Lesbisch en een kinderwens. En dan? Jaren getwijfeld of ik op vrouwen of mannen viel, maar dol op dieren en nu in het bezit van een geweldige hond, kat én vrouw. Vrouw ja. Nadat ik 25 jaar lang nog nooit een echte relatie had gehad. Ontmoet, hoe modern, via het internet. We wonen nu al een tijd samen. Ik houd van haar, kan geen dag zonder haar. Ze is mijn maatje, mijn liefde, mijn toeverlaat, mijn geluk, mijn warmte.

Warmte die ik mijn leven vaak gemist heb. Jarenlang gezocht naar dé ideale moeder. Nu, wil ik graag zelf die ideale moeder zijn, al weet ik inmiddels ook dat die niet bestaat. In plaats van haar te zoeken, nodig te hebben, ben ik er klaar voor om de -zo goed mogelijk – ideale moeder aan een kind te bieden. Tenminste, dat hoop ik, want ben ik er wel klaar voor? Ben ik wel sterk genoeg? Jaren van problemen en verdriet liggen achter me, maar liggen die reeds ver genoeg achter me? Ben ik wel in staat om een kind te bieden wat het nodig heeft? Of zorg ik ervoor, met al mijn goede bedoelingen, dat mijn kind later ook met problemen rondloopt?

Hoe moet het eigenlijk met werken? En waar halen we de man vandaan die ons gaat helpen bij onze kinderwens? En daarvoor nog: hoe ga ik dit mijn ouders vertellen? Want hoe goed ze het ook met me voor hebben, ik weet zeker dat deze manier van kinderen krijgen een shock voor ze zal zijn. Had ik niet toch beter die leuke, knappe piloot kunnen trouwen? Trouwen, moet ik niet eerst trouwen?

lesbisch kinderwens rompertjes

Over  een paar dagen hebben we ons “intakegesprek”. Wat een bizar woord voor dit alles. Ik ken het alleen als woord om ergens in therapie te gaan. En nu moet ik om een baby te krijgen op intakegesprek. Wat moet ik daar bespreken? Kan ik daar mezelf zijn? Of moet ik me overdreven volwassen gedragen, iets wat ik niet echt ben. Verantwoordelijkheid heb ik zeker, maar springen als een kind doe ik ook nog.

We hebben al twee rompertjes. Alleen het woord al, té lief.  Nu de rest nog….


In deze terugkerende, wekelijkse blog delen we onze ervaringen met het hebben van een kinderwens.  Hierin wordt teruggegrepen naar een tijdje geleden.