Dag 3 zonder dier! Hoe lastig ik het ook nog vind, het voelt ook wel fijn om bewust bezig te zijn met wat je eet. Het is zo’n gewoonte geworden om maar gewoon van alles in je lichaam te stoppen, zonder dat je eigenlijk weet wat er allemaal inzit. Ik moet zeggen dat ik het ook nog steeds lastig vind om die gewoonten te doorbreken en een nieuwe start te maken. Op zoek te gaan naar nieuwe producten, nieuwe dingen leren eten en niet meer de oude vertrouwde producten te kopen.

Ik vind het lastig dat ik niet meer weet wat ik kan eten en geïrriteerd als een kip zonder kop (dat is best een nare uitdrukking als je erover nadenkt) door de winkel heenloop en eindeloos op de achterkant van producten kijk of ik het kan kopen. Aan de andere kant zorgt het er ook voor dat ik wat meer moet experimenteren met eten. Ik ben van kleins af aan een slechte en moeilijke eter geweest en blijf al snel in een cirkel van vertrouwde producten en maaltijden hangen. Een goed moment dus om eens uit die sleur te komen! Het checken van ingrediënten en E-nummers vind ik irritant omdat ik er nog weinig vanaf weet, maar het is stiekem toch ook wel weer een uitdaging.

Ik probeer deze week zoveel mogelijk op alles te letten, dus zowel de ingrediënten als de E-nummers, maar ik kan me goed voorstellen dat sommigen die al veel langer veganistisch eten, wat soepeler omgaan met het letten op alle E-nummers bijvoorbeeld. Als ik sommige verpakkingen bekijk, dan zie ik er al zoveel staan, dat ik het maar weer snel terug leg.

DAG 3: woensdag

♥ Ochtend

Deze ochtend nam ik voor de verandering eens een heel ander ontbijt. Geen brood, maar soja yoghurt. Ik nam een schaaltje met kokos yoghurt van Alpro Soya, muesli en vers fruit. De soja yoghurt smaakt niet bepaald naar gewone yoghurt, maar goed, dat kan je misschien ook niet verwachten. Door de kokos toevoeging was hij al wel een stuk lekkerder en in combinatie met het fruit en de muesli, goed te eten. Ik zou het niet elke ochtend kunnen eten, maar voor de afwisseling is het best lekker.

week veganistisch eten♥ Tussendoor

Tussendoor moest er natuurlijk een kopje koffie komen en omdat de regular Alpro Soya niet heel goed beviel, heb ik maar een nieuwe variant aangeschaft. Ik ging, hoe kan het ook anders, voor de kokos smaak. Het zal een kwestie van wennen zijn, want ik word er nog steeds niet heel erg vrolijk van. Ik vind het een beetje waterig en het heeft gewoon zo’n andere… uh.. ja.. smaak en textuur? Wel vind ik hem honderden keer beter dan de normale soja melk en daarom ga ik gewoon nog even door met de gewenningsfase. Misschien heb ik gewoon nog zo erg de smaak van melk in mijn hoofd, dat ik daarom al het andere automatisch niet lekker vind.

Bij “melk” horen natuurlijk koekjes en dus kwamen daar de Oreo koekjes om de hoek kijken. Ik hoor/lees hier trouwens wisselende gedachten over. Volgens de één is het wel vegan en volgens de ander niet. Ik heb zelf nog even aandachtig de verpakking gelezen en er staat wel ergens helemaal onderaan: “KAN koemelk bevatten”. Uhm, zit er nou wel of geen koemelk in??

week veganistisch eten♥ Avond

We moesten vandaag wat dingetjes doen in Amsterdam en zo ontstond er weer een hele nieuwe uitdaging. Onderweg eten scoren zonder dierlijke toevoegingen.  Ik vind het al moeilijk om zelf in de supermarkt iets leuks bij elkaar te zoeken, laat staan wanneer ik buiten de deur lunch moet halen. Waar vind ik een nou een lekker broodje, die ook nog eens vegan is? Gelukkig moesten we bij de foodhallen in de buurt zijn en hier is plenty verschillend eten te vinden. We eindigden bij een leuk standje met allerlei vegetarische dingetjes. Hier kon de vegetarische chicken wrap helemaal veganistisch gemaakt worden. Het was heerlijk!

week veganistisch eten

Op de terugweg richting huis hadden we beiden nog een beetje trek en dus doken we de stations kiosk nog even in. Ik zag hier allerlei lekkere broodjes liggen zonder vlees, maar dan wel weer met allerlei eiwitten en tientallen E-nummers. Grrrrrrrrrr….. Dan maar een zakje naturel chips. Voor zover ik weet, is dat veganistisch… toch?

Heel erg vullend was het niet, dus eenmaal thuis aangekomen heb ik de left overs van onze couscous maar opgegeten.

vegan21Dit was het weer voor vandaag, morgen weer een nieuwe dag met nieuwe probeersels. Het enige wat ik tot nu toe echt mis, is melk. Verder vind ik het voornamelijk gewoon lastig om tot een lekkere en juiste maaltijd te komen. Het zijn niet zozeer de producten die ik echt mis, maar de eenvoud van het gewoon even snel een broodje halen of ergens wat gaan eten.

Bedankt voor het lezen en tot morgen!
Liefs, Joyce