Het is zover, dag 7, de laatste dag van mijn weekje veganistisch eten. De week is best snel voorbij gevlogen en ik weet nog niet zo goed of dat ik nou fijn of jammer vind. De week was soms vervelend en irritant, maar toch ook best wel leerzaam. Het was een week die me toch wel aan het denken heeft gezet. De voornaamste reden waarom het af en toe irritant of lastig was, is dat ik graag elke dag iets anders wilde laten zien in de veganistische blog. Onze week zit vaak propvol met werkzaamheden en deadlines, en iedere dag andere dingen kopen, koken en fotograferen voor de blog is dan best stressen af en toe. Wanneer je dan ook nog eens niet helemaal weet welke producten je wel of niet kan kopen, is het helemaal lastig.
Met wat meer tijd had ik mijn veganistische week absoluut uitgebreid en nog meer producten uitgebreider willen testen. Ik zal jullie eerst laten zien wat ik vandaag heb gegeten, voordat ik deze week ga afsluiten.
♥ Ochtend
In de ochtend nam ik opnieuw de geroosterde muesli van Eat Natural als ontbijt. Ik vind het heel erg lekker in combinatie met de soja vanille yoghurt. Ik zal deze nieuwe ontdekking nog vaak eten denk ik. Met wat rood fruit en verse sinaasappel/banaan sap, een goed begin van de dag!
♥ Middag
Als lunch nam ik twee crackers met veganistische kaas mee en twee boterhammen met paté van Tartex. Ik had van velen al gehoord dat ik de paté van Tartex echt eens moest proberen, maar telkens kon ik ze maar niet vinden. In de natuurwinkel, waar ik afgelopen zaterdag was, vond ik dan eindelijk een aantal verschillende soorten patés. Ik nam de Hongaarse en Pesto variant mee naar huis. Vandaag probeerde ik de Hongaarse variant en ik vond hem erg lekker. De smaak deed me op een of andere manier wel een beetje denken aan erwtensoep, haha.
Aan de vegan kaas moet ik nog erg wennen. Het is niet vies, maar ook niet heel erg lekker smeuïg en smakelijk zoals echte kaas. Op een lekkere knapperige cracker is het wel prima te eten.
♥ Tussendoor
Voor tussendoor nam ik een bakje nootjes mee en een bakje perzikstukjes van HAK. Ik ben dol op perziken, maar erg slecht in het opeten van gekocht fruit. Ik vergeet het altijd op te eten, waardoor er na een paar dagen vaak een groen donzig laagje stof op ligt. Zo’n bakje fruit van de HAK is dus ideaal voor mij.
♥ Avond
We eten thuis eigenlijk nooit voorafjes, maar omdat we deze pot soep toch hadden meegenomen van de natuurwinkel, dachten we vandaag: Why not? Het was een veganistische tomatencrème soep en we vonden het beiden een prima soepje! Nu zijn we sowieso niet heel kieskeurig wat soep betreft, want meestal komt dat bij ons uit een blikje.
Als hoofdmaaltijd maakte ik een pastasalade achtig iets. De ingrediënten waren penne pasta, paprika, gedroogde tomaatjes, courgette, champignons, pijnboompitjes en veganistische smeltkaas. Wat pasta kruiden erdoor, husselen, 10 minuten in de oven… en klaar! Eigenlijk wilde ik er graag pesto doorheen doen, maar ik kon helaas geen veganistische variant vinden. Toch vond ik mijn creatie best lekker!We hadden vandaag zelfs een drie gangen menu, want we hadden ook nog toetjes in de koelkast staan die we hadden meegenomen uit de natuurwinkel. Het waren chocolade/kokos toetjes. Scarlet vond het niks, maar ik vond ze best oké. Natuurlijk smaken ze iets anders dan normale vla of pudding van de Appie, maar alsnog vond ik het een prima toetje.
♥ Tussendoor
Bij de Appie vond ik deze goddelijke nieuwe variant van Tony’s Chocolonely. Pure chocolade met pecan en kokos! Echt gemaakt voor mij. In de avond kon ik het niet laten om er wat van te snoepen.
En dit was alweer alles wat ik vandaag heb gegeten en daarmee ook de laatste update van mijn veganistische week. Zoals ik in het begin al aangaf, heb ik het sommige dagen best moeilijk gehad om heel strikt producten zonder dierlijke toevoegingen te eten. Ik kon in het begin vaak maar moeilijk de juiste producten vinden in de winkel en raakte helemaal geïrriteerd van alle E-nummers waarvan ik niks snapte. Wat later in de week ging dit me beter af en na een bezoekje aan de natuurwinkel waar ik enorm veel veganistische producten zag, werd ik gelijk een stuk positiever.
