Je vindt het leuk en bent niet meer te stoppen, je vindt het leuk maar niet voor jezelf of je vindt het gewoon echt helemaal niks. Ik zit in die eerste categorie en Scarlet zo’n beetje in de laatste. Scarlet vindt mijn tatoeages niks en moet er ook niet aan denken om iets op haar lichaam te hebben staan wat ze er nooit meer af kan halen. Ik vind tatoeages heel erg leuk, maar ben niet even blij met alle tatoeages die ik door de jaren heen heb laten zetten.

Regelmatig hoor ik Scarlet zeggen dat ze het zo zonde vindt en regelmatig grapt ze over mijn veel te grote tatoeage op mijn rug. Dat sommige mensen tatoeages niks vinden is helemaal prima, maar er zijn een aantal dingen die vrouwen met tatoeages niet meer willen horen.

met een tatoeage niet meer willen horen1. Maar je bent zo mooi, wat zonde!
Is dit nou een compliment of..? Ik kan best begrijpen dat sommige mensen helemaal niks met tatoeages hebben en het een soort van zonde vinden van het lichaam, maar ben je dan ineens niet meer mooi met een tatoeage? Oké, misschien als je er vroeger uitzag als een schattig popje en nu van top tot teen helemaal getatoeëerd bent en er geen stukje huid meer te zien is. Ook Scarlet zegt het soms weleens als ze een mooie vrouw ziet lopen en dan plots ineens een grote tatoeage onder haar shirt uit ziet komen. Tja, smaken verschillen, maar diegene met de tatoeage vindt het waarschijnlijk wel mooi. Een opmerking als: “wat zonde, je was zo mooi”, is niet heel erg aardig om te zeggen.

2. Toekomstige partner?
“Ben je dan niet bang dat vrouwen of mannen je minder leuk of mooi vinden?” Nou, ik mag toch hopen dat diegene die voor me valt me niet enkel afwijst om een tatoeage. Is dat wel het geval, dan passen we waarschijnlijk toch niet bij elkaar. Ik moet zeggen dat ik ook nog nooit echt bewust na heb gedacht over het feit dat mijn tatoeages invloed zouden kunnen hebben op het vinden van mijn toekomstige partner. Gelukkig is dan ook gebleken dat mijn partner, die zelf niets heeft met tatoeages, me niet enkel op mijn plaatjes beoordeeld.

 3. Toch niet nog meer?
Een poosje nadat mijn eerste tatoeage stond, was ik alweer aan het bedenken wat ik de volgende keer wilde laten zetten. Het is bekend dat tatoeages nogal verslavend zijn. Begin je er met één, dan is er toch wel een grote kans dat je binnen nu en twee jaar weer een nieuwe afspraak maakt. Toch blijven mensen bij het zien van die ene tatoeage verbaasd (in de negatieve zin van het woord) vragen of er nog meer gaan komen. Uhm, maakt dat uit? Misschien wel, misschien niet.

met een tatoeages niet meer willen horen4. Stoer typetje.
Ah, je hebt tatoeages? Dus je bent een badass chick die van metal houdt en ruige Hells Angels motor mannen aantrekkelijk vindt? Waarom mogen vrouwen met tatoeages het niet gewoon mooi vinden om hun lichaam te versieren, maar worden ze vaak gezien als asociale types met een pittig verleden of kinky hobby’s? Ja, ik heb tatoeages, maar nee, ik ben niet ruig en ook helemaal niet zo stoer. Ik heb geen Harley Davidson, draag in mijn vrije tijd geen leren kleding en ben ook geen aso. Het is misschien zo dat asocialere types vaak tatoeages hebben, maar dat betekent toch niet dat per definitie elke vrouw met een tattoo asociaal is?

