Vanavond bij ‘Dit Zijn Wij’ om 22:20 uur kan je zien hoe de lesbische vrouwen Britt en Sharon trouwen in Walt Disney stijl. Hun bruiloft maakt onderdeel uit van de nieuwe VPRO serie ‘Dit Zijn Wij’ van Michiel van Erp. Deze achtdelige documentaireserie toont op een aanstekelijke manier het Nederland van nu en zijn bewoners. Soms hilarisch, soms ontroerend, van upper class tot arbeidersmilieu, homo, hetero, zwart, wit: elke aflevering geeft een doorsnede van de Nederlandse samenleving. Vanavond staat het huwelijk centraal. Waarom trouwen we vandaag de dag nog en hoe doen we dit?

Iedere aflevering staat één gebeurtenis of onderwerp centraal waar bijna iedere Nederlander mee te maken krijgt. Van huisdieren tot trouwen, van de auto tot het schoonheidsideaal: hoe kijken de verschillende bevolkingsgroepen hier tegenaan? Wie is ‘de Nederlander’, wie zijn wij? Waarin verschillen we en waarin komen onze levens overeen? En wat weten we eigenlijk van elkaar?

dit zijn wij: trouwen met lesbische vrouwen

Vanavond: Drie bruidsparen, drie verhalen. Het Spakenburgse stel Annemarie en Danny moet versneld trouwen, omdat de bruid zwanger is. Britt en Sharon huwen in Walt Disneystijl. De Turks-Nederlandse Okan en Hale hebben maar liefst 650 gasten.

Vanaf vanavond, donderdag 2 maart, 22.20 uur acht weken lang op NPO 1.

Fotografie: VPRO.nl