Het voelt aan de ene kan heel erg goed om te letten op wat ik eet, zodat ik nog meer een steentje kan bijdragen aan het welzijn van de dieren. Aan de andere kant vind ik het heel erg lastig om het in ons hectische leven toe te passen. We zijn vaak pas laat thuis, moeten dan thuis weer aan het werk voor ons YouTube kanaal en onze blog, en hebben dan erg weinig tijd om fatsoenlijk boodschappen te doen en te koken etc.
Hoe nu dan verder? Ik ga mijn best doen om zoveel mogelijk vegan te blijven eten. Er zijn een aantal dingen die al heel makkelijk aan te passen zijn, zoals bijvoorbeeld boter en melk. Melk zal ik zoveel mogelijk proberen te laten staan en de boter heb ik al vervangen voor soja boter. Ik ga niet heel stoer zeggen dat ik nooit meer een product zal eten met dierlijke toevoegingen, want dan houd ik mezelf (en jullie) voor de gek. Ik kan alleen zeggen dat deze week me heeft laten beseffen dat ik best nog iets beter mijn best kan doen en dat ik dat ook zeker zoveel mogelijk ga proberen vol te houden.
Bedankt iedereen voor het bijhouden van mijn veganistische week en het is zeker de moeite waard om het zelf eens te proberen en te ervaren!
Liefs, Joyce ♥
13 Comments
Amy
Ontzettend interessant om te lezen, zeker iets om uit te proberen in de toekomst!
Sabine
Heel leuk om te lezen! Ik zou het ook wel eens meer zo willen doen. Hier in Colombia is er echter maar weinig verpakt eten. Dus zakjes groenten ofzo kennen ze hier niet. Wel blikjes fruit volgens mij, maar niet schappen vol zoals in Nederland. Zelf heb ik ook maar weinig tijd om hier veel aan te doen, maar als het jou lukt dan kan ik het ook vast wel 🙂
Amber
Ik vind het leuk om te lezen en je moet maar zo denken, alle beetje helpen! Als iedereen dit zou doen zou het al zoveel beter zijn, je hoeft echt niet 100% vegan te zijn of vegetariër, Het zijn de grote hoeveelheden die het verschil maken, niet dat ene pak melk eens in de zoveel weken. 🙂
Nikki
Ik vond hetgeen leuke, interessante en inspirerend blogweek! Dus bedankt voor het delen. Ik wil er op z’n tijd ook wel wat mee doen.
Ik heb bewondering voor hoe je ermee bezig bent en vind ook dat alle beetjes helpen.
Nikki
Oooooh nu staat er “HETGEEN”, alsof ik het niet leuk vond, maar dat moet gewoon ” ik vond HET EEN leuke… ” zijn, hihi
Hilke
Erg tof om jouw vegan weekje te volgen! Inspireert mij ok het vegan-eten ook weer op te pakken.
Pesto-tip: de AH Biologisch pesto is vegan!
Karlien
Jaa lastig he als je niet gewoon kan kopen/eten wat je wilt. Bij mij vanwege allerlei allergieën een doorlopend probleem helaas.
Roos
Leuk om te horen dat je doorgaat! De biologische pesto van Albert Heijn is trouwens vegan!
Bien
Super leuk om mee te mogen kijken! Je ontbijtje ziet er heerlijk uit en die kokostoetjes klinken ook lekker (ben dol op kokos!). Wellicht probeer ik het ook nog eens.
Iris
Bij de Albert Heijn XL kun je als het goed is producten van Tartex vinden 🙂
Merel
Ik ben zelf vegatarisch. Sommige mensen zeggen wel eens tegen mij dat ik er niet over na moet denken en dat ze anders niet voor niets worden geslacht. Maar ik blijf het zielig vinden. Laatst zag ik een vrachtwagen vol met varkens, die het niet verdienen om geslacht te worden! Ik mis het trouwens ook helemaal niet.
Meike
Hee joyce!!
Ik vind het echt knap van je hoe je deze week hebt gedaan!!! (Oké nie ‘echt’ deze week maar. Dat maakt niet uit.
Ik heb zelf een melk allergie dus ik kan geen ‘normale’ melk drinken en daarom drink ik ook sojmelk! Ik vind de ‘normale’ melk ook niet echt lekker maar Het drinken met rode vruchten vind ik wel lekker, ik weet alleen niet of dat vega is:)
Verder eet ik elke week 3 dagen vega:) en 2 dagen niet. Ik heb die pastasalade ook gemaakt en hij was lekkerrrr!!
Wat ook heel lekker is voor vega’s is een broodje paddenstoelenragout! Echt een aanrader, echt waar I LOVE IT haha.
Hopelijk heb je wat aan de tips<3
xx
Sanne
Leuk om te lezen! Zelf ben ik ook bezig met de vegan challenge van oktober en tot nu toe gaat het best goed(; Nog een tip: de biologische pesto van de AH is veganistisch!