5. Iets kleiner en vrouwelijker.
“Ja leuk, maar ik had het zelf iets kleiner, smaller en vrouwelijker laten zetten”. En bedankt dat je zojuist zei dat ik er nu een stuk minder vrouwelijk uitzie. Heeft vrouwelijkheid iets te maken met de grootte van een tatoeage? Ik heb genoeg vrouwen gezien met behoorlijk wat plakplaatjes, die ik zeer zeker nog heel erg vrouwelijk en sexy vond. Scarlet is het hier niet helemaal mee eens en had mijn rug tatoeage liever ook iets kleiner en vrouwelijker gezien.

met een tatoeage niet meer willen horen6. En je trouwjurk dan?
“Hoe ga je dat dan doen met je trouwjurk? Ga je ze dan bedekken?” Er zullen vast een aantal mensen zijn die spijt hebben van hun tatoeages en ze maar al te graag zouden willen bedekken op de dag dat ze zichzelf in zo’n prachtige jurk mogen hijsen, maar er zijn ook genoeg mensen gewoon heel erg blij met hun tatoeages. Mensen die heel bewust een tatoeage hebben genomen en ze niet hebben laten zetten om ze vervolgens te moeten bedekken. Tatoeages waar je trots op bent en die misschien wel een belangrijke betekenis voor je hebben. Waarom zou je dat moeten bedekken op de dag waarop je juist jezelf volledig verbindt met een ander.

7. Tatoeages & vrouwen, mweh.
Mensen die zeggen dat ze vrouwen met tatoeages vreselijk vinden en helemaal niks met tattoo’s hebben, maar die van jou wel “oké” vinden. Uh-huh! Je hoeft je niet te verontschuldigen omdat je niks met tatoeages hebt. Again, smaken verschillen. Vind je het helemaal niks

met een tatoeage niet meer willen horen8. Over 30 jaar…
Je tatoeages zien er nu nog fris en strak uit, maar over een jaar of 30, wanneer je huid begint te rimpelen en te hangen, dan krijgen die Chinese tekens ineens een hele andere betekenis. Je staat er misschien niet direct bij stil wanneer je een tatoeage laat zetten, maar we weten allemaal heus wel dat onze huid niet voor eeuwig soepel en strak blijft. Iemand waarschuwen die al een tatoeage heeft lijkt me dan ook wat overbodig. En ach, een oma met een tattoo is best hip toch? Ik zou het er niet om laten in ieder geval. Je leeft nu en als je je toch eerst bij alles moet afvragen hoe het later zou zijn, dan mis je vast een heleboel leuke dingen.

9. Nooit meer een normale baan.
Tatoeages in combinatie met werk is nogal een dingetje. Wanneer je de ambitie hebt om bij een bank te gaan werken en een coltrui niet omschreven staat bij de verplichte werkkleding, is het inderdaad niet heel erg handig om een flinke tatoeage in je nek te laten zetten. Sommige banen en duidelijk zichtbare tatoeages gaan nou eenmaal niet samen. Toch valt het over het algemeen nog wel mee. De meesten vinden een klein tekentje wel prima en zolang je het kan bedekken is er natuurlijk helemaal geen vuiltje aan de lucht. Tatoeages en een “normale” baan gaan dus prima samen, zolang je er maar een beetje over nadenkt waar je ze laat zetten. Ik zag ooit een filmpje van een chirurg waarvan je absoluut niet zou verwachten dat hij ook maar één inktpuntje op zijn lichaam zou hebben staan, totdat hij zijn shirt uittrok. Ook ik merk er niks van op de werkvloer. Ik kan alles bedekken en om mijn pols draag ik vaak een horloge, waardoor hij al een stuk minder zichtbaar is.

met een tatoeage niet meer willen horen10. De betekenis
Ikzelf heb hier vroeger niet bij alle tatoeages even goed over nagedacht, maar ik vind het mooi wanneer een tatoeage er niet voor niks staat, maar ook een bepaalde betekenis heeft. Dat er meer achter zit dan enkel een leuke krul of gekleurde vogel. Het eerste wat de meeste mensen vragen bij het zien van een tatoeage is dan vaak ook: “Heeft het nog een bepaalde betekenis?” Erg leuk als je die wel hebt en kan vertellen, maar wanneer dit niet het geval is, voelt dat nogal stom om te zeggen. “Nee, ik heb deze gewoon uit een kleurboek uitgekozen…”