Een menstruatie cup kan er in eerste instantie een beetje angstaanjagend uitzien en het vergt wat oefening/uitproberen welke vorm/merk het beste voor je is, maar als het eenmaal goed zit wil je niet meer zonder. Je kan 12 uur zonder verwisselen en als je minder vloeit zelfs langer. Het is beter voor je edele delen, er is geen kans op enge tampon ziektes, het is beter voor het milieu, en uiteindelijk bespaar je behoorlijk wat geld; kortom alleen maar redenen om het te proberen!

wat lesbiennes meenemen op reis

Op nummer twee: zweet pads of deoleen. Oké, dat klinkt ook niet heel smakelijk, maar als je dagen met je backpack aan het rondlopen bent in tropische temperaturen ga je zweten. De ideale uitvinding: zweet pads. Je plakt een soort van inlegkruisje in je shirt waar je oksel zit, en het vangt al je zweet op. Je ruikt minder, je shirt ruikt niet en je kan hem nog een dag aan! Is zweet pads een stap te ver? Probeer deoleen, een geurloze anti transpirant deodorant. Deze is vriendelijk voor je huid en vermindert zweten en geur! Wil je toch lekker ruiken? Neem onderweg parfum-testers mee, ruik je lekker en kan je onderweg de verpakking weggooien!

Zoals iedereen weet houden ALLE lesbiennes van thee. Wij bevestigen maar weer dit vooroordeel en daarom is een waterkoker ook in onze backpack te vinden. Niet zo’n enorme die iedereen in zijn keuken heeft staan, nee alleen een verwarmingselement die je in je water hangt. Niet alleen handig voor thee of koffie, ook ontzettend handig om de bacteriën in het water uit de kraan te doden. Zo hoefde wij in China geen flessen water te kopen, maar lieten wij gekookt water afkoelen en hadden we veilig drinkwater!

wat lesbiennes meenemen op reis

Als je met zijn tweetjes op reis bent en weer in een lange vlucht of busrit zit en je hebt zin om iets samen te doen komt een audio splitter goed van pas. Zo kunnen we gezellig saampjes een offline Netflix serie kijken of naar een Spotify afspeellijst of podcast luisteren! Mocht je zin hebben iets meer interactie, wij nemen ook altijd twee sets speelkaarten mee. Gezellig samen een potje pesten, shithead of Amerikaans jokeren: alles kan. En het leukste is dat je altijd andere backpackers ontmoet die mee kunnen spelen, of je nieuwe kaartspellen leren (zo leerde wij het Russische spel durak – wat dwaas betekent)!

wat lesbiennes meenemen op reis

Een wereldreis maken is geweldig en natuurlijk maak je onderweg ontzettend veel foto’s waar je natuurlijk ooit een fotoboek van gaat maken. Misschien verzamel je je bonnetjes ook wel en entreekaartjes. Wij wel, maar al snel bedachten we: leuk, maar als we een jaar op reis zijn gaan we niet ergens daarna bonnetjes bij de goede foto’s plakken, laat staan alle bonnetjes meezeulen en met een map rotzooi eindigen. De oplossing: een dagboek/schriftje/plakboekje meenemen of onderweg kopen! Wij kopen in elk land een nieuw schriftje, knippen, plakken en schrijven terwijl de herinneringen ‘leven’. We hebben ook een boekje bij ons waarin we iedereen laten schrijven die we ontmoeten, een soort van poëziealbum, wat is een mooiere souvenir dan dat?


Door: Maartje & Roxanne – Graag vertellen we jullie meer over onze mooie en minder mooie ervaringen als stel op wereldreis. Reizen is voor iedereen en daarom delen we in de blogreeks ‘bloggen met bergschoenen’ al onze lesbische reistips!