Sterre is 12 jaar en heeft twee moeders. Twee moeders? Wat is dat nou voor iets raars? Zij vindt dat helemaal niet raar en schaamt zich er absoluut niet voor. Ook niet op haar school. Ze zit in de eerste klas van het VWO. Sterre is gelukkig en deelde kort geleden daarom enthousiast haar ervaring met ons. Ze gaf antwoord op een aantal veelvoorkomende vragen aan kinderen van lesbische moeders…. Wij vinden het super stoer en heel waardevol dat ze dit op onze blog wil delen.

Twee moeders? Wat raar!
Nou ik, Sterre, kan je vertellen dat dat iets is wat helemaal niet raar is. Ik heb namelijk twee moeders en ik denk dat ik het gelukkigste meisje op aarde ben. Ik ben 12 jaar en zit in de eerste klas op het VWO. Mijn ouders zijn uit elkaar en ik heb ook nog 2 bonusmoeders. Ook heb ik nog een stiefbroer en een halfbroertje.

Ik heb twee moedersWat weet je van je vader?
Dit is een vraag die ik al meerdere keren heb gekregen. Persoonlijk vind ik deze vraag een beetje raar. Ik heb namelijk geen vader. Ik ben opgegroeid met twee moeders en weet niet anders dan dat ik twee moeders heb. Dit kan misschien raar zijn voor anderen, maar het is voor mij de normaalste zaak van de wereld.

Opgroeien met twee moeders: hoe is dat?
Zoals ik net al zei, is het voor mij net zo normaal als dat anderen een vader en een moeder hebben. Ik heb nooit een vader in mijn leven gehad en daarom mis ik er ook geen een. Ik weet gewoon niet anders of ik heb twee moeders.

Gescheiden ouders?
Mijn moeders zijn uit elkaar. Dat zijn ze al vanaf mijn derde of vierde, dus weet ik hier niet zoveel van. Ik heb wel twee bonusmoeders. Allebei mijn moeders hebben een nieuwe vrouw. De vriendin van mijn biologische moeder had zelf ook al een zoon dus heb ik nu een stiefbroer. Mijn andere moeder is zelf nog zwanger geworden en dus heb ik nu een halfbroertje. Mijn bonusmoeders zijn ook super lief. Mijn stiefbroer en ik spreken elkaar gewoon bij de naam aan en tegen mijn halfbroertje zeg ik gewoon broertje, maar vaak spreek ik die ook gewoon bij zijn naam aan.

Ik heb twee moedersBen je nu zelf ook lesbisch?
Hoe dom ik deze vraag ook vind, hij wordt wel gesteld. Je hoeft toch niet perse lesbisch of homo te zijn als je ouders dat wel zijn?! Je kunt toch ook wel lesbisch of homo zijn als je ouders hetero zijn? Ik ben gewoon hetero, maar ook al was ik wel lesbisch. Dan maakt dat toch niks uit? We leven in Nederland, daar mag iedereen zijn wat die wil zijn.

Vaderdag
Vaderdag? Dat ken ik niet. Wij maakten er namelijk altijd opadag van! Hieronder zie je een cadeautje dat ik op school heb gemaakt voor mijn opa, omdat ik geen vader heb. De rest heeft er een gemaakt met het woordje papa in plaats van opa.

Ik heb twee moedersWord je gepest?
Ik heb nog nooit problemen gehad met het feit dat mijn ouders lesbisch zijn. Ik heb wel ooit een keer een nare opmerking naar mijn hoofd gekregen, maar ik ben nog nooit gepest.


♥ Ook een gastblog schrijven voor Ik Vrouw van Jou? Mail naar ikvrouwvanjou@gmail.com