Vorige week woensdag waren Joyce en ik tien jaar samen. Speciaal voor die dag schreef ik een blog over onze liefde én wilde ik een vintage Volkswagen bus huren. Ik kon een leuke samenwerking regelen met DeVolkswagenbus.nl, een tof bedrijf in Nieuwegein dat ik al langere tijd online volgde via Instagram. Op woensdagochtend verraste ik Joyce met Minty: een heel tof mintgroen Volkswagenbusje waar we de hele dag mee mochten toeren door Nederland. Onze vlog waarin je o.a. ziet waar we allemaal heen gegaan zijn en hoe Minty reed komt morgen online.

We waren in ieder geval super enthousiast toen we Minty voor ons klaar zagen staan. Dat was precies de Volkswagen bus waar ik vooraf het meest enthousiast over was geweest. Er was ook nog een crème en pastel blauw busje én een Volkswagen camper waarmee je naar het buitenland kan. Wij waren sowieso in love met Minty. Zo’n mooi kleurtje en een geweldig tof interieur met schapenvachtjes, een houten vloertje en van die vintage gordijntjes. Super cute én romantisch! Tegelijkertijd vonden we het samen natuurlijk ook wel spannend, want hoe rijdt zo’n oldtimer? We rijden beiden in vrij moderne auto’s en zijn zo’n klassieker helemaal niet gewend….

vintage volkswagen bus hurenJe begrijpt dat de eerste paar meters even flink zweten waren, maar eenmaal op de drukke weg met wat gas erop voelde ik me al vrij snel relaxed. We moesten wel even wennen aan de kleine horde auto’s achter ons, omdat Minty, door haar hoge leeftijd, liever niet zo hard reed… Haha, erg grappig. Normaal zouden de bestuurders van de auto’s achter ons dan gaan toeteren, maar in dit geval keek iedereen eigenlijk blij. Een bijzondere ervaring! Bijna iedereen die langs ons busje reed moest lachen, zwaaide of keek op zijn minst met een lach naar binnen. Yup, daar werden we extra vrolijk van! We waren zelfs een beetje trots, want we werden ook meerdere malen aangesproken op ons toffe voertuig, …alsof hij van ons was!

vintage volkswagen bus hurenJoyce en ik zouden best graag zo’n busje willen hebben, want wat is het heerlijk om overal naar toe te kunnen rijden en achterin de Volkswagen bus te kunnen chillen, eten, koffie drinken, wat je maar wilt. Zo gezellig! Nadeel is dat wij niet zulke handige automonteurs zijn en dat best wel goed van pas komt als je in een oldtimer wilt gaan rijden. Gelukkig was Minty in prima staat en konden we zonder problemen overal heen tuffen. Er was radio aan boord en diverse snoertjes om onze telefoon op te laden. Gezellig én handig.

vintage volkswagen bus hurenHet schakelen in dit busje was ook even wennen: wat een enorme pook! Oh en het stuur was ook echt HUGE, waardoor ik me soms echt zo’n buschauffeur of truckdriver voelde. Na een uurtje schakelen voelde het echter alsof ik nooit anders had gedaan. Echt leuk om te leren rijden in zo’n busje. Joyce en ik weten na deze ervaring zeker dat we ooit eens met een camper op vakantie willen naar Frankrijk, liefst met Sjors én kleine baby. Het geeft zo’n heerlijk vrij gevoel om rond te crossen met zo’n Volkswagen Bus en overal te kunnen stoppen waar het mooi is. Echt iets wat je een keertje gedaan moet hebben.

vintage volkswagen bus hurenNa een dik uur rijden zijn we op een mooi plekje in het bos ergens gestopt. We hebben toen een leuke fotoshoot gedaan met het busje en kwamen er na een uur fotograferen ook achter dat we met een simpele App op onze telefoon, eenvoudig samen op de foto konden. Je kunt de komende tijd dus meer foto’s van ons samen verwachten.

Speciaal voor de shoot trokken we nog even wat bijpassende kleding aan. Ik koos zelf voor onze nieuwste jurk van Romwe en voor Joyce had ik een toffe shorts van Levi’s uit haar kast gepakt met een gestreepte blouse van Stradivarius. Joyce draagt daarbij armbanden van Les Georgettes. Het baby rompertje wat in de bus hangt is trouwens van Hema. Hieronder vind je een selectie van de foto’s die we hebben gemaakt. We hope you like them ♥

vintage volkswagen bus huren

vintage volkswagen bus huren

vintage volkswagen bus huren

vintage volkswagen bus huren

vintage volkswagen bus huren

vintage volkswagen bus huren

vintage volkswagen bus huren

vintage volkswagen bus huren

vintage volkswagen bus huren

vintage volkswagen bus huren

vintage volkswagen bus huren

vintage volkswagen bus huren

vintage volkswagen bus huren

♥ Peace ♥
SCRLT & JOIS