Als je twijfelt over je geaardheid of gewoon op zoek bent naar een stukje herkenning en erkenning, dan kan het heel leuk zijn om wat lesbische televisie series te kijken. Vroegaah waren die er nog nauwelijks, maar tegenwoordig kan je kiezen. Er zijn de afgelopen jaren heel wat leuke televisie series over lesbische vriendinnen of waar lesbische personages inspeelden op de platte buis geweest. Sommige series hebben wij gezien, anderen willen we graag nog gaan zien. 

In deze blog delen we graag een top 10 van lesbische televisie series. De meeste series kan je online kijken, via YouTube, met een beetje zoekwerk via wat streaming sites of eenvoudig via Netflix. Ik ben vooral heel enthousiast over The Real L Word en Orphan Black. Tenslotte wil ik The Fosters erg graag zien! Mocht je het leuk vinden dan kunnen we binnenkort ook een top 10 lesbische webseries bloggen.

1. The L. Word

The L Word is een Amerikaanse dramaserie over een groep lesbiennes uit Los Angeles. De serie is al wat ouder en inmiddels in 47 landen te zien geweest, waaronder België en Nederland. The L Word gaat over het leven van een groep lesbische vriendinnen in West Hollywood. Je ziet alles rondom het liefdesleven van de vriendinnen en hun onderlinge vriendschap.

The L Word is de eerste televisieserie met dit aantal lesbische personages. Ieder personage moet een bepaald type lesbienne vertegenwoordigen. Er is aardig wat kritiek geweest op de serie omdat men vond dat de lesbische gemeenschap onvoldoende breed in beeld werd gebracht. Ikzelf heb nooit naar The L Word gekeken, maar Joyce was er altijd wel erg enthousiast over!

2. Orange is the new black

Orange Is the New Black, ook bekend als OITNB is een Amerikaanse televisieserie op Netflix. De serie is gebaseerd op de autobiografie Orange Is the New Black door Piper Kerman. De serie was binnen not-time razend populair. De serie draait om het leven van Piper Chapman die wordt veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf voor het smokkelen van drugsgeld voor Alex Vause, haar ex.

Piper Chapman moet haar leuke leventje in New York met haar aanstaande man inruilen voor een oranje overall in een vrouwengevangenis. In deze gevangenis staat een hele nieuwe wereld op haar te wachten. Deze serie is erg leuk om te zien. Joyce en ik hebben meerdere seizoenen gezien en kunnen deze serie zeker aanraden!

3. Orphan Black

Orphan Black is een Canadese sciencefiction-televisieserie die in première ging op 30 maart 2013. De serie is in Nederland te zien via de digitale zender OUTTV en Netflix. Ook online kan je de serie op verschillende manieren vinden.

Orhan Black gaat over Sarah Manning die getuige is van de zelfmoord van haar dubbelganger Beth Childs. Manning neemt vervolgens Childs’ identiteit over en komt er zo langzaam achter dat ze meerdere identieke zussen heeft: klonen. Eén van de klonen is openlijk lesbisch. Hoewel het thema van de serie me in eerste instantie niet zo aansprak, was ik na het kijken van de eerste aflevering direct razend enthousiast. Zeker de eerste twee seizoenen zijn een absolute aanrader!

4. The Real L. Word

The Real L Word is een Amerikaanse reality serie over een groep lesbische vriendinnen uit Los Angeles. Je ziet hoe de vriendinnen leven, je ziet hun liefdesperikelen en hoe vriendschappen kapot gaan. Ik vond dit een hele leuke serie, al ging ik me wel erg irriteren aan bepaalde personen omdat ze zo ontrouw waren. De serie was erg succesvol en het laatste en derde seizoen werd in 2012 uitgezonden.

5. The Fosters

The Fosters is een dramaserie over een bijzonder Amerikaans gezin: een interraciaal lesbisch stel dat hun biologische zoon en een geadopteerde tweeling grootbrengen. Hierna nemen ze nog een kind in huis, Callie een meisje van 16 met een flink verleden. Callie zet het gezinsleven van the Fosters volledig op zijn kop….

Ik heb deze serie nog niet gezien, maar hem inmiddels wel gevonden via de Amerikaanse Netflix. De trailer ziet er erg goed uit! Ik ben van plan deze serie binnenkort samen met Joyce te gaan kijken.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=ZefjdEkv6cE” width=”100%” height=”350″][/videos]

6. Faking it

Faking It is een Amerikaanse grappige televisieserie die sinds 2014 op MTV wordt uitgezonden. De serie won een Teen Choice Award voor “Choice TV Breakout Show” in 2014. De serie gaat over de leerlingen van de Hester High School in Austin (Texas). Op deze school is het populair om anders te zijn. Na meerdere mislukte pogingen om populair te worden, worden Karma en haar vriendin Amy uitgenodigd op een huisfeest dat wordt georganiseerd door een populaire homoseksuele jongen. Shane denkt dat Karma en Amy lesbisch zijn en kondigt ze op zijn feest aan als het eerste lesbische koppel van de school.

Karma is blij met haar plotselinge populariteit, maar Amy hoeft aan de andere kant niet zo nodig populair te zijn. Om aardig te zijn voor haar vriendin besluit Karma het spel echter mee te spelen. Dat gaat prima totdat ze echte gevoelens krijgt voor Karma…. Ik heb Faking it gezien en vond het een leuke serie. Niet diepgaand, maar gewoon gezellig en leuk om naar te kijken.

7. Lip Service

Lip Service gaat over het leven van een groep lesbische vriendinnen in Glasgow. Cat is een zelfverzekerde architecte die zenuwachtig is voor de terugkomst van haar ex Frankie, een wat roekeloze fotografe. Cat’s terugkeer is niet aangekondigd en laat een spoor van ellende in haar achter. Tess, Cat’s beste vriendin en huisgenote, wordt constant verliefd op de verkeerde vrouwen… Ik heb deze serie zelf niet gezien.

Je kunt HIER de hele serie online kijken via YouTube.

8. Glee

Glee is een Amerikaanse, grappige en muzikale televisieserie. Het verhaal gaat over een groep jongeren die een koor beginnen op hun school, de William McKinley High School in Ohio. Centraal staan de gebreken van elk van hen en hoe ze moeten opboksen tegen de vooroordelen van hun medestudenten en enkele leerkrachten. Patty Duke en Meredith Baxter spelen een lesbisch stel.

Ik heb deze serie zelf helaas nog niet gezien.

9. Skins

Skins is een Britse televisieserie die in in Nederland werd uitgezonden op TLC. De serie gaat over een groep tiener vrienden uit Bristol. Ze gaan allemaal naar dezelfde middelbare school. Tijdens iedere aflevering staat er 1 personage centraal. Tijdens zo’n aflevering wordt alles gefilmd vanuit zijn/haar perspectief. In Skins is geaardheid ook een terugkerend thema.

10. Jessica Jones

Jessica Jones is een Amerikaanse televisieserie. November 2015 ging het eerste seizoen in première op de via Netflix. Na het tragisch einde van haar carrière als superheldin probeert Jessica Jones haar leven weer op te pakken. Ze is in New York City werkzaam als privédetective en raakt zo betrokken bij enkele opmerkelijke zaken….

Wat is jouw favoriete lesbische serie?