Ken je het boek Twee Vrouwen van Harry Mulisch? Het is een roman over de twee vrouwen Laura en Sylvia, die samen een lesbische relatie hebben. Vanaf volgende maand kan je in diverse theaters in Nederland naar een toneelbewerking van dit boek kijken. Wij gaan zeker een kijkje nemen! In het theaterstuk Twee Vrouwen zie je hoe Laura, na het verbreken van haar huwelijk, verliefd is geworden op de veel jongere Sylvia. Haar leven staat hierdoor op zijn kop. Laura is regelmatig wanhopig door het zwijgende gedrag van Sylvia, die bovendien haar omgeving manipuleert. De ex-echtgenoot kan het niet nalaten tussen beide te komen, waarna de gevolgen niet te overzien zijn…

Het stuk wordt gespeeld door niemand minder dan Renee Soutendijk, Chris Tates (Liefde levenslang, Ventoux) en Roos van Erkel (Het meisje met het rode haar). Dit is hiermee ook de allereerste toneelbewerking van deze roman. De première van het theaterstuk is op 25 februari in Haarlem, maar vanaf 15 februari kan je al kaartjes kopen voor verschillende try-outs. Je vindt de gehele speellijst van Twee Vrouwen hier.

Hieronder kan je alvast even een voorproefje krijgen door middel van de trailer.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=saVCTPOpHeA” width=”100%” height=”350″][/videos]

Twee Vrouwen is een heel bijzonder en mooi verhaal met verschillende vormen van symboliek en thematiek. Denk hierbij aan: De Oedipus-mythe (het moedermotief), de mythe van Orpheus en Eurydice en de liefde, die in het werk van Mulisch synoniem is met vernietiging. Kortom: zeker de moeite waard om een kijkje te gaan nemen, denken wij…

Fotografie: PIEK