Eind maart 2016 besloot ik, Marjolein, een profiel aan te maken op de datingsite Pepper. Na drie weken ‘Pepperen’, tussen het afronden van mijn studie door, kreeg ik een berichtje van een onwijs leuke meid. Dat was meteen het begin van wekenlang Whatsappen, bellen en Skypen. Spreek gewoon lekker af zou je toch zeggen? Die leuke meid met haar mooie lange haren en stralende lach, bleek nog drie maanden op Aruba te zitten.

Verliefd, zonder elkaar in het echt gezien te hebben
Na ongeveer anderhalve maand dagelijks contact te hebben, bleek er bij beiden een gevoel te zijn ontstaan waar we geen afstand van konden nemen. Ayla had al meerdere keren gezegd: waarom kom je niet hierheen voor een week? Als jij de ticket betaald, dan betaal ik hier de rest. Wel zo eerlijk?  Na vele uren dubben en tranen van onzekerheid, heb ik die vrijdagmiddag om 17.00 uur mijn ticket geboekt en de volgende ochtend vloog ik naar Aruba. Ik zou dit avontuur aangaan, helemaal alleen! Negen uur vliegen naar iemand die ik nog nooit had gezien…

Ik vloog naar Aruba voor een eerste dateNegen uur later en met een tussenstop op Bonaire, was het moment daar. Ik nam een diepe teug lucht en besloot die laatste stappen te zetten richting mijn nieuwe avontuur. De deuren gingen langzaam open en daar stond ze..  zo mooi. Met de tranen in haar ogen en haar stralende lach. Die lach die ik herkende van haar foto’s. Ik was straal verliefd!

Het was inmiddels half acht ‘s avonds en na een lange, lange, lange knuffel en een aantal traantjes was de kop eraf. Eindelijk was ik daar… op Aruba… met het meisje van mijn dromen in mijn armen. Ik kan het gevoel van toen nog steeds niet omschrijven. De vonk, waar je natuurlijk op hoopt, sloeg bij het eerste oogcontact in ieder geval over en dat zorgde voor zoveel rust.

Een date van zeven dagen
Vervolgens zijn we samen de auto ingestapt, zaten we hand in hand en genoten we volop van het moment. Volgens mij heb ik wel 10x gezegd: “IK BEN ER GEWOON ECHT!” Ik had een glimlach van oor tot oor en kon nog steeds niet beseffen dat dit allemaal realiteit was en geen droom, waar ik binnen enkele minuten uit kon ontwaken. Eenmaal bij haar appartement aangekomen was het toch wel even spannend.

Normaliter ga je tijdens je eerste date een drankje doen en zeg je elkaar na twee uur weer gedag. Onze eerste date was van een heel ander kaliber. Wij maakte ons namelijk klaar voor een date van niet twee uur, maar zeven dagen lang op een prachtig eiland. Dan is het toch even afwachten hoe dat gaat. Je kunt je namelijk allerlei scenario’s in je hoofd halen wat er mis kan gaan. As ik vertel dat onze eerste zoen nog geen twee uur na mijn aankomst plaatsvond, dan begrijp je wel dat het meer dan goed zat.

One happy island
Die volgende dag heeft Ayla mij een aantal mooie plekjes op Aruba laten zien en zijn we geëindigd op een van de mooiste stranden waar we enkele uren hebben zitten kletsen. We hebben de rest van die week zoveel leuke dingen gedaan! Het meest bijzondere aan de week op Aruba was dat het voelde alsof we elkaar al jaren kenden. Daarnaast heb ik werkelijk waar, je gelooft het vast niet, géén moment gedacht: “Dit is ongemakkelijk!” Alles was zoals het moest zijn, ik voelde me compleet en gelukkig!

Ik vloog naar Aruba voor een eerste dateHet einde van mijn Arubaanse avontuur kwam in zicht
Toen viel de avond dat we nog een laatste keer uiteten zouden gaan. Het einde van mijn bezoek kwam namelijk, jammer genoeg, langzaam in zicht. Ze had mij meegenomen naar Quinta del Carmen, een über chique restaurant waar je u tegen zegt. Een grote witte villa met een onwijs mooi landgoed eromheen. De witte voorgevel was prachtig verlicht.

We werden netjes ontvangen door een man in pak en liepen achter hem aan, door het huis, richting de tuin. Je had mijn gezicht toen eens moeten zien… er verscheen een stralende glimlach van oor tot oor die er voorlopig niet meer af ging. Toen ze mij als haar vriendinnetje vroeg kon ik helemaal niet meer functioneren van geluk. Al snel hebben we afscheid moeten nemen, wat niet bepaald makkelijk was. Ik zou mijn meisje namelijk nog een maand moeten missen, voordat zij weer definitief naar Nederland zou komen.

Een maand later
Een maand later heb ik Ayla opgehaald van Schiphol, waar ik ook meteen haar ouders, familie en vrienden leerde kennen. Vanaf die dag zijn we eigenlijk niet meer zonder elkaar geweest. Inmiddels zijn we 1,5 jaar verder en nog steeds samen. We zijn gelukkig, genieten van elkaar en maken toekomstplannen.


Door: Marjolein – Wil je ook een gastblog schrijven voor IkVrouwvanJou.nl? Mail dan je verhaal (met foto’s) naar ikvrouwvanjou@gmail.com – Voor wie het leuk vindt om Marjolein en Ayla te volgen: Instagram @seeitasajourney.