Vanaf vandaag is de website Pridestream.org live. Een initiatief van de Amsterdam Gay Pride, KPN en een groep creatieve bureaus dat mensen overal ter wereld virtueel kunnen meevaren in een volledige 360 graden ervaring bij de Botenparade tijdens de Amsterdam Gay Pride op 1 augustus aanstaande. Ook kunnen zij hun Pride tonen door een foto of video op te nemen die op de boot getoond wordt. Zo kunnen mensen die niet vrij zijn om zichzelf te zijn ook voelen hoe het is om mee te varen tijdens de Amsterdam Gay Pride en toegejuicht te worden. Vrijheid om te zijn wie je bent is namelijk lang niet overal vanzelfsprekend.

Op de ‘lege’ boot staat een camera die 360 graden streamt zodat ook mensen waarvoor Gay Pride niet vanzelfsprekend is toch kunnen voelen hoe het is om toegejuicht te worden door duizenden mensen. Op 1 augustus is deze stream live te volgen via Pridestream.org. Maar nu al kan iedereen die virtueel wil meevaren ‘instappen’ door een persoonlijke video op te nemen op Pridestream.org. Naast de camera is de boot voorzien van LED-schermen waarop deze boodschappen vertoond zullen worden tijdens de Botenparade.

Omdat er landen zijn waar vrijheid minder vanzelfsprekend is, kunnen mensen een regenboogfilter activeren waardoor zij anoniem en onherkenbaar in beeld zijn. Op de boot is plaats voor iedereen wereldwijd om hen een gevoel van vrijheid en acceptatie te geven. Het aantal mensen dat ‘virtueel’ meevaart, zal ook op deze schermen te zien zijn.

[videos file=”https://www.youtube.com/watch?v=0Uvt2EXSOlA” width=”100%” height=”350″][/videos]

“Hier in Nederland vinden we het heel normaal om ons vrij te voelen. Met deze boot maken we een statement: deze vrijheid is niet overal ter wereld vanzelfsprekend. Door de ervaring van de Botenparade tijdens de Amsterdamse Gay Pride met de wereld te delen, willen we een stukje van het gevoel van vrijheid meegeven aan iedereen die dit niet kan of mag ervaren,” aldus Coen Olde Olthof, Senior Vice President Marketing & Online, van KPN.

Vanaf elk device kan iedereen volledig om zich heen kijken en ervaren hoe het is om mee te varen. Nice! ♥